Problém s ďasnom

gupka27
4. sep 2017

Ahojte potrebovala by som radu:
Mam problémy so zubami a dasnami už dávno chodím k zubárovi Annu dentálnej len teraz mam taky problém: za spodným očný zubom sa mi najskor urobil ak

gupka27
autor
4. sep 2017

sorry dopíšem:
Akoby taky opuch. Mala som ho asi 4 dni teraz sa mi to akoby začalo od zubu odkupovať. Normálne mi tam kus ďasna lieta akoby kus mäska. Neboli to nehnisa, len mi to vadí. Som v 35tt tak neviem ci ma zmysel ísť k zubárovi ci by mi vôbec niečo robil. Ale teda co to môže byt??? Nikdy som niečo podobne nemala a bojím sa. Každým dnom sa mi to posúva ďalej a ďalej a odtŕha sa mi postupne dosť

bosoriak
4. sep 2017

Isteze ma zmysel ist k zubarovi, hadam si nemyslis, ze ti tu niekto spravi diagnozu na dialku. Obzvlast v tehotenstve sa rany v ustach musia brat vazne, moze sa ti tam zaniest kvalitna infekcia. Chod hned zajtra. Vela zdaru.

gupka27
autor
4. sep 2017

@bosoriak ja aj mam v pláne ísť len som chcela vediet ze co by to asi tak mohlo byt. Ci s tym ma niekto skúsenosť

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 treba počkať pokiaľ sa ďasno odlúpi úplne a daný zub vypadne. Až potom má zmysel návšteva zubára.

gupka27
autor
4. sep 2017

@katarinamarkova len mne sa zozadu toho zubu odlupuje akoby povrch ďasna. Nemyslím ze ten zub hneď vypadne a prekáža mi to. Skôr mi ho asi zajtra vytrhne si myslím 🙁

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 takže okrem odlupujúceho sa ďasna máš ten zub aj pokazený? keď hovoríš o vytrhnutí?
Tak to už vonkoncom netreba ísť k zubárovi.

gupka27
autor
4. sep 2017

@katarinamarkova nemam ho pokazený momentálne mam zuby Ok vporiadku. Len si myslím ze mi ho vytrhne lebo vo inak??? Odreže mi ďasno? Vôbec neviem

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 a prečo????by ti mal zubár trhať zdravý zub????

gupka27
autor
4. sep 2017

@katarinamarkova bože Ja som z toho jednoducho jeleň, neviem co mi bude robiť a bojím sa. Bojím sa toho co to je a co mi s tym spraví preto som tu chcela radu ci s tym nemá niekto skúsenosť.
Takze prepáč ak tu skúsenosť nemáš už si na nevšímaj. Dakujem

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 áno skúsenosť mám - bolí zub, ďasno - letí sa k zubárovi!
fakt mi vysvetlíš ako ťa napadol súvis s trhaním zdravých zubov a boľavým ďasnom???

gupka27
autor
4. sep 2017

@katarinamarkova mam zubára 60km a som na rizikovom v 35tt. Doma druhé dieta momentálne s 39 teplotou tak si sakra rozmysliš ci ideš zajtra naautobus k zubárovi alebo nie.
Dakujem za rady este raz

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 existujú aj zubárske pohotovosti, existuje aj súkromný zubár, pravdepodobne existuje aj manžel, babka, dedko, suseda, kamarátka, čo na hodinku hoc aj choré dieťa postráži.
A dieťa pravdepodobne nemá tú horúčku tie 4dni a pravdepodobne mu o pár, ak je to viroza tak kludne aj zajtra prejde a čo ti potom bráni ísť k zubárovi?
Veď keď nechceš, nechoď.
si v 35tt, takže kľudne ešte skoro mesiac môžeš chodiť s poloodtrhnutým ďasnom a ďalších x mesiacov, kým prejde 6nedelie, kým dokojíš, kým budú všetci zdraví.......

katarinamarkova
4. sep 2017

@gupka27 a ako ťa vlasne napadol ten súvis - trhanie zdravého zubu vs. boľavé ďasno??

janinah
4. sep 2017

@gupka27 mala som 3 teh. a pri všetkých troch mi rezali z ďasna,,normálne mi . tam narástlo akési tkanivo naviac,nebolelo,nehnisalo,zavadzalo,rezali mi to v cca 8 mes.....potom po rokoch mi pod tým zubom našli cystu /na rtg/ a vytrhli mi ho 6tka dolu
ddaj si to vyrezať na stomatochirurgii,nie je to akútne ani nebezpečné,potom po porode odporučam rtg zubov

gupka27
autor
4. sep 2017

@janinah dakujem ti veľmi pekne

laladua
5. sep 2017

Podla mna ti s tym moze nieco urobit ked ti to tam takto zavadzia a ked je to kazdy den vacsie tak by som ani nevahala, pekne dneska chod a daj potom vediet ako to dopadlo 🙂

papulienka48
5. sep 2017

Dúfam, že si šla k tomu zubárovi, ja by som vôbec nečakala, nech ti s tým niečo spraví veď také vážnejšie veci sa môžu riešiť aj keď si tehotná, veď ti musí vedieť povedať aké možnosti máš a už ty si vyberieš podľa rizika potom

hzuzana92
23. aug 2019

@gupka27 Ahoj, starý príspevok, ale ja to mám teraz tiež. Ako to dopadlo - čo to bolo a čo ti s tým robili?