icon

Pripálená biela indukčná doska - ako ju vyčistiť?

jolie123
11. feb 2020

Ahojte, máme bielu indukčnú dosku. Mala som na nej prázdny hrniec a nejako omylom asi zapla alebo čo. Indukčná doska je biela a zostal na nej svetlý hnedý fľak + ako keby pripálené až čierne šmuhy. Nejde to dole. Je to ako keby v tej doske. Nemali ste niekto podobný problém? Ako to vyčistiť? Ďakujem za každú radu 🙂

Strana
z2
jolie123
autor
29. dec 2020

Skús zavolať na info linku výrobcu.

dalikallay
6. jan 2022

@mishach Ahoj. Mal som dnes rovnaky problem na uplne novej indukcnej doske. Panvica cista, doska nova. Po 6 minutach robenia lievacnov ostali na ciernej doske rovnake flaky ako na tejto bielej. Sposobila to panvica ktora ma akysi neprilanvy nastrek asi. Doska bola pouzita na strednej teplote 8-10 (z max 18) asi 6 minut. Tiez to povodne neslo nicim dole. bezne saponaty, citron, ocot, bez zmeny. Mame aj pripravok na cistenie sklokeramickych dosiek a bez zmeny. Nakoniec mi pomohol penovy pripravok na cistenie grilov a rur. Necha sa to par minut posobit a potom sa to iba zotrie. Dostat to napr v hornbachu pri griloch. Podobne pripravky existuju aj na cistenie elektrickych rur na pecenie. Kvapalny pripravok na cistenie grilov Weber nezabral, jedine penovy. Skrabku ktoru radite ini som neskusal lebo ju nemal, ale hlavne tu neslo o pripalenie jedla ale asi vazne o debilnu panvicu ktoru idem co nasjkro reklamovat. ine kastroly a panvice mi tento problem nesposobuju.

mishach
6. jan 2022

@dalikallay presne som mala aj ja panvicu na lievance. Také smajlíky

hornyak
3. feb 2023

@dalikallay Ahoj, presne toto sa mi stalo teraz, mám čisto novú panvicu na lievance - český výrobca, a je to strašne, mám matne kruhy na novej indukčnej doske. Bežnými cistiacimi prostriedkami to nejde dole. Ani s HG.

mishach
4. feb 2023

@hornyak mne to išlo jedine skrabkou na dosku

dalikallay
5. feb 2023

@dalikallay Mne sa to nakoniec podarilo vycistit v pohode penou na cistenie grilov.

dkethe
Autor odpoveď zmazal
hornyak
5. feb 2023

@dalikallay včera konto postupne zišlo s well done, asi 3x som to zopakovala

Strana
z2