icon

Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi

darja27
20. mar 2021

Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴

janage
26. mar 2021

@bubu62 nie, myslelo sa ako necítim smútok a úzkosť ale ani radosť. Necítim emócie.

lasskonka
26. mar 2021

@gabrielkaa ano.dakujem

hope87
26. mar 2021

@janage presne toto...to, ze neexistuju ziadne stopy po tom "elektrikarovi"...ja ako rodic by som spravila aj nemozne, aby som ziskala aspon nejake stopy...ak by som na to mala fin.prostriedky, co oni maju. Napr. aj identikit...skusali ho robit? Uz davno by som min.nasla chlapa, ktory bol na tej nahravke okolo obeda...co poukazuju na to, ze tam bol a nikto nevie, kto to je...
A ak by to aj bol niekto treti...pre boha, tak zabijem chlapca 50timi ranami ale dievca necham zit...aby ma mohla kedykolvek usvedcit...? Toto mne hlava neberie.

kocurikpupcek
26. mar 2021

@janage ale ja nemam žiaden prispevok o AD

gabrielkaa
26. mar 2021

@lasskonka Nože v šuplíku

K tomu, ako sa dostal tento nôž do spodného šuplíka komody nachádzajúcej sa v jej detskej izbe, obžalovaná mladistvá vypovedala, že si išla umývať tú porezanú ruku do umývadla a ako si zmyla celú tú krv z rúk, čo tam bola, tak v tom kuchynskom dreze a aj na riade, ktorý bol v ňom, zostalo veľa krvi. A keď tam videla ten nôž, tak sa zľakla, nevie čoho, ale jednoducho sa zľakla.

Chcela ísť po ten uterák, tak nevie prečo ten nôž zobrala so sebou. Potom prešla do izby, kde si chcela zobrať uterák. A aby mohla otvoriť ten šuplík, tak ho položila na zem a otvorila šuplík, ale potom si všimla, že ten uterák je pod inými ďalšími vecami, tak to nechala tak a išla do tej komody, čo je v chodbe. Nôž nechala položený na zemi. Nevie ako sa dostal nôž pod veci, do šuplíka.

Rovnako vypovedala aj k druhému nožu nájdenému jej otcom v tej istej zásuvke, označenom ako vecná stopa č. 2 pri dodatočnej obhliadke miesta činu z 22.05.2019. Ani táto časť výpovede obžalovanej mladistvej nekorešponduje s dokazovaním vykonaným na hlavnom pojednávaní. Je ťažko predstaviteľné, že by tam tie nože ukryl neznámy odpočtár, ktorý sa navyše už v tom čase v byte nemal nachádzať.

Bola to jednoznačne obžalovaná mladistvá, ktorá tieto nože do šuplíka ukryla, o čom svedčia rovnako výsledky znaleckého skúmania z odvetvia kriminalistickej genetickej analýzy, keď na predmete č. B1 (sivý uterák), ktorý bol zaistený pri dodatočnej obhliadke miesta činu dňa 22.05.2019, kde bolo zaistených 6 izolácii za účelom skúmania DNA. Ich výsledkom bolo konštatovanie zhody s DNA profilom obžalovanej mladistvej s výnimkou jednej z nich, kde sa jednalo o zmiešaný profil DNA obžalovanej mladistvej a *** Navyše obžalovaná mladistvá vypovedala, *** v ten deň nemanipuloval ani s jedným z týchto nožov.

Rovnako tiež vypovedala, že neznámy odpočtár mal na poškodeného *** zaútočiť nožom, ktorý vytiahol z tašky prevesenej cez plece. Také isté konštatovanie platí aj k vecnej stope, nožu zaistenému pod č. 2, pri obhliadke miesta činu 22.05.2019 (nôž s pestrofarebnou rukoväťou zaistený v skrinke so zásuvkami v izbe obžalovanej mladistvej).

Pri tejto vecnej stope je potrebné konštatovať, že DNA obžalovanej mladistvej sa nachádzala tak na rúčke tohto noža, ako aj na čepeli tohto noža, v jednom prípade (izolácia č. 5 - čepeľ)sa jedná o rovnaké zmiešané biologické stopy, ktoré pochádzajú od dvoch osôb, pričom prítomnosť biologického materiálu od tretej osoby dokázaná nebola, pričom sa jednalo o zmiešaný profil DNA obžalovanej mladistvej a ***.Je teda bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že profil DNA poškodeného sa na predmetné nože mohol dostať len pri útoku na telo poškodeného obžalovanou mladistvou.

Absencia stôp unikajúceho páchateľa

Tiež podstatnou skutočnosťou zistenou z výpovedí týchto svedkov je fakt, že v spoločných priestoroch bytového domu nezaznamenali žiadne stopy, ktoré by svedčili o tom, že osoba, ktorá zavraždila *** by unikala z miesta skutku. Kvapka krvi, ktorú vo svojej výpovedi spomína svedkyňa ***, o opačnom ako konštatovanom závere nesvedčí.

Jednoznačne sa jedná o krvnú stopu, ktorá je vyobrazená na fotografiách 24,25,31,32,33 z ohliadky miesta činu zo dňa 16.05.2019 a zaistená bola ako stopa č. 2. Zo záveru znaleckého posudku KEU PZ Slovenská Ľupča č. ČES: PPZ-KEU-SL-EXP-2019/1776 (odvetvie kriminalistická genetická analýza), ktorého predmetom skúmania bola aj vecná stopa č. 2 vyplýva, že z výsledkov DNA analýzy tejto stopy bol zistený zhodný DNA profil s DNA profilom obžalovanej mladistvej.

Jedná sa teda o kvapku krvi obžalovanej mladistvej. Na základe miesta jej nálezu, prvý schod o poschodie nižšie, pod chodbou pred bytmi podlažia, kde sa stal prejednávaný skutok, ako aj z pravidelného súmerného, okrúhleho tvaru kvapky je isté, že táto sa tam dostala tak, že počas toho ako sa obžalovaná mladistvá, už poranená, pohybovala po chodbe, z jej krvácajúcich rúk kvapla kvapka krvi, ktorá v priestore priečneho zábradlia prepadla na schod o poschodie nižšie.

gabrielkaa
26. mar 2021

Som skopírovala tu časť

bubu62
26. mar 2021

@janage ale veď ona nie je psychicky labilna,aby potrebovala lieky,to už je ako moc..toto..veď som čítala,že keď v cele rozpráva o Tomášovi,žiadna ľútosť nič ani nepovie...

6mia6
26. mar 2021

Ženy aký vzorec správania je podľa Vás ten správny?
Kričí zle je, nekriči zle je. Odpadla, neodpadla. Ma sa ospravedlniť, keby sa ospravedlnila je vinna. Neospravedlnila sa zase vinná. Schovala nože vinná. Ešte čo mala robiť. Zakrýva si tvár, vinná. Inak robia to všetci. A už som čítala aj také, že im to tí dozorcovia povedia. Prípadne im dávajú tie papiere do ruky právnici. Neviem.
Ja si teda nemyslím nič. Čakám ako to vlastne dopadne.
Tých informácií už bolo okolo toho až až.
Najprv určite drogy aj ich našli, zrazu v tom drogy neboli a obaja boli čistí.
Celá Žilina hore nohami, hľadá sa páchateľ.
Na druhý deň už bolo nikto sa ani nehľadal, od začiatku bolo jasné že to bola ona. A podobne perly.
Človek nevie čomu má veriť.
Stále mala len 16, či to spravila alebo nie musel to byť obrovský šok. Nemyslím si že to normálne naplánovala a zapichla ho len tak.
Asi ma úplne okno z toho okamihu kedy to vypuklo a upina sa na vymyslený príbeh. Čomu však nerozumiem že ju ti psychiatri, psychológovia a celá väzba nechcem povedať že donútila ale nejak z nej nedostali čo sa stalo.

Aj vás bavia detektívky tak the sinner, tam úplne v prvej casti Jessica Biel zapichne chlapa na pláži, ktorá je plná ludi. Spomenula som si na tuto tragediu.
A uplne odveci ale tiež na netflixe je film keď sa zamotaju právnici do vzťahu manželov, ktorí by sa pravdepodobne rozišli v mieri bez nich. Oni však roztočili kolotoč.

janage
26. mar 2021

@zuzanapjat ja verím, že vôbec človek v strese nemusí kričať na základe osobnej skúsenosti. Pre mňa či kričala či nie, je nepodstatné. Sú iné dôkazy, že prítomnosť 3 osoby je veľmi nepravdepodobná.

gabrielkaa
26. mar 2021
arriana29
26. mar 2021

@kocurikpupcek áno mozno máš pravdu že otec jej sľúbil nech si nič nerobí že ju z toho dostane a čoskoro je vonku. Možno tak bola aj zvyknutá, bol problém rodičia vyriešili.. a keďže jej otec je taký vplyvnejsi videla že otec vie vybaviť všeličo.

@janage áno to beriem ale tých pojednávaní už mala viac a vždy je poker face. Aspoň ja nevidím ani znak ľútosti a sama teta sa vyjadrila že keby ma byt ešte jedno také pojednávanie a pozerať sa na ňu- kamennú tvár bez citu že to už nezvládne.
To je škoda. Ale inak ma napadlo že keby berie lieky na upokojenie skôr by to vytiahli ako nevytiahli. Tak ako vytiahli tu nahrávku kde chceli dokázať že bola zdesená a bezmocná a nie bezcitna ako ľudia onej vravia. Tak by vraveli že ju to tak vzalo že musela brať lieky aby bola ako tak v pohode.

bubu62
26. mar 2021

@6mia6 podľa mňa,všetko svedčí proti nej,ako baby tu sú šikovné,po prečítaní len novín a presne stránka rodičov J.tak áno si na vážkach...ale po tejto diskusii,si myslím,že každý vie,že je vinná..

janage
26. mar 2021

@bubu62 no ja som nevidela žiadny posudok čo by hodnotil jej terajší stav.

janage
26. mar 2021

@arriana29 súhlasím chýba vyjadrenie rodičov k tomuto jej správaniu

bubu62
26. mar 2021

@janage áno to je tiež pravda,a teda môže,ale nemusí brat AD.Myslis,že každému ich dávajú.Teraz pichla 12rocna a je na psychiatrii,tak tam ona lieky určite má..ale J..asi nie...

arriana29
26. mar 2021

@6mia6 ona sa krátko po tragédii vyjadrila v štýle že to čo sa stalo je jedno veľké nedorozumenie, nevie ako sa to stalo a je jej to veľmi ľúto. Potom sa už nevyjadrovala vôbec, asi jej právnik s rodičmi jej odporučili mlčať. Chápem. Pre mňa ako normálneho človeka to prišlo v podstate akoby priznanie. Len nerozumiem ako sa dá nedorozumenim niekoho bodnúť 50x

bubu62
26. mar 2021

@arriana29 presne aj nepriamy dôkaz,je dôkaz..

6mia6
26. mar 2021

@bubu62 mne je to v podstate jedno. Ak tam aj niekto bol už ho nenájdu a ak to bola ona dostane najvyšší možný trest. Len nechápem prečo sa posudzuje jej správanie. Že na súde má poker face a čo má robiť. Plače zle je, usmieva sa zle je, má ten poker face je bezcitna sviňa. Škoda že to nie je verejne. Možno 100 ľudí by to vyhodnotilo 50 na 50. To jej správanie. Na každého to pôsobí inak.
Treba to len uzavrieť nech majú Tomášovi rodičia už "pokoj" , aj tá teta ktorá to tam bude musieť zase dokola počúvať 🤦🏻‍♀️

janage
26. mar 2021

@kocurikpupcek to bolo ku komentáru, že sa usmievala a zivala na pojednávaniach. Bola som tam označená. A moja reakcia bola, že nevieme či neužíva niečo na upokojenie, čo to mohlo spôsobiť.

6mia6
26. mar 2021

@arriana29 to neviem ani ja

lasskonka
26. mar 2021

@gabrielkaa dakujem

zuzanapjat
26. mar 2021

@janage kričať nemusela. Mohla byť zo začiatku v šoku. Ale keby mne niekto vošiel do bytu a bodal kamaráta, tak nebudem ho brániť holými rukami, ale v strachu že budem druhá na rade budem volať zatvorená v izbe kriminálku, prípadne budem vrieskať z balkóna či okna o pomoc. Ona ho bránila vlastným telom vraj a potom zavolala mamičke. Inak ten hovor som si vypočula a mňa nepresvedčil o tom, že sa to udialo tak, ako to tvrdí proste. Zatvorená v byte tichučko, nikde ani muk. Nepredstaviteľné.

janage
26. mar 2021

@zuzanapjat ja som nekričala vôbec ani počas ani neskôr. A bola som vydesená ako dovtedy nikdy.
Spomínam si prípad, keď pani sa zachránila pri prepade tým, že kričala z plného hrdla úplne od veci Nech žije prvý máj! Útočník sa zľakol, že nie je normálna. Ona nevedela ani vtedy ani neskôr logicky vysvetliť prečo kričala toto.
Nehľadaj logiku a opakujem či kričala či nie, nie je vôbec podstatné pre mňa.

kittykat22
26. mar 2021

@lasskonka ja som to ponala z tej reportaze, pretoze hovorili ze tie noze co nasli doma odpovedaju nozom ktore boli najdene u nej doma a bolo na nich DNA.

kittykat22
26. mar 2021

@ellinorka podla mna je to cele nezmysel. Zabila ho ona. Ziadny chlap, ziadne ine DNA, noze schovane v komode, krokomer odpoveda tomu, ze nebola v bezvedomi a jej tvrdenie ze si nic nepamata je uplna konina. Pride mi, ze sa chytame na rodicov Judity a hladame sposob ako nast pravdu a detailne riesime "dokazy" a tym sa objavuju nezrovnalosti.

sslobodnamama777
26. mar 2021

po precitani tej stranky, si uz nemyslim, ze to urobila. Spoluziaci a ini by ju poznali ako agresivnu, sociopatku, alebo narusenu dusevne. To sa nepotvrdilo. Ak je jej otec v tej firme ryba zilina, tam su ine boje, mozno to na neho spravili, aby ho znicili. Vydierali. Verejnost ma pravo na informacie pri zavaznych krimi cinoch, a tu sa nikde nevravi o psychologickom posudení, uz pochybujem, ze to mohla spravit. Nemala motív. Boli kamarati, podla jej pc by uz zistili ci bola v nejakej sekte, alebo nejake pofiderne stranky navstevovala, pisala si s niekym. Snad jej pc pozerali. Nic nenasli. Tak aky by mala motiv? a nechapem, ako je mozne, ze ju daju do vazania a 9 dni neni v kontakte s rodinou. Hroza. Pri takom hroznom cine neviem ake su na nu dokazy, aby potvrdili, ze to spravila. Je to to iste ako ten Slovak belgicku a lucansky na Slovensku, take neisté. Neverim, ze by psycholog nezistil poruchu osobnosti a v skole by to o nej nevedeli, keby mala take tendencie k takemuto vybuchu, uz by nieco menej zavazne spravila..v detstve napr, ako zvyknu vrahovia ublizovat zvieratam napriklad. Nieco pisete o kricani, to v soku nevydam ani hlásku, stav zamrznutia, o krik nejde, ja osobne neviem sa ozvat ked ma niekto o tazoval nebola som schopna sptavnej reakcie, a ked pri mne odpadol jeden clovek v byte, mal záchvat epilepticky, a isla mu z ust pena, tak som usla pred by, odisla som z bytu, bolo to aj davno, ale bola som starsia ako judita. Nebola som schopna reagovat pomoct mu a zazvonila som susedovi.

mattkapd
26. mar 2021

@sslobodnamama777 čítala si len jednu verziu.. Co ten advokát Tomášovej rodiny co vravel ze Judita Tomáša neznášala?.. A ze si sním ani nevedela predstaviť ísť do toho Londýna?.. Spolužiaci vraj boli ale kamaráti rozhodne nie

sslobodnamama777
26. mar 2021

@mattkapd no ja som aj tu stranku o Judite len tak citala, nie vsetko, ja neviem, to mali posudit psychologovia, ak ho neznasala, neviem, vsak co vlastne vravia jej kamarati a najblizsí, co ju poznaju, ich. Psychologovia, znalci by museli zistit, mali by zistit aky je ona clovek, ci klame, telefon, notebok spravy, emaily, mesenger by to dokazali. Jej kamaratky. divne to je. Je to v kazdom pripade hrozné, diabolsky cin a malo by byt isté kto to spravil. Moze byt ze ona ak je vrahyna, je dusevne narusena, to by psychologovia zistili, ale to nejak nikde neni. 50 ci kolko bodnuti nozom, tak ale podla mna to by sa snad priznala uz, to by museli z nej vytiahnut psychologovia. Preco dostala taky amok. neviem.

hope87
26. mar 2021

@arriana29 ano, ona by sa mozno bez zasahu rodicov/pravnika pravdepodobne uz priznala...presne ako pises, ze to jej prve vyjadrenie bolo ozaj z jej samotneho nepochopenia, ze ako mohla (mozno) obycajna hadka, skoncit takto...a mozno by nasledovalo priznanie, ze ano spravila to ale nechape ako, preco...atd...

malva123
26. mar 2021

Ach jaj...o com je tato tema? Vsetky ste vysetrovatelia,odbornici...len co nato chudak chalan...Co touto temou chcela autorka dosiahnut? Nechapem...