icon

Prvé svätá prijímanie a pozvanie ostatnej rodiny na posedenie

laptopka007
9. feb 2020

Ahojte v júni ma moje dieťa prijimanie a je to v nedeľu. Lenže nás je dosť veľká rodina a chcem mať v nedeľu len nás rodičov, krsnych a starých rodičov. Rozmýšľala som ze o týždeň neskôr by sme vonku urobili guláš a všetkých ostatných by sme zavolali. Myslíte že by to bola blbosť alebo by to bolov pohode? 🙂 dakujem

andreakotesova
9. feb 2020

@laptopka007 podla mna blbost. Bud zavolam len krstnych a starych rodicov, alebo aj plus ostatnych v jeden den. Ved gulas mozes varit aj v den prijimania.

laptopka007
autor
9. feb 2020

@andreakotesova ja som myslela o týždeň v sobotu tak vonku posedieť dlhšie.

andreakotesova
9. feb 2020

@laptopka007 my pozyvame len starych rodicov, krstnych, mojho brata s rodinou a muzovho brata s manzelkou. Bude nas 10 dospelych a 6 deti. Keby som mala pozvat vsetkych (muzove netere a synovci uz maju svoje rodiny atd.), tak je nas aj 100. Myslim, ze stacia krstni a stari rodicia. Zda sa mi od veci prijimanie potom oslavovat o tyzden s ostatnymi. To nie su narodeniny. Podstata je ina.

michael20
9. feb 2020

@laptopka007 my sme zavolali len starych rodicov a nikto s tym problem nemal

lenka2710
9. feb 2020

@laptopka007 presne, len rodičia, starí rodičia a krstni, prečo by mali prísť všetci?? Ved to už pomaly svadba alebo okruhliny ale nie prijímanie dieťaťa

kitycat
9. feb 2020

som nevedela ze prijmanie treba oslavovat

koniarova
9. feb 2020

Rodičia, starý rodičia, krstný.

pattinka
9. feb 2020

@laptopka007 my sme pozývali len starkých a krstných... Nikto sa neurazil... O tom je 1. sv. prijímanie - o dieťaťu najbližších... Netreba už robiť žiaden guláš 😉

laptopka007
autor
9. feb 2020

@pattinka ďakujem za odpoved

zuzka0605
9. feb 2020

suhlasim ako hovoria vyssie.stari rodicia, a krstni rodicia

lenuliatko84
9. feb 2020

Aj podla mna je to blbost.ved to neni svadba,je to len prijimanie

hettinka
9. feb 2020

@laptopka007 na prijímanie sme volali len krstných a starých rodičov. Ostatnú rodinu nie. Nás tiež neteriam a synovcovi nevolali, len krstniatku sme boli. Kľudne to sprav tak, ako píšeš. Do kostola sme sa poriadne aj tak nevošli, dcérku som videla len na videu.

Inak, všetci sme boli vyobliekaní, dcérka v bielom, takze v ten deň zorganizuj radšej slušný obed v interiéri, nie guláš na záhrade.

predajmamina
9. feb 2020

Keď kresťan napíše- je to len primanie 🤷
Inak súhlasim . Krstný rodičia dieťa a rodičia dieťaťa ( ak má súrodencov tak aj oni samozrejme) inak nik..a Max starý rodičia 😊
Je to o Bohu o dieťati..ak je človek veriaci.
Myslím že pozvať nejakú napr sesternicu aby prišla na guláš lebo dcéra mala primanie..neviem .
Veď guláš robiť mozes len tak ...no 😊