Prvá dávka prádla nevonia avivážou. Neviete prečo?
Mám automatickú práčku, v ktorej keď nepiem 2-3 dni,tak mi prvá dávka prania nevonia alebo len velmi slabo vonia od avivážu. Väčšinou periem 2-3 krát za sebou za deň,aby som nemala každý deň vyvesené prádlo,a tá druhá dávka mi už krásne voní. A pritom dávam také isté množstvo avivážu. Stáva sa to aj vám? Nevieta mi niekto poradiť,ako tomu zabrániť?
Neviem, ale napadlo ma, že či to prvé pranie nemáte náhodou napr. biele na 60-tku a ostatné nejaký iný program, napr. syntetika na 40-tku. Či nezoberie aviváž pri nejakom programe skôr . .. a potom ešte raz plácha. lebo mi sme mali doma práčku Ardo a tá to robí zakaždým, že zoberie aviváž pri druhom pláchaní, potom žmýka a potom ešte raz plácha - čiže vyplácha aj aviváž. Možno to je v programe . .nie je niečo napísané v návode? prípadne kontaktuj Gorenje infolinku, alebo nejaký servis - nech objasnia príčinu 🙂
@tikivikiniki :strapco13 neviem ako by som mohla zmeniť toto na diskusiu,nerozumiem tomu.
Ja mám práčku BECO, a mám to len 2 mesiace,tak som s tým ešte velmi neexperimentovala,ale väčšinou periem na tom istom programe,tak to v mojom prípade nebude tým čo helsinka hovorí.
celkom laicky ma napada, ci nezostava niekde voda, najpravdepodobnejsie v sifone, ktora zosmradne a najprv sa musi prvou varkou akoby zneutralizovat... mozno by potom pomohlo pred pranim napustit do pracky trochu vody a potom ju vypustit,pripadne mozno iba najprv z pracky vodu vypumpovat a az potom dat prat.
ja mám tiež wirpool 6 zmysel a je to katastrofa nechápem musím skúsiť ešte tu aviváž z Rakúska lebo už som zúfala suseda na druhom poschodí perie a keď otvorí dvere rozvoniava celý blok ja mám akoby len mokré prádlo a mám z toho maximálne dosť a to používam asi moc drahé prášky aj aviváže neviem kde može byt problém ????
moja svokra operie a potom da este raz iba nejake plachanie ci co s avivazou a vonia jej to nenormalne.

@tikivikiniki nechces o zmenit na diskusiu? 😉
aku mas pracku? ja mam gorenje teraz novu 😠 a presne toto mi robi...uz som si myslela, ze ja som na vine..takze vdaka za temu.
ja som teraz dostala od mojej babky taku tu praciu gulu..mozno si videla v reklame...je to o nieco lepsie..ale aj tak mi druha a dalsia varka vonaju ovela krajsie
rozmyslam ze pred pranim dam asi vzdy vyprat nejake tenisky..tie nemusia tak vonat 😒
co uz skusala ty?