icon

Prvej žene vďačíš za bohatstvo, bohatstvu vďačíš za druhú ženu

21. feb 2022

“Prvej žene vďačíš za bohatstvo, bohatstvu vďačíš za druhú ženu”

Súhlasíte s týmto výrokom?

sona96
21. feb 2022

Absolútne nie. Fakt sprostosť. Toto musel vymyslieť nejaký veľmi smutný človek, čo sa nepredniesol cez rozchod a žiarli.

huxy
21. feb 2022

Zvláštny výrok. Podľa mňa hlúposť.

podkovickaa
21. feb 2022

Kto sa na to ako pozerá.Niekedy v prípade "nás žien"nám prvý muž otvorí oči a to je to obrovské bohatstvo ,ktoré sme pred tym nemali.Vdaka tomu bohatstvu vďačíme za druhého "muža".

autor
21. feb 2022

@sona96 toto napísala smutná manželka, ktorej manžel uprednostňuje len prácu pred rodinou a stále nemá dosť. Manželka, ktorá sa plne venuje domácnosti a rodine, snaží sa pomoct manželovi v podnikaní a dala mu priestor na sebarozvoj a slobodu.

huxy
21. feb 2022

Kedze to je vyrok smutnej manzelky, tak jasne ze je len subjektivny a s realitou nemusi mat nic spolocne. Mozno by sa k tomu uplne inak vedel vyjadrit jej manzel.

@podkovickaa Ked sa clovek na to pozrie takto, ako pises, tak s tym uplne suhlasim.

viestta
Odpoveď bola odstránená
aniele
21. feb 2022

No, stáva sa, že s prvou manželkou muž niečo vybuduje. Začínajú od nuly. V podstate mu to ona umožní tým, že uprednostní jeho záujmy a kariérny postup a ona vytvára zázemie. No a potom mu prestane, v jeho očiach, stačiť, a tak ju vymení za mladší, reprezentatívnejší model. Je to len konštatovanie, ba až aforizmus. Rozhodne by som to neoznačila za "sprostosť". Stáva sa to.

diamond007
21. feb 2022

Ja by som s tým súhlasila.
Ženy asi nepochopili čo je bohatstvo podla mňa.

cobolotobolo
21. feb 2022

„Žena môže urobiť z muža milionára, z takého ktorý bol miliardárom.“ — Charlie Chaplin 😀

babulkomale
21. feb 2022

Plati to v pripade ze muz karierne rastie, po chrbte prvej zeny a za jej podpory sa vysplha hore po spolocenskom rebricku a zrazu nevie co so sebou, pride kriza stredneho veku, nova asistentka do firmy a uz su fotky s bruskom na facebooku a obrovsky dom sa vyplaca alebo predava.
Takto je to myslene.

autor
21. feb 2022

@aniele presne toto

autor
21. feb 2022

@babulkomale tak tak. Akurát, že ten môj ešte novú nenašiel. Nás m vzťah ale ide do trosiek vďaka jeho správaniu

vlasica19
21. feb 2022

No ale toto je podla mna nejaka hlupost

babulkomale
21. feb 2022

Psycholog povedal, ze za rozpadnutym vztahom po 40tke vidi casto uspech a pychu. Tak to je vyrok o tom.

babulkomale
21. feb 2022

@vlasica19 nemusi byt vsetko hlupost, comu nerozumieme. Precitaj si vysvetlenia vyssie.

sszuzu8
21. feb 2022

Čiastočne. Ale.. Skôr vo význame ze prvá žena naučila dotyčného co ma co nemá robiť zmenila ho v lepšiu verziu jeho mal pri nej možnosť sa zdokonaliť. Väčšinou to. Dôjde až po rozchode. A Teraz keď je na inej úrovni a viac dokonalý nájde ženu svojho života ktorá si váži a cení tieto kvality

mamula20
Odpoveď bola odstránená
huxy
21. feb 2022

@babulkomale ja viem ako to bolo myslene. No urcite to nie je pravidlo, ze je to tak. Su pripady, kedy muz v prvom manzelstve sice vybuduje nieco, ale nie vzdy je to s pomocou zeny.
Alebo je pripad, ze v prvom manzelstve spolu nieco buduju, no to neznamena, ze ked sa manzelstvo rozpadne, ze tu druhu ma alebo ziska kvoli jeho bohatstvu.

babulkomale
21. feb 2022

@huxy je to pravidlo tam, kde sa to stane. Rovnako ako ze v prechode byvaju navaly horucavy alebo v tehotenstve nevolnosti. Len preto ze v nasej rodine zeny nicim z toho netrpia, nebudem popierat, ze je to bezne.
Ja tiez verim ze sa toto konstatovanie u nas nesplni. Sadim totiz ruze a rada by som dozila pri nich, su to totiz dlhoveke rastliny 😃

sante81
21. feb 2022

Ja s tým súhlasím. Pretože som to prežila. Ale na základe svojej osobnej skúsenosti netrvrdim , že je to pravidlo. Žena po rozvode začína väčšinou znovu a keď ma deti, o kariérnom posune v živote sa píše ťažko.

lea299
21. feb 2022

Osobne skôr teda nie

dskjhfdlkdjhl
21. feb 2022

To nie je hlupost, je to bohuzial realita. Presne ako tu uz bolo spomenute, chlap si vybuduje (aj vdaka manzelke, ktora mu robi full servis) uspesnu firmu a potom si nabrnkne novsi model. A vobec to na zaciatku nemusi byt ziaden zaletnik. Ta prva manzelka bohuzial urobila chybu-nemala byt taka napomocna, mala aspon trochu hladiet aj na seba, lenze to zvycajne clovek zisti az ked je pozde.

diamond007
21. feb 2022

Môj muž vraví, že človek ukáže charakter a tvar keď príde k bohatstvu.. Je to pravda.. 90%ludi ktorí sa vyšplhajú vyššie sa zmenia, ale ľudia sa menia aj rokmi aj časom. Buď mu budeš oporou, aby ste si to užili spolu, staraj sa o seba, chlapi majú radi pri sebe pekne upravené manželky.
Osobne poznám prípady oba. Chlapi vybudovali firmu, jedny sa rozviedli (nedarilo sa im dieťa tak bol začiatok konca) a druhý pár je spolu od 16r, mali 1 syna vtedy, 40tnici už boli, žena robila len pre potešenie pár hodín do týždňa, tvrdila že ako také vreckové pre seba 😀 ale musím poznamenať že to bola ozaj usmievava kočka, starala sa o seba, vždy upravená... Vidno že mala na seba čas aj 🙂 takže všetko sa dá a o mužovi hovorila úžasne a s láskou... Proste z nich sršala.
Držím palce. Vždy je čas na záchranu podľa mňa

vroni
21. feb 2022

Chyba tam na začiatku slovo úspešný. Lebo o každom mužovi je to pochopiteľne nezmysel. V prípade skutočne úspešných mužov je to priam pravidlo, že sa starci promenáduju s manželkami o desiatky rokov mladšími "z čistej lásky" (áno, čistej lásky, muži milujú ich mladosť, ženy ich peniaze čistou láskou)

karolinakr
21. feb 2022

A neni to tak, že ked dojde k bohatstvu,a vyššej funkcii automaticky sa okolo neho začne točiť viac žien a lepšie modely, ako ked bol v začiatkoch chudobny a lubila ho prva partnerka pre vlastnosti a nie majetok...tak toto zaboli...treba si to potom vyfakturovať 🙂