Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@foxyfox no ved a nezda sa ti divne, ze hoci jej rodicia tvrdia, ze to neboli vrazdene zbrane (co znalec tiez vyvrátil) našli sa na nich stopy DNA Tomasa a Judity? na cepeli? A akoze prave tieto noze sa nasli u nej v komode? ved bezne sa ukladaju do kuchynskej linky. A preco tieto noze judita umyvala od krvi? ked neboli vražedné?
Mna zaujima iba ten MOTÍV. Ale ten sa asi nikdy nedozvieme. Čudujem sa, ze ludia školení na vypocuvanie nevedia "zlomit" 16 ročné dievca.
@catherinah ja len nechápem jedno, keď jej tak časom išiel na nervy, prečo si to s ním tak inteligentné dievča nedokázalo slušne vydiskutovať, prečo malo byť, mohlo byť, bolo jediným riešením vražda???
Veď keď sa s niekým nechcem kamarátiť, tak sa nekamaratim predsa.
A ešte vešať ďalším na nos, že akože vypadne z okna? To zas o veľkej inteligencii veľmi nenaznačuje.
@vilma7 presne toto napadlo aj mna, mozno mal nejake veci na nu, ze keby prezradil zle by bolo, tak si ho takto "drzala" ze hihi haha, kamarati a pritom ho neznasala
@kristianka2255 ano
Tiez ma ten pripad zaujima. Skor zo zvedavosti, aky mohlo mat dievca dovod na takyto brutalny skutok. Vsetko vravi proti nej. Vsade sama krv a iba ich stopy. Ak by vrah utekal krvave stopy by urobil po celej bytovej jednotke. Nechapem dovodu pre ktory sa nemieni priznat,abi tomu, ze to z nej nijako nedokazali dostat ved rodina ma pravo vediet dovod. Cudujem sa aj jej rodicom. Ved aj laik vidi ze to bola ona. Preco to spravila sa mi uz asi nedozvieme
@simoncik
Taketo pravdy vyplavaju castokrat aj o 15 -20 rokov neskor.....
@pieksamaki ktovie. Jedine, ze sa casom stravenym vo, vezeni v nej pohne svedomie a povie ako to bolo.neverim vsak, ze osoba, ktora dokaze spachat takyto cin to ma v hlave a v emociach v poriadku. Nikto ma o tom nepresvedci. Nech ma ktokolvek a akokolvek vytoci v zivote by som nedokazala siahnut niekomu na zivot. To by som radsej ublizzila sebe. Toto je myslim prave ten dovod co ludi na tom pripade puta a zaujima. Jej mlady vek a takato brutalita
@gabrielkaa tak judita krvacala a pri tom masakri mohla tiež byť aj od tomasovej krvi. Stačí, že sa dajme tomu postavila zo zeme za pomoci neporanenej ruky a už mala krv na nej. Že by ich vzala do izby je tiež vysvetlitelne nejakým skratom, že sa zľakla, že to bude na ňu. Ako ich dala do komody bez zakrvacania všetkého, to neviem. Áno tie nože znalci vysvetlili. Že síce rodičia majú svoje teórie, ale kľudne mohli byť vražedné práve tie. Ja napr nerozumiem tomu, ako by si mohla spôsobiť to zranenie úmyselne. Ja by som si nevedela ani kožu prerezať, nie ešte prsty do kostí. Jedine ak to urobila pri bodaní, čo rodičia tiež vylučujú, lebo poranenia nemala na dlani. ale predsa nôž sa dá držať aj čepeľou nahor. A vtedy jej to po tých prstoch mohlo veľmi ľahko sklznut.
@simoncik no to nejde, jedine ze by údajný vrah ani neprekročil prah dverí, čo je nezmysel. Tomáš by predsa nestál len tak a nenechal sa bodať. Je to hrozné ako to ona opisovala vo výpovedi. že odpadla (čo beriem, pri takom hnusnom poranení) a keď sa prebrala, Tomáš tam stál tvárou otočený k nej. Chudák sa zrejme v šoku pozeral na ňu, nechapajúc prečo to urobila. A o chvíľu na to padol a umrel.
@foxyfox len tak mimochodom... prve rany isli do chrbta ked sa Tomas obuval a bol na odchode. Neumrel hned, este sa stihol branit. Dokazom je kopacka do Juditinho stehna. Ale nevladal kedze sa siel vyliat z krve...dalsie to bol necakany atak nanho. Judita nebola v case ked vrazdila ziadne tintitko. Chodila do fitka.
Mozem este spomenut ze takato vrazda bez motivu v skrate dava vrahovy velku silu a v navale adrenalinu neciti unavu ani bolest.
@foxyfox veď tie nože boli ich. Myslíš , že ten falošný odpočtar si ich zbehol požičať do kuchyne? A tie vzorky DNA na nozoch , tak tie boli preukázané že nemohli vzniknúť inak ako práve útokom . Zrejme na nich nebola len krv ale aj tkaniva. To trosku nedomysleli.
@simoncik tak tomáš vyzeral byť taký chudučký.
@levantine áno v afekte človek necíti únavu ani bolesť. A ako to vedia, že prvé boli do chrbta?
@gabrielkaa ved práve to píšu na tej stránke o judite, že tam nebolo nič, len judita krv a na jednom zmiešaná, z toho Tomášova minoritna. Žiadne telové tekutiny a tak.
@foxyfox práve nie. Znalci sa vyjadrili, že na nozoch sa našla Tomasova DNA, a takisto, že sa tam nemohla dostať inak ako bodnutim..
@foxyfox a znalci sa vyjadrili, že prvé rany prišli od chrbta, to je dôvod prečo sa už nedokázal aktívne brániť.
@gabrielkaa ok mňa len zaujíma ako prišli na to poradie
@foxyfox neviem. To bolo predmetom znaleckého dokazovania.
@gabrielkaa Verejnosti boli od začiatku podsúvané informácie o DNA nájdenej na nožoch. Na sociálnych sieťach sa dokonca objavili fotografie krvavého noža s čiernou rúčkou. Nôž kolujúci na sociálnych sieťach však nebol tým, ktorý bol zaistený na mieste činu.
Ako je zrejmé z fotografií v spise, na vecnej stope č. 73 (nôž s čiernou rukoväťou) neboli takmer žiadne krvné stopy a nôž s pestrofarebnou rukoväťou – stopa č. B2 bol z jednej strany úplne čistý , na druhej strane čepele bol zakrvácaný Juditinou krvou.
Za predpokladu, že by ktorýkoľvek z kuchynských nožov bol použitý ako vražedná zbraň, ktorou bolo spôsobených 25 bodných rán, z ktorých väčšina prenikla do vnútorných orgánov a s ohľadom na to, že DNA analýze boli podrobené viditeľné aj neviditeľné stopy, prečo sa na žiadnom z nožov nenašla žiadna Tomášova DNA? Podľa znaleckého posudku z pitvy nôž prenikol do viacerých vnútorných orgánov – pečene, žlčníka, sleziny, žalúdka, tenkého a hrubého čreva. No z posudkov DNA jednoznačne vyplýva, že ani na jednom noži sa nenašli nijaké stopy po vnútrotelových tekutinách s Tomášovou DNA.
@gabrielkaa skopirovane z ich stranky
@lasskonka znalci tvrdia niečo iné ako juditini rodičia….
@lasskonka je už bezpredmetne sa baviť o jednotlivých dôkazoch, keďže okresný aj krajský súd po preskúmaní dôkazov potvrdil jej vinu. Tu sa len jej rodičia snažia zvrátiť verejnú mienku
Mohli zverejniť aj záverečnú reč obžaloby.
@gabrielkaa ale ved oni len pisu co povedal znalec v posudku nie? Myslim teraz cisto tento fakt o nozoch a dna..
@gabrielkaa mimo ineho niesu tam len ich slova..su tam odfotene stranky z analyzi nozov..ano je to bezpredmetne, ale naco tu je potom tato diskusia? A len som chcela objasnit to s tou dna..pretoze sa tu velmi niektore fakty stracaju/prekrucaju
@lasskonka o tej DNA uz rozpraval znalec a v reportáži to tak bolo podane, ze na nozoch bolą jednoznacne Tomasova DNA, ktora sa tam nemohla inak dostat ako takymto utokom. Diskusia vznikla este pred potvrdenim jej viny okresnym sudom
Pardon, krajskym sudom
Podla tohoto clanku to vyzera ze to vysetrovatelia a sudy teda riadne odflakli...https://domov.sme.sk/c/22689493/zabila-16-rocna.......
Neskontrolovali Tomasov mobil, odmietli zaobstarat kamerove zaznamy, ale hlavne nie je jasna ani vrazedna zbran: závery boli jasné – zaistené nože nemohli byť tie, ktorými sa vraždilo. Sú podľa neho príliš veľké a ani by sa nezmestili do pomerne úzkych a dlhých rán na Tomášovom tele.

@miminkanase inak to sa čudujem lebo televízia si tam prizvala znalcov, čo celé ich pokusy z tej stránky dosť jasne vyvrátili. Trochu kontraproduktívne 🙂