Prišla som o dieťa a zomrel mi manžel - sekunda a všetko sa zrútilo
Ahojte mam 35 a prišla som o nenarodene dieťa a o mesiac nato aj o mojho najmilovanejsieho manzela pri hnusne a tragickej autonehode neviem ci tu je niektora ktora si presla/prechadza tym isty ale rada by som sa s niekym s podobnym osudom porozpravala lebo viem ze su zeny co tiez ovdoveli mlade ale ostali im aspon deti pre ktore maju silu zit ale my co sme ostali same bez deti aj bez manzela tu silu hladame velmi tazko 😔
@martinkas117 Ahoj, prezila som to iste, aj ked davno... mala som 32, islo to u mna tazko a trvalo 2-3 roky, kym som si dokazala vychutnavat zivot aj bez neho. Uvedom si, ze manzel by urcite nechcel, aby si sa tu trapila. Prve roky som lutovala, ze mi po nom neostalo aspon dieta, teraz viem, ze takto je to lepsie. Zijem fajn zivot, nasla som skveleho partnera, mam dieta, ktore si uziva svojho otca. Spomeniem si, avsak s laskou a bez smutku. Len cas to vyriesi, ale musis chciet zit znovu naplno. Drzim palce.
Prijmi prosim moju uprimnu sustrast. Prezila som to aj ja, neboli sme manzelia, ale mali sme kratko pred svadbou. On mal vtedy 26 a zomrel pri autonehode. Takze asi viem, co prezivas, lebo to moze pochopit asi len niekto, kto si tym presiel... Nikto, nikto iny kto to nezazil na vlastnej kozi to uplne nepochopi.... Ani neviem poriadne, co ti napisat, lebo na toto slova snad ani neexistuju... Asi len, ze cas... Vela, vela casu... Ja som vyplakala ocean slz, ale nie hned.. prislo to asi po mesiaci, ddovtedy som bola v soku..Bolo to, ako ked sedis v rozbehnutom vlaku, ktory ide sialenou rychlostou a zrazu ten vlak narazi v plnej rychlosti do steny a je koniec, finito... Co mne pomohlo? Neviem, ci ty si veriaca, ale ja som prave vtedy znovu objavila Boha a vieru... Ono to tak byva, ze v tazkych casoch unho hladame utocisko, ja som unho nasla aj velku silu a vela veci pochopila..Potom psychologicka a nehanbim sa priznat ze aj psychiater a psychofarmaka-boli mi zachrannym kolesom, kym som sa znova naucila plavat.. Skus si zohnat aj knihu Proc se zle veci stavaji dobrym lidem.... Aj C.K.Lewis napisal velmi hodnotnu knizku po tom, co mu zomrela zena, nazov si nepamatam, ale isto vygooglis. A vies co mi este pomohlo? Ale to az casom - usmievat sa aj nasilu, naozaj, znie to divno, ale funguje to... A odhanat negativne myslienky, vedome sa premahat... Ale toto nejde hned, az po urcitom case, ked si dovolis si vsetko odsmutit a posunut sa dalej.. Prepac, ze som sa tak rozpisala, pisem to pre teba, rada by som ti aspon trosku pomohla... Jedine, co ta vsak mozem uistit, ze akokolvek sa ti to zda teraz tazke a neprekonatelne, raz to vsetko prejde a bude lepsie. Cas je v tomto velmi milosrdny a robi zazraky.. Musis to vydrzat a zvladnut... Ja som po dlhych rokoch nakoniec stretla dobreho muza, vydala sa a mame krasneho syna... Zivot je taky, no... Vidis, tazky, aj krasny... Nie si v tom sama... Toto sa stava stovkam ludi kazdy den... A vsetci sme sa s tym museli popasovat... Drzim ti velmi palce...
PS. Na FB existuje skupina, myslim ze Kolobeh zivota sa vola, prave pre ludi, ktori stratili niekoho blizkeho.. Idem to pohladat..
Skupiny na fb:
Ked smrt rozdeli lasku prilis zavcasu
Kolobeh zivota
V tychto skupinach su ludia, ktori prisli o niekoho blizkeho, ta prva je vyslovene o strate manzelov/partnerov. Ti ludia sa povzbudzuju, dokonca organizuju spolocne stretnutia, vylety...