Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@evaachesa 8minut predtým,keď šli zo školy..veď v pohode si premyslite,keď by povedala,že príklad...mama zabila som Tomáša čo mám robiť,tak by to určite skuli,keby povedala..bol tu elektrikár,zabil Tomáša,a mama na to volaj 112 je to iné,treba si to skúsiť nahrať a toto tu bolo x krát je tu 45stran,keby ste to tu prečítali všetko nemusíte sa pýtať na nič...
@zuzanapjat to je celkom rozumne aj takto to kludne mohlo byt,nic neplanovala ale stalo s anieco nahodne a nevedela sa mozno ovladat,mozno ma taku povahu tazsiu,ktovie.
Mňa zaujíma ten chlapec utekajúci z miesta činu. Smutné, že to nezaujíma vyšetrovateľa. Ak to bola ona, veď kľudne mohol byť spolupachatel
@bubu62 ja neviem...keby dieta zavolalo mame ze niekoho zabilo tak si myslim ze by rozhovor urcite netrval minutu ale mozno aj 10... prve minuty by mama nechapala, povedala jej nech nesranduje, J. by vysvetlovala, potom mama v soku, ukludnovala by seba, J. ...padali by slova ako boze, boze ...to nie je mozne, co mi to hovoris...pockaj zavolam ti (bola na sluzobke), volala by otcovi J., potom J., ...praveze tych 58sec. mi pride tak akurat na to ze "mami, stalo sa to a to" ...mama "jzskriste, uklidni sa, si OK?" "Mami vsade krv, T.tu lezi v krvi" plac...mama"J. skus sa ukludnit, neplac, nic ti nie je? Ty si OK? Volaj 112, zachranku, rychlo... idem volat otcovi nech tam ide, len sa ukludni, si OK?" ...to je tak na rychle konanie po zisteni ci je decko OK. Nevravim ze to J.urobila alebo nie, ale ten telefonat teda dlzka mi pride OK.
@kittykat22 Ahoj kittykat22. Zrejme došlo k nedorozumeniu ja som práve reagoval na autorku ktorá s ďalšími asi dvoma diskutujúcimi začala pochybovať o správnosti tejto diskusie. A naopak zastávam skôr tvoj názor. Len by som dodal .Rodičia sa skôr obávajú toho že Juditu pustia skôr (za dobré správanie ) Nepodceňoval by som práve verejnú mienku a hlavne médiá. Verte mi že to môže mať v konečnom dôsledku v celom procese veľký význam( Spochybňovanie dôkazov) Nezačal by som reagovať keby som nevidel ako sa to práve vďaka stránke pravdaojudite deje.
@kocurikpupcek
Dôvody výskytu znakov sociopatie u jednotlivých ľudí ešte nie sú objasnené V modernej psychiatrii sa sociopatia považuje za poruchu osobnosti, ktorú je možné dosiahnuť tromi spôsobmi:
1predispozíciou
2) dôsledku traumatických situácií (to by teoreticky mohol byť Juditin prípad)
Spadá tu fyzické a emočné týranie, strata blízkych, vynútené spojenie s asociálnymi osobnosťami alebo pocit opustenia, odcudzenia, ktorý sa u Judity mohol vyvinúť
3) u mnohých ľudí je to dôsledok organických porúch mozgu.
Sociopati sú navyše latentní a aktívni. V prvom prípade je dosť ťažké ich rozpoznať, pretože podstata takýchto ľudí je pre zvedavé oči často neviditeľná. Latentní sociopati sa zdráhajú nadviazať kontakt, ale ak je to potrebné, urobia s tým úžasnú prácu a ukážu schopnosť manipulovať s ľuďmi. A aktívni sociopati sa v žiadnom prípade netaja tým, že demonštrujú svoju životnú pozíciu.. Sú veľmi charizmatickí a šikovne si podriaďujú okolie. Ich hlavným znakom je ale absolútna neschopnosť a neochota počítať s pocitmi tých, ktorí sú nablízku. Sociopati nezískavajú skúsenosti, pretože majú iba jednu motiváciu niečo urobiť - svoju vlastnú chvíľkovú túžbu. Na vzťahy s ostatnými ľuďmi sa pozerajú iba z hľadiska výhod.
Prečo toľko času trávil Tomáš s Juditou ? Veď Judita mala priateľa. Pre mňa je tá zvuková nahrávka neuveriteľná. Pustiť Juditu na slobodu by bolo prinajmenšom nezodpovedné. Nečudujem sa jej že svoj motív doteraz neprezradila.Uz som sem písal že Judita je svetoví unikát no musím aj dodať že je dosť pravdepodobné že aj ona je v podstate obeť. Sociopat je vysoko racionálny človek, ktorý nevykazuje zjavné psychotické syndrómy alebo duševné chyby. On sám netrpí vlastnou deviáciou, ale naopak si ju užíva.( Preto tých neuveriteľných 51 bodnutí ) vonkajšej strany sa zdá, že je sociopat úplne integrovaný do spoločnosti, čo znamená, že nemá dôvod vyhľadávať liečbu.
Pýtala si sa či je možné, aby oklamala aj psychologa/ psychiatra znalca ktorý jej robil posudok? Bolo tam kvalitne urobené forenzné posudzovania agresivity ?. a naslene posudok z oblasti forenznej psychológie. Myslím že tu tiež zohral význam takz.fenomén extrémneho tlaku na znalcov. A samozrejme advokáti Na Lipšica sa spoliehali že dokáže urobiť nejaké obštrukcie, ktoré by Judite pomohli dostať sa na slobodu..k obštrukciám patrí aj spochybňovanie záverov posudku, či kompetencie znalcov. A hlavne náš zákon umožňuje aby si obhajoba najala vlastných znalcov a ponúkla súdu "kontraposudky" (platených expertov.)
Tu sa ešte pozastavím a odpoviem @6mia6 na otázku ako viem čo navrhoval Lipšic.? Áno nikde to povedané samozrejme nebolo no Lipsic by s dostupnymi dokazmi skor isiel na nizsi trest, priznanim viny a prejavenim lutosti. No Juditinho rodičia ako aj predchádzajúci advokáti už od začiatku položili strategiu na Juditinej nevine..
@anonymouse 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@bubu62 bolo to možno na nejakej 5-6tej strane spomínané viacerými babami...a teraz som sa zo zvedavosti pozrela či ste už objasnili prípad keď tu je už toľko strán... prepáč ale nie som taká fanatička posadnutá nešťastím druhých aby som si spätne čítala 46 stranovú diskusiu kde točíte vkuse to isté a baby tu najlepsie vedia čo sa stalo...na profesii som zahliadla že hľadajú nových Mentalistov a Monkov k tomuto prípadu. Treba skúsiť poslať CV a pomôcť našej polícii vyriešiť prípad 🤦
Baby, a napadlo vam, ze ten 'hlboky muzsky hlas' mohla kludne byt ona? Ved ked blbnete doma napr s detmi a idete ich akoze nahanat, nezmenite hlas na hlboky? U susedov si kludne mozu mysliet ze chlapsky!
Stale si myslim, zs tie poranenia si spravila sama a mozno az pocas toho volania na 112... je tam tiez dost jasna zmena v hlase, intonacii, zrazu plac a vykriky...
A ten telefonat - ved ona sa mame za tych 58 sek predsa nemusela priznat, aj keby to spravila! Prave je mohla povedat, len ze potrebuje pomoc, nevie co ma robit, T je mrtvy.. matka zareagovala ako zareagovala... kto vie, ci to jej mama vie, alebo nie
@ktochytavzite napr. boli kamaráti ale liezol jej už na nervy a nedokázala mu to povedať. Okolie kamošky mohli ju podpichovať, že s nim niečo má a nechceli jej veriť, keď povedala, že lezie jej na nervy, alebo ho rada nemá. Možno s nim do toho Londýna proste ísť nechcela a brala to za ďalší nátlak, že tam má ísť s niekym kto jej lezie na nervy tak, že k nemu cíti averziu.... apd. Možno sa mu odvážila povedať, že jej lezie na nervy a bral to ako srandu, čo ju mohlo vytočiť... atď atď.....
@zuzanapjat mohlo ju vytocit,aj to ak povedal,ze povie jej otcovi,ze chodi s fetakom...
alebo uzatvorit,no to je tak,ludom sa nechce listovat prispevky..
@taga podľa mňa za tých 58 s asi nevyklopila matke, ze ho zabila. Potom uz s matkou nevolala. Až vo väzení. Podľa mňa matka tuší pravdu. Ale ju popiera a potláča. Nechce tomu veriť, hoci všetky okolnosti, že vraždila tomu nasvedčujú. Ako povedala jej mama, J. je iba obeť (obeť ich rozvodu, manipulácii jedného z rodičov?, obeť Tomášovho srandičkovania...)
@bubu62 presne si to myslim. Tá predstava, že ocinko sa to dozvie o frajerovi feťákovi, by ju na celej čiare ohrozila.
a ako to je vlastne, jej rodicia ziju spolu? ci ona zije iba s matkou/zila v tom byte je jedinacik?
@barborkakr rodičia sú rozvedení. J. žila s matkou v tom byte. J. má ešte staršiu sestru, ktorá chodí so synom nejakého vplyvného človeka. Spolu žijú v UK. J. otec je vplyvný človek z tej oblasti. Vraj je jeden z majitelov Ryba Žilina.
@kocurikpupcek
aha, takze tam mohlo dievca vela traum pozazivat...
A pre matku ak boli bezne niekolkodnove sluzobne cesty, tak dakujem pekne. Tiez nic moc zivot ak byvala J. bezne sama bez matky...
@barborkakr je to možné, ale zas ako napisal
@anonymouse , je možne, že J. má znaky latentnej sociopatie

@bubu62 čítala som tu už niekoľko krát, že s mamou telefonovala 8 minút ... sama som to nehľadala, no na začiatku sa to veľa krát spomína. Tých 58 sekund je spomenutých kde?