icon

Prišiel k nám kocúrik. Na čo všetko si máme dať pozor?

24. aug 2023

Baby prišiel ku nám malý kocúr, deti sa s ním začali hrať, aj niečo pod zub sme mu dali a už sa tu udomácnil. Ak si ho chceme nechat, na čo všetko treba dať pozor? Myslím tak pri malých deťoch,aby niečo od neho nedostali. Pôjdeme ho dať samozrejme zaočkovať a zacipovat ak tu zostane, ale okrem toho? Vždy sme mali len psa, ten mačky odhanal, takže nemám skúsenosti s mačkami. A teda nechcem ho tu mať tak ,,na divoko''.

queeninthenorth
•
24. aug 2023

Ďakujem že si kocúrika najdusika necháte 🙏❤️ zaočkovať, začipovať, odčerviť, pelech a misky a lásku 😊

h2
•
24. aug 2023

Napísala si do nejakej miestnej FB skupiny napríklad, či sa niekomu nestratil? Nie každý nájdený kocúrik, či mačička nemá domov a treba ho zachrániť.
K tomu ďalšiemu, plánujete návštevu veterinára, tak ten zariadi všetko, čo treba.

autor
•
24. aug 2023

@h2 nepísala,ale bývame na konci dediny, predpokladám, že ho tu niekto vyhodil.

simca06022011
•
24. aug 2023

No skus pre istotu fb, napíš ze keď nik sa neozve necháte si. Aby si určite niekomu chcú nenaučili u váž, aj keď tiež myslím ze bude nikoho.
A potom všetko podľa toho kde ho budete mat... u nas sem tam vidím mačku aj s obojkom, co mi pride fajn ak sa zatula zase neviem aké dobre je to ak sa mačky bijú, alebo nkmmci sa s tým nikde nevedia zachytit . Ohľadom zdravia vám poradí veterinár keď tam budete skontroluje (urcite odcervit, ockovat). Hlavne mačky treba brat trosku s odstupom v dome, zvyknú sa túlať a nevratit, či keď niekde ostanú alebo sa im bohužiaľ niečo stane.

h2
•
24. aug 2023

Ja som to len kvôli tomu napísala, že nám sa stalo, že sa nám "stratil" kocúrik a keď som ho potom cez FB hľadala, tak napokon vysvitlo, že tí ľudia, čo ho "našli", nám ho zobrali priamo spred domu a keby ho nechali tak, tak by sa pekne vrátil zase domov.

roja01
•
24. aug 2023

Ja mam taku skusenost, ze pokial nie je vonkajsi kocur vykastrovany, tak sa v dospelosti vyda na potulky a strati sa. Ci by sa nemal po niekolkych mesiacoch vykastrovat. To by povedal lekar ci je to vhodne a kedy.

aalt
•
24. aug 2023

Povyberat pripadnych kliestov (to priebezne), ak nema blchy, tak len odcervit - to tiez pravidelne parkrat do roka. So vsetkym poradi zverolekar. Cipovat sa nemusi. Nedavat mlieko ani polotovary pre ludi - idealne stravu pre macky. Ak bude von, tak si nieco chyti. Kocurik zvykne byt tulavejsi, pomoze vykastrovat - zvykne byt potom aj pritulnejsi, ale aj "lenivejsi".

autor
•
24. aug 2023

@h2 prvý deň sme ho počuli mnaucat u susedov. Asi tam nic nedostal, tak prišiel ku nám a odvtedy je stále na dvore. V okolí je veľa mačiek, možno je to od niektorej z nich. Ale skúsim sa aspoň spýtať ostatných susedov. Podľa mňa sám nejak ďaleko zájsť nemohol.

pikachu999
•
24. aug 2023

Kŕmiť kapsickami a granulami pre mačiatka , žiadne mlieko vie ich z toho preháňať... urobiť vonku nejaký peliesok alebo búdku aby mal kde spať a schovať sa..a navštíviť veterinára aby ho prehliadol a odcervil 🙂 a aby som nezabudla kŕmiť treba aj vonkajšiu mačku ..neuzivi sa len lovom sama

karolinakr
•
24. aug 2023

čipovat sa nemusi, ale môže..ked sa strati hned vam bude volat veterinar len nezabudni vyplnit udaj telefon, lebo v systeme to vidiet nemusia