Prípad Jailyn: Ako sa vyrovnať s emóciami?
Ahojte, pred par dnami som videla na internete pripad malej Jailyn 16 mesacnej. Od vtedy sa strasne trapim. Ako moze jedna matka, toto urobit dietatku? Neviem to vytesnit z hlavy, cele dni pre to ubohe dietatko placem pri predstave v akych mukach, bolestiach a strachu zomieralo, cakalo, ze mama pride a ona nechodila. Pri kazdej cinnosti, ktoru robim s mojou 13mesacnou dcerou, myslim na malu Jailyn. Ked davam mojej papat, ako bola hladna Jailyn. Ked ju prebalujem, myslim na to ako mala Jailyn sedela vo vlastnych vykaloch, ktore jedla aby prezila. Ako na to nemam takto mysliet? Uplne ma to paralizovalo. Ako sa sustredit na nieco ine? Stale len myslim na to, ako sa to ubozitako trapilo a nik neprisiel na pomoc. Uz si pripadam ako blazon. Je to o to horsie, ze sama som mama a viem ako milujem moje dieta, a ze clovek nejde sam ani na wc 😔 Je mi z toho totalne na nic a viem, ze nic na tom nezmenim, ked sa budem trapit. Ale ta predstava toho utrpenia mi mata hlavu. Mam ist za psychologom alebo neviem co mam robit. Neviem co sa to so mnou deje. Aky mate na to cele nazor?
Dakujem
Dopraj si čas a nehľadaj útechu na tomto portáli, tu ti ešte vynadajú. Som si istá, že tvoja súčasná reakcia je úplne v norme vzhľadom na tento otrasný prípad. Mne takisto išiel hlavou niekoľko dní a ako som pozerala následné reportáže o ňom, tak aj najväčší profesionáli to nevedeli spracovať. Pozerala som video, keď sudca čítal rozsudok, pozerala som reportáž kde sa odborníčka rozplakala keď čítala ako dievčatko zomieralo, čo prežívalo keď zostalo opustené, a v akých podmienkach sa našlo. Sám sudca vyhlásil, že to bol jeden z najohavnejsich a najkrutejsich zločinov aké matka vykonala svojmu dieťaťu. Takže ja ťa chápem že ťa to vzalo, si sama mama maličkého dieťaťa a samozrejme ti to vytvára asociáciu, je to pochopiteľné. Dopraj si čas, teš sa z vlastného dieťaťa a materstva a postupne tie myšlienky ustanú. Môžeš si spomenúť na to, že totálne to otriaslo aj vyšetrovateľmi, sudcom a porotou takže ako vidíš aj profesionáli to ťažko spracovávajú.
Je to nepochopitelne. Nechala vraj pri nej aj zopar flias s mliekom. Mozno si myslel, ze ten tyzden sa mala o seba postara. Musela mat ozaj choru hlavu a trpiet bludmi.
Necit nenavist zbytocne ta bude ničit. Ta zena nie je normalna v hlave to mà pomotane a uz sa Sama potrestala. Zabila si vlastne dieta a teraz stym musi žit. Ty sa sustred na svoje babo ze jeho mama by mala byt ok. Dieta citi co ty. Takze snap out of it! Neživ cudzie peklo vo svojom dome.
Ahoj, ja sa tiež strašne trápim a už neviem čo ďalej :(
Kľudne mi nápis správu, citala som aj na Reddit príbehy žien, ktoré to dostalo a nevedia ako majú ďalej fungovať. Proste sa nás to dotklo … veľmi. Ja som z toho už zúfalá, nonstop plačem a myslim na to dievčatko.
Uplne ti rozumiem. Rovnako prezivam taketo hrozne spravy. Staci aj sprava a nieto este nejake video.. Je toho plny YT. Aj by som si to pozrela, ale viem, ze by sa to do mna zahryzlo ako do teba. Naposledy z coho mi ostalo totalne zle, bolo jedno video zo skolky. Asi niekde v Rusku, bola tam azbuka. Kamera v rohu miestnosti snimala asi 5 rocne deti. Jeden bil a kopal hlava- nehlava druhe dieta, ktore uz lezalo na zemi (na konci sa uz ani nehybalo). Dostavalo pastami a kopance do hlavy.. NIektore deticky len pozerali a niektore sa pridali, tiez si kopli, buchli. Bolo to uplne hrozne. Znova mi je z toho zle. Ako z nejakeho filmu. Akurat, ze toto vidame robit dospelych ale nie tak malicke deti. Vobec mi to hlava neberie. Tu agresiu v tak malom chlapcovi😔
Mne, ale asi len trochu, pomaha sa o tom vyrozpravat niekomu, co je tiez empaticky, takze rozumiem ze tu hladas pomoc. A cas tiez pomaha. Tiez si svoje deti viac pritiskam a tesim sa z nich🙂
Uplne suhlasim. Ja som od seba ocakavala, ze taketo pribehy aspon zvladnem ako kedysi profi (vyplakala som sa z toho doma a fungovala som), ale po narodeni a zaroven hormony teraz v tehu, no nedavam taketo sialene zvrhlosti skratka, ta stopa vo mne ostava velmi velmi dlho.
Ahoj, ja som tento pripad objavila pred 3mi dnami a v tomto prispevku presne opisujes, co prezivam teraz. Aj mna sa to velmi dotklo. Tiez neviem prestat na nu mysliet. V noci tazko zaspavam, budim sa a hned ona mi chodi po rozume. Stale mam slzy v ociach, uz som sa aj 3x vyrevala. Mozno preto lebo mame deti v jej veku. Trha mi to srdce. Nemala som vidiet video, ako objima babiku svoju. Jedinu o ktoru sa mohla opriet 😭😭😭 nejde mi do hlavy, ze susedia nic nepoculi, ze kde mala otca, ze sa stari rodicia nezaujimali, proste nikomu nechybala, je to strasne 😭😭😭 dufam, ze jej "matka" bude dlho zit a bude mat jej tvaricku pred sebou, ja by som jej vo vazeni pustala dookola ako zufalo plakala, kedykolvek by som jej nedala jest a pit viac dni. Strasna smrt, strasna bolest. Viem, nezmenime to. Nemalo sa to stat 😭😭
Vy ste dobre mimo..... Snad nie ste s vasim dietatom sama.... Vam prepne z jedneho pripadu a tych su v Afrike miliony... Normalne navstivte psychiatra, nakolko vy by ste nemali byy pri Vasom psychickom probleme sama... Ostatne si to vypocujeme a zivoy ide dalej

@aliaray1 ako sa zmeni pohlad a citenie zeny po tom ako sa stane mamou je neuveritelne. Ja celkovo neznasam, ked sa niekde ublizuje detom, filtrujem to, nepozeram na to. Ale tento pripad sa ma specialne nejak chytil. Mne to bude trvat asi velmi dlho. Mozno si hodim v hlave, ze ten pripad sa ani nestal, ale zatial to neviem. Nechapem, hlava mi nebere jej pocinanie. Citim taku bezbrannost a k tej zene neuveretilne znechutenie a nenavist