icon

Psy na ceste, otvorená brána, nebezpečné bojové psy

cicamica158
1. feb 2020

Ahojte!
Som už totálne vytočená z týchto niektorích "nepríčetných" ľudí, ktorí si ani bránu za sebou zatvoriť nevedia. Vo svojom dome prechovávajú nebezpečné bojové psi. Ešte ma nestihol pohrýzť, lebo včas zasiahli obyvatelia toho domu, ale stále sa to dookola opakuje. Najhoršie je to že tadiaľ musím dennodenne chodiť na autobusovú zastávku do práce, keďže iná prístupová cesta od môjho domu nie je. Mňa totižto nemôže ani pohrýsť pes, keďže mám zdravotné problémy (oslabená imunita, mám málo bielych krviniek v tele, mám astmu a aj histamínovú intoleranciu), lebo očkovanie po pohryznuťí psom napríklad (protitetanovka) by ma zabila alebo by som bola v kòme. Lebo neverím že niekto ako oni, no tmavší má zaočkovaného a začipovaného psa. Takže kľudne ten Pes môže mať aj besnotu. Už som x krát písala, volala či osobne sa s tým rozprávala so Starostom obce, aby nejako nariadil, že si musia zatvárať bránu dotyčný ľudia ak niekam idú. Mám aj Ja Psa ale nikdy nebol na ceste bezo mňa. Je to len chvìľka na zatvorenie brány. Čo mi poradíte?

Strana
z3
miriam1983
1. feb 2020

@cicamica158 nahlasit na policii a vokat ich zajazdym,ked bude pes mimo svoj pozemok,stale dokola a na mesto ci obec napisat list. Po uhryznuti psa sa nedava tetanovka,oslabena imunita,hit ci astma nijako nesuvisua s tym,ze by vas nemohli osetrit po uhryznuti. Neviem,co ste mysleli slovom ,,nepricetni,, to nevystihuje ich spravanie,zrejme ste mala na mysli nezodpovedni.

cicamica158
autor
1. feb 2020

@miriam1983 práveže mne nič nemôžu pichať keďže mi ani antibiotiká nezaberajú bežne končim na kortikoidoch :(

deti95060810
1. feb 2020

vôbec som nepochopila čo povedal starosta...prečítaj predposledný riadok...
Ja by som starostovi napísala doporučený list, ak by sa niečo stalo, tak by si mala papier že si to už s ním riešila. tak isto by som to riešila s mestskou políciou, popr. štátnou políciou...aj to by bolo najlepšie mať na papieri , lebo potom sa nikto neprizná že sa to už riešilo.

ale ak už ani to nepomôže napíš do televízie. Na Jednotke je relácia Občan za dverami kde sa po tomto zverejnení väčšinou problémy obyčajných ľudí akoby zázrakom vyriešia...

popr. ešte možno osloviť právnika, alebo na MK je právna poradňa že čo sa dá s tým robiť...

miriam1983
1. feb 2020

@cicamica158 ja tiez atb netolerujem,ale lekar urvite vie,co treba podat. A nahlaste ich,ze mate podozrenie,ze niesu zaockocani a ked neverite,ze ich ockuju,tak zrejme nebudu ani nahlaseni na urade.

deti95060810
1. feb 2020

@miriam1983 aj čípovanie je povinné. termín bol do konca októbra 2019

cicamica158
autor
1. feb 2020

@deti95060810 áno a pochybujem že to urobili, lebo skoro každý druhý týždeň majú iné auto, namiesto toho aby si zatvárali brány

0silvia0
1. feb 2020

@cicamica158 ako súvisia každý týždeň iné autá so zatváraním brány?😲

cicamica158
autor
1. feb 2020

@0silvia0 veľmi oni si ju nikdy keď niekam idú nezatvárajú

fadama
1. feb 2020

@cicamica158 ale stale neviem ako s tym suvisia auta.

hivanik
1. feb 2020

No urcite by som si v takom pripade zaobstarala paralyzer.

miriam1983
1. feb 2020

@deti95060810 ano,ale za to psa neodoberu a ani nedaju pokutu. Len neosetri veterinar psa,ak nema zivot ohrozujuci stav.

sara07
Autor odpoveď zmazal
fadama
1. feb 2020

@sara07 neviem ci som zle precitala....ale fakt by si dala psovi otravu ??? V tv to vidim dost casto ze to robia a furt hresim co za debilov to dokaze urobit....uz jednu poznam....

hivanik
1. feb 2020

@sara07 ....tak toto je take riesenie, ze hruza...vies si predstavit, ze takymto radikalnym riesenim doplatili nevinne psy na vôdzke, ktore zozrali otravene navnady😤😤😤

hastrmistr
1. feb 2020

@sara07 ty si normalna? Navadzas niekoho na takuto vaznu vec???je to tresny cin 8r basa.....pes nemoze za majitela a ja len dufam ze si sama .....nikto pri tebe nemoze byt v bezpeci....mam 100 chuti ta udat na policii a ochranarom!!!

sara07
Autor odpoveď zmazal
judar
1. feb 2020

@sara07 ty si teda kus bezcitnej mrchy....

sara07
1. feb 2020

@hastrmistr ano ja nemôžem za debila čo chodí venčit bojového psa a ked ich vidím šlapem o 15 min dlhšie lebo paneček nie len že po sebe nezbiera ani len na voditko ho nemá
ved predsa maju kopec kde ich chodia venčit, maju miesta kde su špecialne na to pre ne - ale tam to by museli by laskavo zdvinut
tam ja nechodím bojim sa psov, tak tam kde venčia psov normálny psíčkari tam ja nechodím, beriem to ako ich verejny priestor
nech neobmeduju inych nebude problém
ja som mrcha a uvedomješ si ža utorka sa každy dne klepe, ano pes za to nemôže ale ani tá autorka ani ja za to nemôžem
ale jasné hafánek je chudatko a ja čo , my čo sa bojíme psov
jasné že by som nikdy cielavedome nedala nič na miesta kde ich zvyknu venčit, na ich vyhradené miesta, na park kde viem že to je psičkarsky v podstate tam nejdem lebo viem a idem inam
to nie je o tom že je to verejny priestor ale ked sa v nom nevieme chovat , kto je na vine, si myslíšm že ked zavoláš mestkačov , už tam dávno nie je
vieš kolkokrát som zbierala hovna z pieskoviska a volala nech to pridu vyčistit , ja som si tam svoje deti nepustila ale bolo mi luto tych čo tam maminy kludne daju
oni tu maju kopce a miesta a parky maju kam ist , tam ja nechodim akceptujem ich miesta , aj ked to nie určené im ale je to taky nepísaný zákon ja ho akceptujem

fadama
1. feb 2020

@sara07 ani som nedocitala, stacilo mi odpoved, ze by si dala.
@judar ma pravdu....si mrcha a s takymi ludmi sa ani bavit nebudem.
Ublizit nevinnym.

sticker
sara07
1. feb 2020

@judar mna ked dohryzie pes tiež som v prdeli totálne, a kto bude chudatko jasne hafanek

hivanik
1. feb 2020

Nechcem si ani predstavit keby taku navnadu naslo male dieta, ktore dava vsetko do ust

0silvia0
1. feb 2020

@sara07 uvedomujes si, ze ten pes nemoze za debilneho pana? Tak preco trestat psa a nie majitela?
Nechapes rozdiel? Vazne nie?

baboadel
1. feb 2020

Plne Ťa chápem, je jasné, že ľudské zdravie je na prvom mieste a opodstatnene sa oň obávaš. Je to smutné keď bojové psy vlastnia nezodpovední ľudia. Je to naozaj nezodpovedné nechávať otvorenú branku, keď vlastním takéto druhy psov. Potom sú toho plné správy, že psy zautočili a pohrýzli, dokonca aj usmrtili človeka. Ja by som ich ešte raz oslovila ak nepomôže, zavolám políciu a musí sa to riešiť. Hlavne veľa odvahy, lebo v dnešnej dobe je to ako boj s veternými mlynmi, lebo pes už nie je vec. Ale ako to vysvetliť tomu chudákovi psovi, že už je zodpovedný za svoje správanie. Pre mňa celý tento zákon je postavený na hlavu.

sara07
Autor odpoveď zmazal
sara07
1. feb 2020

@0silvia0 chápem
ale ked s debilom majitelom nie je reč, ked ho poprosíš a ešte ti nada
teraz ma tu ukamenjte že som kupila odpudzvovaci sprej a nastriekala na obrubník alebo pri babke dala do kvetinového záhonu lebo som sa na to nemohla pozerat ako plače že zase tam má v kvetoch hovna , myslíš že ich neprosila ešte poštval psa na nu
deti predsa nepuštate do kvetinového záhonu alebo ano ??? dávate im lizat obrubniky betonove na chodniku

hivanik
1. feb 2020

@sara07 ....mas 3 deti...ako take nieco mozes napisat...Zamysli sa nad tym co pises a bojim sa, ze aj vykonavas

judar
1. feb 2020

@sara07 a preto tu musis druhych navadzat na zlo ktoreho si sama schopna? ....si fakt bezcitna mrcha grcat sa mi chce z teba

sara07
Autor odpoveď zmazal
sara07
1. feb 2020

@judar nečitaš celé že nie , dufam že takého debila respektivne debilov ako máme tu okolo babky stretneš aj ty ideálne 3x denne aby si pochopila
nikto tu nerieši malé zlaté plemená alebo kokršpaniele

marca12
1. feb 2020

Majitelia ti co povedali? Slusne by som ich isla poprosit,vysvetlila im. Starosta tiez vela nezmoze,ak oni nemaju zaujem. Tazka situacia

Strana
z3