Problémy s parkovaním rodičov pri škôlke
Byvame v radovej zástavbe a oproti nám je škôlka
Ku nám vedie slepá ulica a na začiatku je parkovisko a vedľa cesta. Rodičia si zvykli deti voziť do školy,ok chápem ale prečo parkujú tak,že neviete vist zo svojim autom buď z garáže alebo parkoviska a prejsť na cestu. Blokujú východ, parkujú na našom parkovisku a niektorú sú tak drzý,že nám parkujú pred dverami. Už som ich niekoľko krát upozorňovala, dokonca zablokovali vchod tak,že záchranka sa k nám nevedela dostať. Polícia to nerieši ani škôlka. Ja chodím na 7 do práce a škôlka je tiež o 7 a to nemám šancu sa dostať von. Zablokujú mi cestu a nechcú uhnúť. Táto situácia je už neúnosná a ja neviem na koho sa už obrátiť?
Obec treba požiadať o značke zákaz zastavenia a volať stále políciu
zbehla by som dole o 6:45 a porozhadzovala tam klince :D
Osadte si nejake velke kamene alebo velke tazke kochliky na vasom pozemku. Vidavam to
Situácia okolo škôl a škôlok je ráno a popoludní kritická všade. Rozdiel je len v ľuďoch. Nerozumiem ale, prečo je problém ráno... Keď ty máš byť o siedmej už v práci a škôlka sa otvára až o siedmej, tak ty si už v práci, keď rodičia začnú voziť deti do škôlky.
Jedine pravidelne volať políciu. Spraviť foto dokumentáciu pre prípad, že odídu skôr ako príde polícia. Keď ich budete pravidelne otravovať, začnú to riešiť. A vybaviť zákaz zastavenia pred domom.
@tanyan je jedno, kedy odchadza, blokovat vyjazdy je zakazane. Parkovanie ma doriesit obec a bodka
Nepomozes si, lebo kym pride mestska policia, oni budu davno prec. Nieco podobne sme mali predtym pri firme, tam bolo zdravotne stredisko. Parkovisko oni mali, ale zamknute vo dvore iba pre lekarov a 2 x ZTP miesta. Takze ludia tam parkovali, hlavne s detmi kade tade. Sused pravidelne daval zabrany ku garazi, aby sa vedel z garaze dostat do prace. Lebo ti ludia nerespektovali nic. My sme mali vjazd a garaz tak, ze ked tam niekto stal, nedalo sa ist von. Mali sme riadne oznaceny vyjazd, parkovacie koly osadene v sulade so zakonom a nic. Dokonca nam tie koly niekto vylomil. Zelezne a zlomili ich. Mna uz na policii poznali po hlase, ano, posielame hliadku. Keby boli prisli povedat, nepoviem pol slova. Ale nie, drzo zastat a este byt aj agresivny, pripadne hadzat po oknach a vchodovych dverach pouzite detske plienky. To bol vrchol. Pomohlo nam az odstahovanie sa.
človek si myslí, že slušne niečo vyrieši, ale v tomto štáte je to omyl
Rano vycuvaj auto tam kde stoja rodicia a nechaj ho tam stat kym nepojdes do prace. Ale riesila by som to policiou. Kazde rano volat ,stoji mi tu auto, neviem ist do prace. Odfot si auto
No tazka.situacia je asi vsade v ololi skolok. My mame sukromne parkovisko, ked je tam volno, ked odideme, tak kludne necham nech nam pred branou zaparkuju. No poznam qj takych, ktori hadzali vajicka na aita pred mš.
Nemoze to rano riadit policia nejako?
Polícia to riešiť nechce a obec sa vyhovára na škôlku a škôlka na obec
Ako sa vyhovára obec?
Riešila si to písomne? Potom sa musia vyjadriť.
@muchotrafka298 to ako na takýchto nie sú žiadne páky? To tam nemohli poslať hliadku raz do týždňa nech daju pokutu doradu každému, kým si neodvyknu tam parkovať? Neskutočne...
U nas to riešila policia, aj skola, aj rodicia zasiahli, keď tam jedno dieta skoro zrazilo a nakoniec sa to konkrétne miesto pred skolou vyriešilo. A ako? Tak, že rodicia to sice maju uradne zakazane a je to aj kontrolovane a dodrziavane. Lenze kratko na to vznikol problem z druhej pristupovej strany, kde teraz dochadza k ovela nebezpecnrjsim situaciam, lebo všetky auta sa tam vytacaju, keďže už tej prvej strany nemozu.
ako sa obec vyhovara? mas obecnych poslancov, podaj oficialne podnet, musia to prerokovat. tyka sa to len teba, alebo viacerych? spojte sa. policia to riesit rovnako musi, ked vam blokuju vjazd. a viacere rady si dostala - oznacit vjazd, zakazovu znacku, stlpiky .... pozor, pozemok musi byt tvoj.
Ja len nechápem, prečo sú škôlky, aj školy, na takom mieste kde sa nedá parkovať. To je co za rozum? Aj u nás je tento problém.
Ta skolka tam asi nie od 1950,ale par rokov, kto to povolil???
Aj u nás otvorili škôlku medzi rodinnými domami.a parkovisko žiadne. Ráno a poobede je to čistá katastrofa. Ľudia sú veľmi hlúpy.
@ahhola tiež nechápem ako také môžu povoliť.
tiež by som si asi nechávala vonku ráno auto, aby som už mala vyparkované
@bielasovicka napriklad moji rodicia byvaju na ulici - obojsmerna ulica, po jednej strane rodinne domy, po druhej skolka a skola. Skola ma vybudovane parkovisko na urychlene vylozenie deti - az 3 !!! parkovacie miesta pre skolu od 1-9 rocnik. Nizsie od skoly je skolka (4 triedy po cca 20 deti). Doteraz bola znacka zakazu zastavenia len na strane kde su rodinne domy, cize rodicia mohli zastavit na ceste pri skolke alebo skolke. A mesto sa rozhodlo, ze da uplny zakaz aj na druhej strane. Cize v podstate rodic nema ako dieta do tej skolky ani vylozit 🙄 Skolu by som pochopila, to uz su vacsie deti, ale malicke 3 rocne dieta napr.!!! to sa rozum zastavuje 😠
@hanka_se ja fakt nechápem čo je toto za rozum takto to riešiť. Úplne na hlavu🤦🏼♀️
Takto to je aj s x obchodmi. Otvoria hocikde nejaký obchod, ale nevieš tam ísť nakúpiť, lebo nemáš kde zaparkovať. No hovorím, je to na hlavu.
@bielasovicka ja som si robila uz z toho az srandu, ze moji rodicia v podstate ked chcu ist autom zaparkovat do vlastneho dvora, tak nemaju ani ako otvorit branu, lebo po oboch stranach cesty su znacky Zakaz zastavenia 😂 Esteze pani policajti "toleruju" to chvilkove zastavenie, riesia len tych, co tam stoja xy hodin. Ale to bude tiez len docasu podla mna
@lucia245 bohuzial toto nevedel riesit nikto. Jedine riesenie bolo volanie mestskej policie, lebo sama odtahovku zavolat nemozes. To mohli v tej dobe (8 rokov dozadu) iba oni. A dotycni sa potom velmi cudovali, ked mali auta poodtahovane, co stali ludom pri garazach a vyjazdoch z domov.
Škôlka s tým naozaj nič nemá. Ale obec s tým pomôcť môže aspoň obmedzeniami. Zákaz parkovania a pod. Keďže predpokladám ide o obecnú cestu 😏 Ak im to nevadí, postavila by som si tam na stálo nejaké sušiaky, ľahké konštrukcie, ktoré zabránia ľuďom parkovať a keď potrebujem vyjsť, dám ich preč. To potom uvidíš ako sa na obci zobudia a pribehnú, ako si si dovolila blokovať obecnú cestu. 😏 Klin sa klinom vybíja a na Slovensku obzvlášť
urcite by som si dala kameru pred dom a tabulu zakaz parkovat sukromny pozenok a tym spravis vsetko co si mohla aby si ich upozornila ... ak skolka spada pod obec v ktorej byvate a nie je sukromna riesila by som to staznoustou na urade a opakovane volat policajtov aby bol o tom zaznam ... ono porusuju sa ti tym prava len neviem ci domova sloboda ci vlastnicke a škôlka/obec si toto musi potom riesit ... napr. obec z ktorej pochadzam mavala kazde rano na frekventovanych prechodoch pre chodcov ludi alebo policajtov, ktory zastavili premavku aby deti bezpecne presli cez prechod ale to vybavoval starosta ale to zalezi od toho ako sa k tomu postavi starosta/tka

dať si tam tabulu súkromný pozemok, zákaz parkovania, teda to pred dom.....tým čo blokujú východ povedať že nabudúce si urobíte fotodokumentáciu a voláte policajtov.....