Problémy s nosnou mandľou u trojročnej dcérky
Viktória mi ide mať za pár dní 3roky a zistili jej že má nosnú mandlu. Už dlhšie dosť chrci a v noci chrape ,ja som na vaskach ci jej to dať von alebo nie . Prosím ak tu máte skúsenosti napíšte . Veľa ľudí má odhováralo ale našli sa aj taký čo sú spokojný ..
Pravdu ,bojím sa ale chcem aby jej bolo lepšie !
nosohltanovú mandlu má v podstate každé dieťa, len niektoré ju majú zväčšenú a môže robiť problémy... jedným z prvých príznakov je chrápanie - čo v praxi znamená to, že má nekvalitný spánok, zle okysličený organizmus, čo môže mať za následok únavu, zlý vývoj... ďalšími komplikáciami môžu byť pomočovanie, problémy so sluchom až jeho trvalé poškodenie, zvýšená chorobnosť...
Takže v tvojom prípade určite nepodceňujem lekárov, kľudne si prejdi viacerými odborníkmi a vyšetreniami, ale zbytočne sa stavať na zadné, lebo anča z koňa nedala tak nedám ani ja, nie je najlepšie riešenie...
To je na tebe. Ak ju dáš vybrať, treba potom nejaký čas dávať pozor na to, aby malo dieťatko v noci zavreté ústa a dýchalo noštekom, aby mandľa nedorástla.
My ideme toto isté teraz riešiť s 3,5 ročnou dcérkou. Často máva nádchu, v noci chrápe ako starý chlap, chvíľami rozpráva, akoby mala v krku zemiak a v spánku mi často prestáva dýchať na niekoľko sekúnd...keďže práve kvôli tomu poslednému sa už o ňu bojím, ideme na ORL a dúfam, že odporučia vybrať nosnú mandľu (ak to teda bude ňou). Staršia dcérka ju má už vyše dvoch rokov vonku a mám doma úplne iné dieťa. Predtým bývala chorá každý jeden mesiac, teraz je chorá tak 4x do roka, predtým sa liečila 2 týždne a viac, teraz ju už ani doma nenechávam, žiadne ATB, nič, proste diametrálny rozdiel. Od začiatku školského roku vynechala jeden týždeň, jej spolužiaci sú doma každú chvíľu chorí aj dva týždne, takže za mňa mandľa čo najskôr von.

synovi nakázali vybrať nosnú mandľu - nedala som, bála som sa....už je dospelý muž a v pohode aj bez vyberania
dcére to spravili bez nášho vedomia... mali spraviť ušné vyšetrenia, to nespravili, a keďže bola v narkóze tak jej ufrnkli nosnú mandľu - vraj ju mala veĺkú.... tiež v pohode