icon

Protesty v Bratislave: Ficový odkaz a početná účasť

24. jan 2025

Konáme slobodne a z vlastnej vôle, odkazujú Ficovi.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440427/protesty-24-1-s...

stormie
24. jan 2025

@kp7333 18% zucastnenych volicov a evidentne to stacilo aby vyhral volby, zostavil vladu, robil rozhodnutia …. + nezabudaj na percenta ostatnych vladnucich stran

zuzudrnda
24. jan 2025

@stormie nerozumiem tomu argumentu. Vyhrať voľby znamená dovoliť všetko? A ostatní platcovia daní budú ticho aj nespokojní? Demokraticky vyhral voľby, demokraticky nespokojni ľudia s krokmi vlady protestujú. Úplne legitímne... Kým sa protestovať ešte môže.

kp7333
24. jan 2025

@malinka03 ty sa skludni, tvoje prskanie nas neodradi

autor
24. jan 2025

@malinka03 povedal kto? Ty? - si praješ si chcela dopísať…

alenka58
24. jan 2025

vyjadriť nesúhlas so zmýšľanim tejto vlády je dôležité, decká nežili ste v čase socializmu za ostnatým drátom a keď sa dosiahla demokracia tak si ju nedajte, to že bude táto vláda až takto proruská zrejme nevedeli ani tí čo ju volili a je to nebezpečné, hranice sa zatvárali zvečera do rána, len aby sa história nezopakovala

kp7333
24. jan 2025

@stormie pochybujem, ze volici Hlasu volili prorusku politiku. Fico a Danko nereprezentuju nazor vacsiny naroda. A narod ma pravo im to pripomenut.

stormie
24. jan 2025

@ktobytobolpovedal nevolici kohokolvek budu mat vzdy dovod protestovat, lebo proste nevyhral ten ich … je to jedno ci je to Fico alebo ktokolvek iny. Kazda vladnuca strana mala a vzdy bude mat svojich odporcov, ale pokial vyhrala ferovo (demokraticke, nezmanipulovane volby) tak ja ocakavam, ze mensina sa nebude burit, lebo to tu budeme mat potom prostesty non stop, bez ohladu na to kto bude sediet vo vlade

A opakujem - nie som volic Fica

stormie
24. jan 2025

@zuzudrnda ostatni platcovia dani su mensina ktorej sa vysledky volieb a rozhodnutie vladnucej strany nemusia pacit ale to sme v zcrovanom kruhu, precitaj si moj posledny prispevok vyssie

kp7333
24. jan 2025

Pre nechapave: demokracia znamena vlada ludu a spociva nielen vo voleni si zastupcov, ale aj ich neustalej kontrole. Ak zvoleni zastupcovia podnikaju kroky, ktore su v rozpore s verejnou mienkou, dobrymi mravmi, ci demokratickymi principmi, lud ma pravo protestovat. Pravo na protest je zakotvene v ustave.

ktobytobolpovedal
24. jan 2025

@stormie tak to potom je komunizmus… vysvetlim ti to inac, kebyze vo firme mate zvoleneho sefa, ktory kona len pre tych svojich, zvysuje im platy, maju rozne benefity atd a ostatnych neriesi, klame im, dava im len pracu… tak by si bola ticho? Aj od svojich kolegov by si ziadala, aby sa nevzburili proti takemuto vedeniu?

beronsche
24. jan 2025

@stormie prečo ľudia protestujú? Pretože sa im nepáči smerovanie krajiny, pretože chcú šťastnu budúcnosť pre svoje deti, pretože ich desí , čo sa deje a aké to môže mať následky..
Čo navrhujes?
Aby sme sa len ticho prizerali katastrofe?
Do kedy máme byť ticho?
Až kým sa reálne nezačne pripravovať vystúpenie z EU?
Alebo aj na to sa máme mlcky prizerať?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
kp7333
24. jan 2025

@malinka03 vies co je zbytocne? tvoje komentare 🤦

marca12
24. jan 2025

Dakujeme vsetkym,ktori sa zucastnili.

ktobytobolpovedal
24. jan 2025

@beronsche jasne, mame suchat nohami a drzat ticho 🤷‍♀️ tradicne postkomunisticke zmyslanie 🤯

beronsche
24. jan 2025

@stormie ako nevolic Fica, ako hodnotis momentálnu situáciu?
Asi nie ako kritickú, keď nesuhlasis s protestami.. alebo nie?

stormie
24. jan 2025

@ktobytobolpovedal nerozumiem tvojmu prirovnaniu - Fico zvysuje platy len svojim volicom? Alebo im dava ine benefity?

autor
24. jan 2025

@alenka58 mnohí si vôbec neuvedomujú ako rýchlo zmeny môžu reálne nastať v zmysle zatvorenia hraníc, alebo okupácie Rusmi. Pozrime sa len akou rýchlosťou podniká táto vláda zmeny v prospech Smeru a Ruska a akým štýlom postupujú - v tichosti, rýchlo a uvarené, hotové nám kúskujú po častiach informácie. Bohviečo ešte všetko zamlčiavajú pred nami! Som presvedčená, že škody čo napáchali na našej krajine, budú vychádzať najavo ešte desaťročia po nich.

beronsche
24. jan 2025

@stormie máš pocit, že Fico a spol urobili niečo pozitívne pre krajinu?
Ak áno, čo to je?

mapa
24. jan 2025

@mamina7070 a ty co? zhromazdujes data o "nepriatelskych zivloch"? STB a KGB praktiky sa ti pacia, ci naco potrebujes info od koho je tato tema? Nie, Fico tu nebude ani omylom navzdy, ako si sa tu svojho casu nechala pocut... Kradnut, klamat, zastrasovat, sirit nenavist a vyhrazat sa nema, to vie aj male decko! A o tom su tieto protesty...

stormie
24. jan 2025

@beronsche ako nevolic Fica si uvedomujem ze som v mensine, ci sa ti to paci alebo nie ale jednoducho vacsina ludi ktorych stretnes na ulici, v obchode, v praci … si toto zvolila. Su ine moznosti - vyslovit vlade nedoveru, spravit referendum (na ktorom by sa zase ukazalo kolkym a ako na tom zalezi)

beronsche
24. jan 2025

@stormie ja som sa ťa pýtala na niečo iné.
Samozrejme odpovedať nemusíš..

V akej menšine si ako nevolic Fica?
To, že si toto zvolili je jedna vec. To, že to ide s krajinou od desiatim k piatim je vec druhá.. ako sa na toto smerovanie, na to, ako sa krajina doslova rozpadá pod taktovkou zvolenej luzy , pozerajú momentálne mnohí ľudia, je vec druhá..

autor
24. jan 2025

Konáme slobodne a z vlastnej vôle, odkázalo Ficovi približne STOTISÍC ĽUDÍ.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440427/protesty-24-1-s...

hellwant
24. jan 2025

Padni komu padni...dufajme, ze Ficovlada. To co stvara je fakt na (väzenskych?) doktorov.

amelia89
24. jan 2025

@stormie fuha,keby takto vsetci ludia premyslali tak zostaneme v komunistickom rezime.

Inak: toto je najslabsia Ficova vlada, keby sa Danko s jeho dezolatnymi influencermi len tak tak popod čiaru nedostal do parlamentu tak Fico vladu nezlozi.

Ano, celkovo ma Fico “vacsinu” ale je to extremne tesne, a ta druha polovica Slovenska co? To nie je ze 80% ludi napr je v suzneni s Ficom,ani nahodou!

A keby to bolo aspon ako kedysi- uplne normalna koalicno/opozicna rivalita, rozdielne nazory v urcitych temach ale celkovo tam bola spolupraca.

Teraz? Parlament absolutne nevie fungovat,nie su schopni sa dohodnut na nicom,opozicia aj ked predlozi najlepsi a najprepracovanejsi navrh nikdy ho kolacia nepodpori - z principu.
No a predstavitel nasho statu nas taha na vychod, nici nam reputaciu, pomedzito sa stat vo vsetkych oblastiach rozpada.

Kazdy sudny clovek to vidi,len bohuzial ficovolici su tak zaslepeni nenavistou a propagandou ze ich nic nepresvedci o tom ze nas zenie do zahuby.

Ale tieto protesty maju zmysel,minimalne z toho hladiska ze ludia vidis ze nam to nie je jedno a nie sme v tom sami ❤️

autor
24. jan 2025

"Sleduje nás tajná služba - lebo sa nás bojí?" povedal na pódiu v Bratislave historik a aktivista Fedor Blaščák z Platformy pre demokraciu a Nadácie otvorenej spoločnosti o správe SIS.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440529/protesty-24-1-s...

kp7333
24. jan 2025

@stormie opakujem:18% nie je vacsina. to su 2 ludia z 10. ci ty zijes niekde, kde ich je vacsia hustota?

hellwant
24. jan 2025

@amelia89 Nezda sa ti, ze po tej strelbe sa sprava uplne mimo( kazdym by to otriaslo, ale on ma funkciu, ma to riesit, ak to nedava)? Psychicky. Takto nevystrajal minule vlady. I ked vtedy nemal "kamarata" na Ukrajine, ale aj tak....

autor
24. jan 2025

"Slovensko a Česko sú spojené nádoby a preto musíme držať spolu," povedal český komik a herec Bolek Polívka, ktorý v Bratislave tiež vystúpil. Citoval aj známu vetu Václava Havla, že pravda a láska musia zvíťaziť nad zlom a nenávisťou.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440529/protesty-24-1-s...

amelia89
24. jan 2025

@hellwant samozrejme, on je zaslepeny nenavistou a pomstychtivostou. Ja som
nikdy nebola jeho volič ale teda musime vsetci uznat ze Fico dnes a Fico 15 rokov dozadu su 2 rozlicne osobnosti. On totalne stratil sudnost. Jeho kroky mi pridu celkovo take ze: a ja vam ukazem kto tu je pan ale bez ladu a skladu proste psychopat…Ako ja verim aspon to ze v ramci volicov Hlasu tam budu dost ludi ktorych aktualna situacia trochu preberie a budu volit inak