Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@lasskonka ja som vcera kukala, keby boli pri otvorených dverach ako su foto, je tam polozeny ruksak, ten tam musel byt dolozeny, na svetlych farbach nie je ani kvapka krvi, a judita tvrdila ze dvere potom zavrela a zamkla,takze miesto cinu ako je nafotene pri otvorenych dverach nie je tak ako sa to stalo, od ruksaka smerom von je na zemi pás cisty bez krvi, a tie frkance z vonkajšej strany dverí, je ich tam len kusok a to z jej ruky ked uz isla pre pomoc podla mna. Tá rohozka vobec nie je cela od krvi, su to len stopy od noh a ale nejaka striekana krv tam nie je na castiach ktore vidiet z foto. Dalej vo vypovedi uviedla ze tomas lezal hlavou smerom k vstupnym dveram, neviem ak by ho niekto z dveri napadol asi by lezal nohami smerom k vstupným dveram,ked beriem do uvahy ze by v pude sebazachovy chcel utekat od dveri smerom viac dnu, uvazujem ze clovek ktory dostane prve rany do chrbta padne na kolena nie na chrbat. Na tomasovych podrazkach bola jej krv a rodicia hovoria ze to je jasny dokaz toho ze ked sa judita zranila tak este zil a chodil po jej krvi, moj nazor, ze pri prvých ranach do tomasa od chrbta si poranila tie prsty lebo nemala skusenost ako treba pri bodani silno drzat ten noz, on padol na zem a ona dalej do neho ,odtlacal ju nohami a ona mu ich davala prec a preto mal jej krv na topánkach. Mne je zahadou jedine nôž, ten mensi by to mohol byt, rany sa stiahli a kukala som ako puk na foto prerezanej riflovej bundy,kde ten rez je sirsi ako je prilozene pravitko, co mi je divne alebo len zo zleho uhla fotene. Kazdopadne ten pravy noz chyba a mozno našiel otec aj ten ,pomeral si ho a zistil ze rozmerovo sedi na tomasove rany ( predpokladam ze po tom tyzdni ked nasiel druhy noz uz bol pitevny posudok ktory cital) . Kedze policajti pri prehliadke bytu neboli taki doslední, mohla ten pravy noz skryt kde len chcela.
Co sa tyka suseda, ja ked som nasla starkeho mrtveho na zemi lezat (porazka,mal zaliatu hlavu krvou,bol modry) utekala som to starkej povedat a jej sokova reakcia bola ze utiekla von z bytu ani sa nesla pozriet do izby, bola v takom soku, ze ja som musela utekat pre pomoc najprv jej kamosku ktora umyvala schody vo vchode a ta mi zas v soku povedala ze doumyvam schody a pridem. Tak hned pri byte krcma kde starky chodil tak som utekala tam a jeho kamaratov zavolala ze starky lezi mrtvy na zemi, tí okamzite vypálili so mnou a jeden ho zacal hned ozivovat,druhy sa nemohol ani pozerat. Som mala 12rokov,tiez v soku a v panike, nevedela som co ine robit, starka jak zabuchla dvere tak kluce ostali dnu, chlapi museli preliezt cez balkon a tak do bytu
@3vita inak to mas pravdu s tou krvou. Keby to videl moj muz, tiez by reakcia bol "idem zavolat manzelku". Pretoze on by to 1. psychicky nezvladol 2. je mi zle ked vidi krv a odpadava. Vidiet tuto scenu tak urcite by sa do toho nevrhol ako hrdina.
@20erika07 to som si spomenula 🙈 ako ta citam ... 5r spat trieska suseda na dvere z 1 poschodia. Mlada ukrajinka a vrieska "Saska nedycha, Saska nedycha, ma horucky a nedycha!!!" Nepricetne krici a leti dole ... a ja hovorim muzovi "Lesia nieco riesi" a zobrala som teplomer a normalne krokom (?!!!) idem na 1 poschodie. A tam je lezi Saska (2,5r) na zemi a dedko nieco mele bezradne do telefonu. Tak pridem k dietatu, zoberiem telefon (pani z RZP naviguje ukrajinskeho dedka) a meriam mu teplotu v uchu ... A Lesia utecie vonku a dedko za nou. Ja tam teraz s malym sama. A teda ziadne hrdinske ciny - pani z RZP ma navigovala ako schladit zapastia a clenky pretoze mal 42.2 horucku a skusala som ci dycha. Cely cas sa mi triasol hlas a bolo mi do placu. Pocujem ako vonku Lesia krici do telefonu mama mama - lebo volala s mamou, jej dedko ju tam ukludnoval ... ja s dietatom v byte uvazujem ze ked zomrie, co budem robit. Jedine na co myslim, ze co budem robit ked zomrie. Hrozne to bolo. Strasny zazitok. Ale tiez som sa zachovala blbo - isla som tam krokom!!! Nechapem preco ale isla som krokom do toho bytu. Mozno taky vnutorny pocit, ze s tym nechcem mat nic spolocne. A dodnes nechapem preco som isla ako slimak ... keby som si tuto situaciu predstavila, tak uz vidim ako letim na miesto cinu a hrdinsky zachranujem. Ale ako to bolo ja neviem - necakane, tak som sa tiez zachovala uplne debilne. Inak maly je OK, upadol do bezvedomia zo zle zrazenej horucky. Kym prisla RZP tak ho schladene clenky a zapestia prebrali, a zobrali ho do sanitky. Este sa ma pan pyta ci mozem ist s nimi - a ja ze nie, ze mam hore dieta. Tiez som sa k tomu mohla hrdinsky postavit a nechat doma dieta s muzom - a miesto toho som zbabelo povedala, ze nejdem. Ja som sa ale tak hrozne bala ... ze som fakt ist nechcela. Isla nepricetna Lesia a vystraseny dedko ...
To uz je fakt trápne obviňovať suseda a chvalit sa ze zachranila spolujazdca. Takychto zachranciv je tu mrte a nechvastaju sa tým...
Apropo sused. Sedí si v klude doma/alebo robi cokolvek susyredeny na to svoje a zrazu buchot a krik, otvori dvere a tam v byte oproti telo v kaluži krvi, vsade striekance, vystresovane dievča s krvavymi rukami, krvave oblečenie, krvavy nôž, blabot v telefóne..... Hororovy obraz sa mu naskytol a nevediac co sa stalo tak volal políciu a rzp.
Hmmm zbabelec ? ! To sa mal bachnut na kolená a davat 1.pomoc chalanovi ? susedke ? Koho ratovať skôr ? J. okrikol ? No ako mal skludnit rozhodenu babu s hysterickym ptejavom, mal ju hladkat, mojkat a opatlat sa krvou ? Pri evidentnej vražde ?
Uz vidim všetky hrdinky, a najme tuto hlavnú ako skace zakrvavenej a hysterickej susede do náručia. Sused reagoval primerane, bleskovo zhodnotil stav, sám sa nevystavil riziku aby nebol napadnutý a radsej efektivne pomohol tak ako v danej chvíli povazoval za urgentne.
Iný človek by ani nos nevystrcil, mozno by skolaboval, utiekol. Ved netusil co sa stalo, ci útočník nie je za rohom a napadne aj jeho. Kto by privolal pomoc, alebo by sa rapidne oddialila keby aj sused zachranoval.
Nesúdme aby sme neboli súdený. Šok a krvavá scéna otrasie každým a nikto z nás nevie ako by reagoval. Nikto.
Ja ho chapem
@anita1978 ako ta tak citam, tak ma napadlo, ze mozno ho dobodala preto, lebo si potrebovala byt ista ze sa nepreberie. Lebo keby zil, tak by sa rozpravka o odpoctarovi v sekunde rozplynula 🤔🤔 a dala si na jeho ukonceni zalezat ...
Inak tak ma napadla taka vec ohladne vrazedneho noza. Uz dlho mi to srotovalo v hlave a zacinam si byt skoro ista ze to tak mohlo byt.
1. Vsetci vieme, ze vrazedna zbran sa ,,akoze,, nenasla. Potom tie dohady posudkov ze mohol to byt vrazedny noz a dalsie ze nemohol...
2. Juditka sa nam s nozikma hrala a dala ich do suflicka. Podla mna ani jeden z nich nebol vrazedny. Bola to len jej kamuflaz.
3. Ked jej umieral jej ,,najlepsi,, kamarat tak prve volala manke. Za ten cas jej poradila story s odpoctarom a urcite mamicke zaplo ze treba skryt vrazednu zbran kvoli DNA.
4. Hned jak dovolali, manka zavolala mozno Jakubovi a ten poslal toho kamosa (co bol vidiet utekajuci z bytovky po prichode zachrannych zloziek) aby zobral zbran a odniesol ju.
5. Stopy absolutne nemuseli byt, lebo Judita mu ho mozno len podala zabaleny v utierke. Otvorila dvere a na. Chalan si ho zastrcil za tricko a utekal odtial co mu prasilo. Len tak tak to stihol. A kedze sa poznali vedel o zadnom vchode.
6. Zaujimave, silno zaujimave ze taticko na dalsi den ci kedy to bolo nasiel v sufli dalsi noz. Zaujimave. Policajti by si nevsimli. Ale prosim vas.
7. Ano vieme ake debaty su ,,odhalene,, z fb komunikacie toho frajera a kamosa... Zaujimave mozno neake naivky to oblbne ale ja tam vidim ze to bolo naschal. Je to priliz okate. Tak nemali moc casu s tatkom daco spolu lepsie vymyslet.
Cele mi to pride take... Nahody neexistuju a to ze ten fetacky kamos odtial utekal po prichode zachrannych zloziek je cele divne. Na sto percent sa nedokazala vrazedna zbran. Ta je podla mna teraz niekde hlboko a daleko zahrabana....
Co si o tomto myslite vy baby? Lebo mne to cele nejde do hlavy a stale ked nad tym rozmyslam mi to do seba zapada.
@levantine ja si myslím, že kľudne ho mohla hodiť aj dolu balkónom, veď bol otvorený a tam dole už mohol niekto čakať. Prípadne ho niekde dobre zasila, aby sa oň očko neskôr postaral.
🤷
@taga
@levantine
@miminkanase kks baby odpadnem, jedine, co mi v mojom presvedceni nesedeli boli noze..preco stary jeden nasiel atd? Take ine zmyslanie, mne cudzie a zrazu to sedi…💪🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@levantine
@miminkanase
@barborkakr
Tiež si myslím, že o nôž sa postaral otecko. Ale myslíte, že ak by ho odniesol ten chlapec z kamerového zaznamu tak by mali rodičia odvahu to vyťahovať že tam bol? Len tak uvažujem 🤷
Baby podla mna uz velmi spekulujete ako to mohlo/nemohlo byt..akoby slavny detektiv povedal:najjednoduchsi scenar je vacsinou ten spravny..
@levantine ale to je podla mna blbost s tym utekajucim chlapcom.Mozno to naozaj bol ten elektrikar;)A nenasiel s noz?zo je ozaj cudne.
ale inak mna zasa naoadlo,ze keby ho zabije,tak neutiekla by skor?Ze naco ta zachrana,skor by mala sancu umyt byt,zmazat stopy a utiect,chlapca by kedy nasli za tyzden mozno .A to by mozno nenasli pchatelq ked robi policia tolko skolackych chyb.
@ktochytavzite nezdrhla preto, lebo maminka dala inštrukcie, dohodli sa.
Maminka však vtedy nevedela, že J pichala jak divá. Až neskôr sa maminka dozvedela koľko rán jej dcéra Tomáskovi uštedrila.
Môj názor
@ktochytavzite usla by z vlastného bytu, kde byva s rodicmi? To by bolo ešte napadnejsie..
@foxyfox 50 bodnych ran....to nie je ze jendo pichnutie...to aj keby chcel bohuzial nepomoze
@ktochytavzite nenasiel lebo ponho niekto prisiel😉mne sa praveze nezda, ze policia chybila, prave naopak usvedcili vraha🥳
@dominikac321 a co pocul, vidrl…mohli ho stari uplatit..
@levantine 4. myslis ze tam bol casovy priestor na to aby ten kamos prisiel aj odisiel?
7. ake debaty?
baby a co je s tym bytom teraz?
@dominikac321 Urcite ano. Lebo prve volala Judita matke. Nie na 112. A ten chalan nebol zas az tak daleko. Mozno to len tak tak stihol.
Zaznam ked utekal tam mozno je. Len verejnosti nedavaju vsetko a tu vacsinu co daju tak to zverejnuje jej rodinka ako im to vyhovuje.
@dominikac321 niekto tu písal že tam býva mladá rodina

@lintu obzaloba tvrdi, ze pri zavretych lebo z vnutornej strany bolo vela krvi.obhajoba tvrdi, ze pri otvorenych lebo boli ofrkane aj z vonkajsej strany a krvave skvrny mali u nich na chodbe hranicu ako pri otvorenych dverach