Prosím o radu pri kúpe umývačky riadu
Ahojte, nie som síce žena (hádam mi bude odpustené), ale mám v pláne kúpiť voľne stojacu umývačku riadu. Cenový rozsah od 300 do 400€, šírka 60 cm, sivá farba.
Do užšieho výberu sa dostali tieto tri modely:
Whirlpool WFO 3T223 6.5P X čierna/nerez
CANDY H CF 3C7LFX
BEKO DEN48520XAD
Každá má svoje plusy a mínusy. U Whirlpool zavážila momentálna akcia, je o 100€ lacnejšia ako bežne, má 6 zmysel, automatické otvorenie po skončení umývania...
Candy je "smart", automatické otvorenie po umývaní ale značka Candy moc dôvery nepožíva
Beko - samostatný priečinok pre príbor, 10 rokov záruka na motor, rezervoár na prostriedok a leštidlo - nie je nutnosť dávkovať pri každom umývaní... Ale tá cena...
Viete mi poradiť tú správnu voľbu? Poprípade aj iný model, podľa Vašich skúseností?
Ďakujem,
@viestta pozeral som aj Bosch ale všetky v tejto cenovej skupine sú energetická trieda A+, kdežto tieto tri sú A++ a A+++...
Ja mam electrolux vyssiu radu a mam aj suflik na pribor aj automaticke otvaranie. Ja osobne by som do candy ani beka nesla. To ako keby si si kupil ladu. Ucel splnia, ale kvalita je niekde inde
@viestta o vodu mi moc nejde, platíme 15€ mesačne a každý kvartál nám vracajú (máme aj studňu). Skôr tá elektrika... Ale nechám si poradiť, v tomto som tupelo...
keď pôjdeš na modrastrecha.sk, kde ti platí to isté prihlásenie - meno/heslo ako tu, vo fóre nájdeš veľa diskusií k umývačkam
@trojanhorse tak ja som sa tiež nahladala..nakoniec sme kúpili túto Siemens SN258I01TE....Siemens je v podstate Bosch čiže kvalita je super...len táto bola drahšia ako.400 eur ale vystihli sme lacnejšie ako ju predávajú teraz....ale pozri aj túto značku...my sme nadmieru spokojný.
@trojanhorse keď môžem tak Whirlpool vôbec neodporúčam čítala som veľa diskusií a neodporúčali aj svokrovcov sa pokazila. Čerpadlá tam vedia odchádzať. Po ročnom zisťovaní mi bola odporúčaná Electrolux a s veľmi spokojna
@baccio ja som si kupila siemens, do novej kuchyne a velmi som to olutovala, cena 1100EUR, pokazila sa, opravar mi ju nevie pol roka dat dokopy, servis teda otras... predtym boshka slapala 5 rokov, este teraz je v kancelarii, servisak prisiel opravil.. tu ani nevie co jej je.. proste hroza, skoda penazi :( u by som za takyto spotrebic nedala tolko penazi (jasne, kazdy sa pokazi, len je rodziel ci stal 400-500-1000-... EUR)
@simca06022011 tak my sme za našu dali 600 eur ale zatiaľ žiaden problém sme veľmi spokojný.
Z týchto troch odporúčam tu Beko. Ale najlepšie si ešte trochu priplatit a kúpiť si Bosch ;)
@baccio no ved aj my sme boli, kym si to nerozmyslela, cca 4 roky ma :DDD ale fakt, ked porovnam toto co mam s boshkou co ma stala neviem.. 499EUR (?) tak nie je o com :D siemens uz iba ked nebudem mat kam penaize davat, rovnako tak mam spotrebice siemens aj ostatne, a ani nejdem ceny porovnavat, lebo by ma porazilo :DDD inak ziadna slava... hlavne ked ja som taka, ze kupim drahsi a kludne si to necham opravit, nemenim ked nieco sa pokazi... tak som uplne na nervy :D
@trojanhorse candy som mala prvu 12 rokov a teraz druhu 3 roky bez problemov kazdy den ide aj 3 krat,
My máme už druhú Electrolux, prvú sme kúpili aj s bytom a na nej sme sa naučili na polhodinovy program umývacie. Ďalšiu sme hľadali aj podľa tohto kritéria, pretože umyje riad super a rýchlo. V rodine majú ľudia poväčšine Bosch umývačku a sú spokojní.
@trojanhorse prihovaram sa tiez za "bozenu" boschku, po registracii na ich stranke dostanes aj nejake tie € spat (min 40€, treba pozriet na ktore typy). Ak je problem cena, skus aj kupony cez net, aj to vie pomoct 😉 co do vybavy, ja osobne nemusim mat automaticke otvaranie, ale podmienkou u mna bol suflik na pribor (nie kosik). Programy vyuzivam az 2 (eco a skrateny, ale ten malo). Ono pri prvej som si z toho tiez robila hlavu, neskor zistis, co je pre vas dolezite, ono zas klamat sa nebudeme, tie spotrebice (aj drahsie) na dlho niesu...resp je to vzacne uz
Tak, ďakujeme za podnety. Asi sme našli tú pravú. Keďže veľká väčšina doporučila Bosch, tak sme vybrali túto a je k nej 130 tabliet...https://www.e-spotrebice.sk/16207-bosch-sms2hvi...
Whirlpool by som nekupovala nič. Ak sa niečo pokazí tak mesiac čakáš na servisáka. Otrasná komunikácia. A výsledok nulový.
@trojanhorse aké má dno? Plastové alebo antikor? Niektoré volne stojace bosch majú plastové dno, pozor na to, časom môžu začať podtekat (nestáva sa to často, ale býva to sem tam). Tie s plastovým dnom sa vyrábajú v Poľsku, zbytok v nemecku, Siemens je to iste ako bosch (majú len inú farbu vnútorných plastov, bosch ma červené a Siemens modré), Siemens sa vyrába iba v nemecku. Ešte by som možno pozrela niečo od aeg v tejto cene.
@sigma510 žiaľ, to nemám ako zistiť, keďže sa dá objednať iba cez net a nedá sa ísť pozrieť..
@trojanhorse https://www.bosch-home.com/sk/vypis-produktov/u.... Tu si môžeš pozrieť všetky špecifikácie tej ktorú si si vybral.....ale má plastovú vaňu
Odporucam jedine Bosch, mala som uz moznost vyskusat viacero znaciek, ani jedna sa jej v umyvani nevyrovna, v praci sme chceli usetrit, kupili sme Beko.... to ako trabant a mercedes... ale zas urcite zalezi aj na konkretnom modeli. Su ludia, ktori su s Bekom spokojni. A tiez pouzivam iba tablety jar platinum, tie sa mi najlepsie osvedcili.