Psí hotel

mischy00
30. júl 2023

Ahojte, čaká nás dovolenka na 8 dní a máme psíka. Žiaľ, nemá ho kto postrážiť, tak riešime psí hotel. Je tu niekto, kto takto dal svojho psíka do takého hotela? Prebehlo všetko v poriadku, nemusíme sa báť? Prípadne na čo sa pripraviť. Viem, že očkovania, to všetko má.
Je to pre nás nový pocit, hlavne dcéra to prežíva, je to jej miláčik. Ďakujem za každú skúsenosť 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mischy00
autor
30. júl 2023

@mb2021 ďakujem, to som ešte nepočula. On vôbec nieje zvyknutý na koterec, je na voľno celý deň, má svoj pelech na spanie v záhradnom domčeku. Neviem si predstaviť ako vydrží niekde zavretý 🙄

anonymanonym
30. júl 2023

@mischy00 ockovanie proti kotercovemu kaslu neznamena, ze bude v psom hoteli zatvoreny v koterci...

mischy00
autor
30. júl 2023

@anonymanonym samozrejme, tak som to nemyslela. Skôr tak, že nás pes nieje vôbec zvyknutý byť niekde zavretý na malom priestranstve, je stále na voľno, máme veľkú záhradu .

alias313
30. júl 2023

@mischy00 od nás nepotrebovali očkovanie na kotercovy kasel a to sme boli v troch hoteloch. Stravu donesieme svoju,dám preukaz,misky,pelech a je. Von sa venčiť bud 4 x za deň,ale všade kde sme boli bol veľký rodinný dom a dnu izby,takže bola podľa počasia celý deň von na záhrade a len večer dnu. Vždy všetko prebehlo v poriadku,naša ma rada všetky psy aj mačky,takže je to super,vybláznila sa tam. Je ale aj možnosť aj je pes neznasanlivy s inými tak ma samostatnú izbu,svoj kľud a chodí sa venčiť.

lienka.7
30. júl 2023

@mischy00 mas aj psie hotely, kde sú psy vnútri v dome, žiadne koterce. Treba hľadať taky.
A treba kotercovy kašeľ mat, zavolaj si veterinarovi a povedz mu, nech ma vakcínu na to.
Dokonca sú aj takí, čo ti postrazia doma, v byte. Stojí to ale týždeň aj 500€. Ja som tak mala profi trénera, cize sa im aj povenoval. Nepises, odkiaľ si, v BA v pohode mas aj toto.

anonymanonym
30. júl 2023

@mischy00 ja rozumiem. Ale nerozumiem co ma kotercovy kasel spolocne s tym, ci v psom hoteli vyuzivaju koterce alebo nie

zara0201
30. júl 2023

Dávali sme našich prvé roky do hotela,prežili to. Pani nám každý deň posielala fotky,správy. Bolo pre psov ako prázdniny, venčili ich 4x denne. Časom sa mi to tam zdalo už špinavé, začali to robiť vo veľkom a nestíhali ... tak teraz robíme tak, že psy ostávajú u nás doma v koterci a niekto k nim 2x denne chodí kŕmiť ich a pustiť. Je to tak lepšie.

cheeta
30. júl 2023

https://www.saurus.sk/?gclid=CjwKCAjwlJimBhAsEi...

pozeravam videá z tohto hotela, teda túto sezónu vám psíka nezoberú, ale aspoň uvidíte, ako by to malo byť - kritériá

mischy00
autor
30. júl 2023

Ďakujem Vám, som okres Topoľčany, pozerali sme už aj na blízku nejaké hotely, len nemáme skúsenosť, tak sa pýtam čo a ako. Máme bígla, má rok, je hravý, skôr bojazlivy pri iných psoch. Najlepšie bude osobne sa pozrieť do hotela, ako to tam vyzerá. A 8 dní je veľa, človek rozmýšľa, ako sa bude mať a podobne.

thereisabear
30. júl 2023

Náš pes je v siedmom nebi keď môže ísť do hotela. Pani to tam má rôzne, niektoré psi sú vnútri, niektoré vonku v kotercoch. Ktoré sú s tým ok, tak sú spolu vo výbehu a hrajú sa. Chodí tam ako na dovolenku.

hankab
30. júl 2023

@mischy00 preverte si dopredu ako to ma jednotlivy hotel s podmienkami. Poznam zial aj taky, kde domaca zavrie psa v ohradke 1x1 m vo vnutri v dome, pes steka a knuci, venci sa stylom, ze ho sameho vypusti na 10 minut na dvor bez inych psov, aby sa mu nic nestalo a nemusela znasat pripadne naklady na operacie. Nasho by som do takeho “hotela” nedala, to moze byt zavrety aj u nas v ohradke a plakat tam cely den, zaplatim susede par € aby ho prisla nakrmit a vypustit na dvor. Ked uz za to clovek plati, mal by mat ten hotel aj nejaku uroven a nie tam psa nechat trapit.

mischy00
autor
30. júl 2023

@hankab áno, presne toto ma zaujíma, pretože nejde len o peniaze, ale aj o to, ako sa tam bude mať. Doma nepozná byť zavretý v klietke, má svoje miesto, inak ma absolútnu voľnosť a ešte sa chodí venčiť aj mimo domu. Nie je prehnane rozmaznávany ale ani nieje na reťazi celý deň, to by som nezniesla.
Potrebujeme len normálnu opateru, aby mal výbeh, stravu, vodu a miesto,kde sa má normálne vyspať v čistom prostredí.

colsami
30. júl 2023

V prvom rade vzdy rieste umiestnenie psika a rezervaciu co najskor. Hotely a strazenia kde su ludia spokojni byvaju najma v sezone skoro vybookovane.
Niektore dokonca chcu predtym spoznat psika aby sa ubezpecili ze si sadnu a pes bude spokojny. Kamoska tak ma dlhorocne hotel (okrem inych kynologickych aktivit) a podmienka je ze pred samotnym pobytom a rezervaciou pes musi prist aspon na jednu noc/den aby sa spoznali a aby videla ako to pes bude znasat, bez toho psa nevezme.

A uz spomenute ockovanie proti kotercovemu kaslu. Aj ak by to nebola podmienka, tak by som vlastneho psa pred takym pobytom zaockovat dala, kvoli nemu. No a samozrejem, take veci sa neriesia den pred pobytom takze zasa plati... zorganizovat si veci zavcasu pred pobytom.

mischy00
autor
30. júl 2023

@colsami ďakujem za radu, na dovolenku ideme posledný augustový týždeň, preto to riešim už teraz. Aby bolo všetko v predstihu 🙂

evulienkaslx
30. júl 2023

skus si pozriet na facebooku skupinu: Venčenie a stráženie psíkov - celé SK , su tam rozne ponuky, mozes aj pohladat strazenie, dopyt
my sme davali psika do psieho hotela a chytila tam kotercovy kasel, mysleli sme, ze je ockovana, teraz davam 2 znamym, ktore opatruju psikov, je tam spokojnejsia. Aj v hoteli aj u tych kociek byva vnutri , v dome, zvlada vsetko v pohode

nikiki29
30. júl 2023

@mischy00 hlavne si vybraný hotel dobre preverte, opýtajte sa ako riešia ak by nastali nejaké problém - nežravosť, zdravotné komplikácie, poriadne s poinformuje na ubytovanie, venčenie, neznášanlivé psíky… ja som v hoteli robila a veru nie vždy to bolo také ružové ako sa propagovalo. Kamarátky mali problémy v hoteloch - iní majitelia, iné psy, iný hotel. Jeden pes nežral, neriešili, keď ho prišli zobrať pes šprintom do auta a len sa triasol. Další zas prišiel s vyhryzenou srsťou a infekciou okolo konečníku. Tretí mal dokonca vážny úraz a keďže ho nevzali hneď na veterinu, zlomenina sa mu zle zrastala. Jednej kamoške zas psa stratili, resp. ušiel im z hotela. Hľadali ho 3-4 dni po okolí aj cez sociálne siete.

Nie je hotel ako hotel, vyberajte rozumne.

mischy00
autor
30. júl 2023

@nikiki29 fuuu, ďakujem, začínam sa trošku desiť, je mi jasné, že sú psíky čo zvládnu odlúčenie, a sú také, čo nechápu, čo sa stalo. Náš je ako člen rodiny, preto mi nieje jedno, kde bude a ako sa s ním bude zaobchádzať. Predsa sa nestaráme o neho preto, aby sme ho potom nevedeli dať mesiac dohromady. Určite si všetko zistíme a pouvažujeme aj nad individuálnou opaterou.

janka2927
30. júl 2023

Ak máš FB,pozri si .máš to v okrese TO

mistymay33
30. júl 2023

@mischy00 vobec nemusi byt psik v korerci. Teraz iz je vela hotelov, kde si psi vo vnutri, normalne spia v pelechu, na gauci… ako doma. My sme mali psa iz vela krat v hoteli, vzdy bol s tym ok. Podmienka bola vswtky ockovania, odcervenia, a aj ockovania na ten kotercovy kasel. A aj keby to nebola podmienka, ten by som dala zaockovat aj dobrovolne pred tym ako pojde medzi cudzich psov. Tteba tam doniest ockovaci preukaz, stravu, voditko, pripadne svoj pelech.

danka56
30. júl 2023

Odporúčam Nitriansku Blatnicu. Ale nie z vlastných skúseností.

hladamematku
30. júl 2023

@mischy00 davajte si velky pozor pohybujem sa medzi psickarmi a psa vam mozu vratit choreho, psych zdeptaneho na dalsi rok alebo nevratit vobec. zakonne to nie je nijak osetrene. ja som pocula dobre veci na saurus v ziline kedsi, potom zalesie ale neviem to garantovat, nasi psy pochodili s nami celu europu

micicka
30. júl 2023

@mischy00 bezpodmienecne je treba si pozriet recenzie. Najlepsie ale je, pytat sa znamych, kde mali psika pocas dovolenky. Pripadne sa ist pozriet do toho hotela. Od nas ziadali vsetky ockovania, aj ockovanie na kotercovy kasel, aj odcervenie, aj proti kliestom. Terminy na koniec augusta uz mozu byt kludne obsadene. Urcite uz treba hladat. Dobre hotely si ludia rezervuju aj niekolko mesiacov dopredu. Dolezite je aj ako sa psik znasa s inymi psami, t.j. ci moze byt vo vybehu s inymi psikmi alebo musi byt sam. Zalezi aj na tom, kto ma na starosti psikov, ci su to len nejake studentky, alebo je tam clovek co ma skusenosti so psami. V hoteloch je vela psov a pokial nemaju byt pozatvarani, ale vo vybehu s inymi psami, clovek musi na nich odborne dohliadat. Rychlo sa moze spustit bitka o lopticku napriklad. Musi tam byt clovek, ktory vie co robi.