icon

Prvý sex v 17. rokoch

karolina_s
28. feb 2018

Ahojte žienky
Keďže som na modrom koníku asi najmladšia prosím vás o radu
Mám 17 rokov a chcela by som mať sex. Mám priateľa s ktorý som 14 mesiacov a cítim že on by to somnou aj skúsil ale ja sa toho veľmi bojím. Vkuse ma niekto straší že budem pri tom krvácať alebo že do mňa nevnikne jeho penis...mám z toho obavy
Viete mi niečo poradiť?
Ďakujem

Strana
z2
mirro
28. feb 2018

Zadováž si ochranu, ostatné pôjde samé...

ankare
28. feb 2018

Môžeš trošku krvacat, ale nič masívne. Ak bude tazko vnikat, premastite lubrikacnym gelom. 😉 držím palce!

ankare
28. feb 2018

A hlavne Ty dbaj na antikoncepciu!!

osky
28. feb 2018

viem ze to znie ako klise ale v 17 mas este cas.
ak sa rozhodnes inak,urcite s kondomom a neboj sa.
je prirodzene ze mas strach.
treba sa uvolnit,odlahcit situaciu a nabudit prijemnu atmosferu.
pokial bude priatel trpezlivy a nezny,bude to v pohode.
krvacanie je normalne-vezmi si intimku.

tinaa64
28. feb 2018

Neviem si predstavit ze toto by niekto o par rokov radil mojim det😀😀😕...no ale drzim palce..hlavne nezabudni na kondom ci hak aby si tu potom nepisala ze si tehotna a chces ist na potrat..mysli na to ,ze so sexom prichadza aj !!!ZODPOVEDNOST!!!

klaudia_kaja
1. mar 2018

@karolina_s ako prve si poriaďte OCHRANU .. no a normálne choď do toho, ak sa bojíš toho, že nevnikne do teba, zadovážte si lubrikačný gél.

pininka
1. mar 2018

Neboj sa, hlavne na to nechodte rychlo,dajte si ten vecer nacas, aby si bola dobre uvolnena. Moze sa stat ze to pojde trocha tazsie hadam ti nemusime vysvetlovat ze mas panensku blanu a tu treba pretrhnut,z toho je troska krv, ale nic hrozne. Mna to trocha bolelo kym sa nepretrhla,ale to preto ze som nebola dobre uvolnena a bala som sa ako ty. Na rozdiel odo mna sa vsak na to mozes pripravit, u mna to bola momentalna myslienka,ale skoncila velmi pekne.

bale1rinka
1. mar 2018

ja si myslím, že keď je mladý človek nadržaný tak je aj vlhký a problém s vniknutím nebude, keď je tam naozaj láska,cit, neha a vzrušenie, pôjde to, ja som mala prvý sex v aute s krásnym chlapcom, bolo to neopísateľne krásne a vôbec som neriešila, či budem krvácať a nepočúvala som iných dríííísty aby mi to znechutili, proste sme sa milovali a boli sme ešte dlhé roky potom spolu!

adrestia
1. mar 2018

Neviem, či už má tvoj priateľ skúsenosti, ale keď je to aj pre neho prvý krát, tak má z toho možno väčšie obavy ako ty 🙂 V každom prípade je veľmi dôležité, aby ste neboli v časovom strese a vybrali si nejaké pohodlné miesto, kde vás nebude nič rušiť.

oli18
1. mar 2018

Skôr než antikoncepciu využi inú, ľahko dostupnú ochranu. Antikoncepcia je skôr pre tie, ktoré majú pravidelný sex, ty ešte len začínaš a nebudeš ho mať tak často, aby si musela byť chránená non stop. Preto je kondóm ti na začiatok postačí.

klaudi31
1. mar 2018

Krvácať môžeš ale nepredstavuj si to ako nejaké potoky krvi, skôr len také špinenie ale to tiež nemá každá baba. Ale hlavne myslite na ochranu, už máš dosť rokov na to aby si vedela aké je nezodpovedné mať sex bez ochrany, hlavne si prosím ťa nenechaj nahovoriť to klišé, že prvý krát sa nemôže nič stať

squirrels
1. mar 2018

Prečítaj si, čo si napísala: "on by to so mnou aj skúsil"... "ja sa toho veľmi bojím". Asi to tu bude ojedinelý a nepopulárny názor, no poviem Ti to rovno: nešla by som do toho. Po prvé, sex je niečo veľmi hlboké a osobné, intímne. To sa "neskúša". Veľa ľudí to neprizná, ale prvý sex by radi "vymazali". Jednoducho boli príliš nedočkaví a uponáhľali to. Nie je to romantika ako vo filme. To len aby si nemala ružové okuliare, o aký nebeský zážitok prídeš, ak pár rokov (áno, pokojne aj rokov) počkáš. A po druhé, na sex sa máš tešiť, nie sa ho obávať. Na mieste je otázka, či sa bojíš iba technickej stránky veci (bolesť, krvácanie...), alebo ide aj o psychiku. Si si partnerom istá? Neber to, prosím, zle, ale v sedemnástich po 14-mesačnom vzťahu je to málo pravdepodobné. (Osobne som už v 19-tich bola prešťastná, že som sa nedala dokopy s chalanom, ktorým som v 17-tich bola absolútne očarená.) Viaceré Ti tu radia kondóm, no to je jedna z najmenej spoľahlivých foriem ochrany pred neželaným otehotnením a ak k nemu náhodou/nehodou dôjde, čo bude potom? Potrat, lebo si príliš mladá/potrebuješ dokončiť školu? Alebo urýchlené spečatenie vzťahu svadbou? Rozhodnutie vstúpiť do takého z(á)väzku ťažko bude úplne slobodné a bez pocitu tlaku, čo sa neskôr (aj dosť skoro) môže nepekne vypomstiť. Alebo budeš slobodná mamička? To veru nie je med lízať, svedectiev nájdeš množstvo aj na tejto stránke. Môžeš sa na svojho priateľa spoľahnúť, že sa vie zodpovedne postaviť k prípadnej role otca, nie len kúpiť prezervatívy? A teraz si polož otázku: je naozaj nutné mať sex, lebo... už máš 17? ... ste spolu vyše roka? ... by si to chcela...? Držím palce v rozhodovaní a prajem Ti krásny vzťah 😉

bafka
1. mar 2018

@squirrels moja reč! 🙂

meggy107
1. mar 2018

Som jedna z tych výnimiek ktore so sexom pockali az do svadby (a to ani jeden nemame 17) a vôbec nelutujeme. Viem, ze to prve som prezila so svojím manzelom a on so mnou. Prosim este si to premysli, lebo spat sa to už nebude dat vziat a zmenit, budeš s tym žiť cely zivot...a 17? Si ešte mladá...ano možno som konzerva na dnešnú dobu, ale 100 ludi, 100 nazorov a 100 zivotov 🙂

titla
1. mar 2018

No, ja som bola staršia ako ty (22r.), nevedela som sa dočkať, priateľ bol skúsený a na predohre si dal záležať (posudzujem s dnešnými skúsenosťami), ale teda prvýkrát to nebolo nič moc, ani druhý... Potom už bol ten sex krajší a krajší. Netreba mať príliš veľké očakávania ale ani sa báť. Nemusíš pocítiť žiadnu bolesť a budeš trocha krvácať alebo aj miernu bolesť pocítiš ale bez krvácania. Je to veľmi individuálne. Ono niekedy aj dvom ľuďom so skúsenosťami trvá, kým nabehnú na „rovnakú vlnu.“ Ale ak sa máte radi, tak aj to objavovanie bude veľmi pekné.
Ale predovšetkým nezabudnite na OCHRANU! Si v takom veku, že otehotnieť môžeš aj z vášnivého pohľadu... A tiež treba mať na pamäti, že aj keď sa budete chrániť, nič nie je 100%. Keď začneš so sexuálnym životom musíš počítať aj s možnosťou, že z Vás budú rodičia... preto ak cítiš akékoľvek pochybnosti, radšej ešte počkaj.

stanulienkat
1. mar 2018

ved prazdniny este nezacali a uz su tu vtipky. A mile zenicky rozdavaju rady 🙂

stanulienkat
1. mar 2018

@meggy107 a ked im to v sexe nebude klapat, tak sa rozvedu, nie? 🙂

meggy107
1. mar 2018

@stanulienkat zastavam ten názor ze cesta sa da najst vsade a aj v tejto oblasti... 🙂 a takisto hoci je to dolezita sucast manzelskeho zivota urcite nie najdolezitejsia...ak by som napr.mala alkoholika alebo človeka ktory by ma psychicky deptal ale sex by bol perfektny neverim ze by vztah sex zachranil...osobne neviem si predstaviť mat sex s niekym s kym len chodim (a v tak mladom veku) kedze ako baby pisu aj ja sex povazujem za nieco veľmi osobne a intimne a nie niečo co treba vyskúšať a uvidime...ale ako hovorim 100 ludi 100 nazorov a hoci mam len 24 kludne ma povazujte za staromodnu - svoj nazor a postoj nezmenim. Este posledna vec Sex = zodpovednosť. Zodpovednost za seba, toho druhehk pripadne tretieho človeka kedze ziadna ochrana ti nezabezpeci 100 percentnu istotu. A treba si aj polozit otazku - viem si predstavit cely zivot s danym clovekom a viem si predstavit ze by bol on otec mojich deti? Sex je podla mna prilis male chvíľkové potesenie ale prinasa velky zavazok.

natalienka12
1. mar 2018

Nie su nahodou jarne prazdniny?

meggy107
1. mar 2018

@stanulienkat a na zaver: hoci nemam toho este vela zaziteho ale som velmi stastna ze moj manzel je ten s ktorym som to mohla a mozem zdielat, vdaka aj tomuto som si k nemu vybudovala doveru a ten maly kopkacik co mi rastie pod srdcom ma prave takeho uzasneho otca 🙂 🙂 a dost by ma teda zranovalo keby chlap s ktorym chodim to chcel len vyskúšať- ak mi nebudeš dost dobra rozideme sa? A takisto to sa pri prvom sexe neda ani omylom zistit ake budu tie dalsie 🙂

pininka
1. mar 2018

Mala som dve spoluziacky na vyske ktore cakali az do svadby, obe samozrejme nechodili s tymi partnermi dlho, lebo ved muzi niesu az tak nadseni z takehoto cakania, ale vyslo im to a su slolu dodnes. Ale poznam aj ine pripady, ktore sa nevedeli zladit lo svadbe a boli to tazke roky, dokonca sa niektori aj rozviedli. Viem, ze aj ta pani,ktora je hlavna postava v spievankove o tom pisala clanok,ze cakali a do svadby a ako tazko a dlho hladali cestu k sebe,aby to fungovalo. Stale si myslim,ze radsej vysvetlit a pripravit na vsetko co sa moze udiat ako neloradit nic, len ze treba pockat do svadby. A este jedna pikoska, poznam babu ktora aj s manzelom takto cakali, potom dlho nemohli mat deti, ale jasne hambila sa ist k odbornikovi, nakoniec sme zistili,ze oni za sex povazovali to,ze on sa vzrusil a obtieral sa jej o danu cast tela pricom nikdy nevnikol, bola cely cas panna!!!!

karolina_s
autor
1. mar 2018

Ďakujem za každú radu baby🙏
Naozaj to zvážim a asi počkám.
A písali tu že idú prázdniny ja niesom typ dievčaťa ktoré čaká na prvú vhodnú chvíľu a prespí sa z hocikým. Moju mamu otec bil a znásilňoval keď bol opitý rozviedla sa s ním a doteraz ma zdravotné problémy kvoli tomu čo jej sposobil...preto sa toho obávam

muskazlata90
1. mar 2018

@karolina_s ak si si svojím priateľom istá a vieš, že to chcete skúsiť, hlavne si nájdite príjemné miesto a ochranu!!! Kondóm je spoľahlivá ochrana, ak sa správne používa. Zároveň zabraňuje aj prenosu pohlavných chorôb. Ostatné pôjde samo. Asi to nejaký nezabudnuteľný zážitok nebude, pre mňa je to skôr vtipné 😀

pininka
1. mar 2018

@karolina_s ja ti velmi drzim palce, nech si tu pise kto chce co chce, ja ti neradim urobit to co ja,ale ja som prisla o panenstvo v 17 na skolskom vylete s chlapcom ktoreho som poznala par hodin, a bol to ovela krajsi sex ako neskor s mojim priatelom, s ktorym som chodila niekolko mesiacov. Takze by som netvrdila ze cakat a pripravovat sa na to,je prinesie lepsi zazitok. Treba verit vlastnej intuicii, ak to tak citis urob to, ak nie,tak nie, verim ze ta caka lepsi zivot ako tvoju mamku.

bimbambim
1. mar 2018

za mna pockaj . Ked bude chlap normalny pocka si aj on . Aj ja som sa bala a prezila som . Nevyslo na 1 krat ale da sa to zvladnut. Ja som napriklad ani nekrvacala a zacala som dost skor. Ked si na to spomeniem tak dalo vratit spat tak tak skro by som nesla do toho 🙂 a co maju prazdniny spolocne s temou?vsak 17 rocna je pomaly uz dospela zena a klobuk dolu ze je este panna v takom veku . Ziadna antika nie je spolahliva ani ta zenska ani ta muzska ale vzdy lepsie prezervativ ako ist na ostro

simca06022011
1. mar 2018

V provmr ade nepocuvaj rozne zarucene skusenosti a rady. Vas jedine co musi trapit je ochrana a to ze to chcete vy davaja... ver ci nie, vsetci sme to prezili a dovolim si tvrdit ze drviva vacsina bez ujmy na zdravi 🙂)) Najlepsie je nechystat sa a nechat tomu volny priebeh, to potom nie je cas stresovat :DDD

karolina_s
autor
1. mar 2018

Ďakujem baby veľmi ste mi pomohli.
Samozrejme budem sa riadiť vašimi radami a skúsenosťami lebo predsa len vy to už máte za sebou. Neviem síce čo majú prázdniny spoločné s tým ale niektoré ešte nepovažujú 17 ako ženu ale skor ako nedočkavé dieťa ktoré sa teší na darček ja som bola vždy hanblivejšia a plná obáv ale ako čítam tak nemusím sa báť. Psychicky ste ma podporili ďakujem❤

libawet
1. mar 2018

@karolina_s prvý raz je to vždy trapas, nech si každý píše, čo chce. Čítať sa učí čítaním, písať písaním, takže aj " sexovať " sa učí "sexovaním" Nečakaj, že po prvý raz to bude ako z filmu, to je hlúposť. V tomto sa proste ešte nepoznáte, takže to aj také bude - trošku kostrbaté, ale to je úplne normálne. Ak na to pôjdete druhý raz, tretí, bude to len a len lepšie. Poznávajte svoje telá, učte sa, ak partner nebude vedieť, kde sa ťa má ako dotknúť, aby si bola na styk pripravená ( zvlhnutá ), povedz mu, nehanbi sa, pretože len tak budete obaja spokojní, preto tu je tiež dôležité, aby si Ty sama poznala svoje telo.To o tom krvácaní - záleží od prekrvenia sliznice v pošve ženy, niektorá pri prvom vniknutí krváca viac, iná menej, je to individuálne. Ochranu/kondóm nech hlavne použije partner a ani nie tak z dôvodu nechceného tehotenstva, ako hlavne z možného prenosu pohl. chorôb ( vieš, koho mal pred Tebou ? Asi nie ) - napr. papilovírusu, kt. môže, nemusí spôsobiť u ženy rakovinu krčka maternice. Radili Ti tu síce, aby si Ty použila antikoncepciu pre seba, no to si veľmi zváž. Je to len chémia do tela ženy, kde neurobí nič dobré a neskôr Ti môže aj ublížiť. Partnerovi kondóm na zdraví neublíži a Teba ochráni.

meggy107
1. mar 2018

@karolina_s ja som vždy bola hanblivejsia...nevedela som.si predstavit bozkavanie nieto už nejaky sex. Ale pri manzelovi ktory bol velmi trpezlivy a pomalicky si ma dobijal a lamal a to dospelo k tomu ze som sa na sex velmi tesila..mozno tam trochu obavy boli ale ovela vacsia radost a pocit ze som skutocne milovana a ze ma berie taku aka som. A aj ked to trochu bolelo bolo to krasne...Drzim Ti velmi palce a prajem ti skutočne len to najlepsie a najkrajšie! ❤

dominika6
1. mar 2018

@karolina_s hlavne porozmýšľaj či ON je ten,s ktorým chceš prísť o panenstvo..je pekné že ste spolu od pomaly tvojjich 15tich ale nikde nieje napísané,že s ním musíš mať prvý sex..je to vec skôr hlavy a srdca..ako nejakých návodov a tipov ako na to ísť správne..
ak on už má za sebou skúsenosti,nedaj sa do ničoho tlačiť,tak isto ak by hrozil rozchodom určite nieje ten pravý..to mi ver..niekedy sa z nich stanú slabosi a podvedú babu,lebo im nedala to čo chceli..

Strana
z2