Problémy s PC: Ako to vyriešiť?
Ahoj, bol som na Pc z ničoho nič sa Pc sekol a neslonnic stlačiť ani ho vypnúť ani CTRL alt del... Tak som mu dal tvrdý reset, Pc idem zapnúť a buď len svieti alebo mu trvá aj 5 min kým sa zapne. Hneď ako sa dostanem do menu Pc opäť zamrzne
@16zolik16 aky operacny system? Co znamena, ze PC "len svieti" - co kde 'svieti'? Co znamena, ze sa PC za 5 minut "zapne" - aly stav povazujes za 'zapnute'? Ake "menu" mas na mysli? Neinstaloval si na PC v poslednom case nieco (hardver ci softver)? Nemas uplne obsadeny disk? Ked PC zamrzne, idu hodiny realneho casu na liste? Funguje zapinanie/vypinanie NumLock na klavesnici (zazina a zhasina LEDka na nej)? Nemoze byt PC prehriate? Odideny ventilator v zdroji alebo na procesore? Nemas to pretaktovane?
@16zolik16 Do akého menu sa dostaneš?
Z popisu na diaľku ti nikto neporadí, ani PC guru.
Ak sa PC zasekne už v načítaní BIOSu, tak ti mohol odísť niektorý komponent - napr. zdroj, pamäť, prípadne aj CPU.
Ak cez BIOS prebehne a zasekne sa na načítaní operačného systému (tipujem, že máš Windows, že nemáš jablko), tak môže byť chyba disku alebo sa poškodil niektorý zavádzací súbor pre Windows. Musíš toho PC guru zavolať k sebe, aby pozrel PC na vlastné oči, alebo keď nepríde Mohamed k hore, tak hora musí isť k Mohamedovi, t.j. musíš PC odniesť do servisu, kde ho pozrú a otestujú.
PC má veľa komponentov, ktoré sa môžu pokaziť úplne, alebo čiastočne. Synovi sa PC nepredvítateľne reštartovávalo, nie vždy, ale náhodne. Postupnou výmenou komponentov som nakoniec zistil, že to spôsoboval procesor - asi bol od výroby vadný. Mohol ísť hodiny a potom zrazu vypol.

Nie som PC guru ani nepises znacku ani vek PC … urob si ePSU - pokial nemas Macbook, ci nemas HW Problem ak Ti nic nevyhodi SW … co si naposledy stiahol kym to zacal robit … mozes len hladat vylucovacou metdou