icon

Rady ako zvládnuť túto situáciu

barborachors
4. mar 2022

Ahojte vsetci. Chcela by som prehovoriť k vám všetkým, ktoré sa veľmi bojite o svoju budúcnosť a svoje rodiny a celkovo máte obavy co bude naďalej s Európou.

Rady:
1. Obmedzte spravy v Tv na minimum a prestante (hystericky) sledovat sociálne siete ako facebook a pochybné weby na internete.
2. Povedzte svojim blizkym o vasom strachu, vyrozprávajte to, dajte to von. Zdoverte sa a pripadne navštívte psychologa.
3. Ak mate pocit, ze to absolutne nezvladate, chodte na dovolenku, hoci aj k moru na par dni, alebo do hor, do prirody. Ideálne bez internetu a sociálnych sietí.
4. Ak vas to ukludi, zbalte si jeden kufrik na najnutnejsie veci.
5. Nepodliehajte panike, ale budte pripravení na rýchly odchod.
6. Smrt nikoho neminie, sme smrtelni a kazdy raz umrie. Skor ci neskor.
7. Uzivajte si preto najviac ako sa da, tvorte, pracujte a relaxujte..

A ziadna svetova nebude, lebo to by pomreli všetci bilionari vratane kadejakych prachacov v celom svete v Cine aj v usa a kade kde a to sa nestane, lebo kym sa nevymysli hotel na Marse tak tu budeme na zemi nuteni spolu nejako bacovat.

Amen.

zuzitko74
4. mar 2022

Myslím si, že s tvojimi radami je to podobné ako s radami o zdravom stravovaní. Teóriu ovládajú takmer všetci, veď to učíme už aj deti v škole. Problém nastáva vtedy, keď to treba uviesť do praxe.

lucka_ke
4. mar 2022

rýchly odchod - KAM? to sú rady akurát tak...

mamina0078
4. mar 2022

Až na 4, 5 a 6 bod súhlasím...6 kebyze si precita niekto z Ukrajiny komu niekto umrel vo vojne nedajbože dieťa tak urcite bude pokojnejsi, ze aj tak kazdy skor alebo neskor zomrie a bude to brat pozitivne🤣🤦‍♀️ 4,5 na odchod? Z krajiny do ktorej utečenci utekajú, ktorá nie je zatiaľ nijak ohrozená ani co sa týka vývoju vojny (kde prebiehajú boje)? 🤦‍♀️ ano, niektorí Ukrajinci boli 8 rokov zbaleni ale tam sa dal očakávať skôr ci neskor taky konflikt kvôli Krymu takže tieto rady nedávajú žiaden zmysel 🤦‍♀️ a to ja som pokojná co sa týka tejto situácie práveže ešte viac som si začala užívať život lebo uvedomila som si aké mam šťastie ze žijem v mieri ale tieto rady by ma ešte viac vystresovali 🤣

kleopatra114
4. mar 2022

Ten rýchly odchod “ pobavil” aj mna . Ktorým smerom sa mam teda vybrať ?

kikiballa
4. mar 2022

@kleopatra114 presne a utekať budú všetci,čiže ani z okresu nevyjde. To mi je výhra.

kleopatra114
4. mar 2022

@kikiballa napríklad ja mám to šťastie , že najbližšiu rodinu mám v Austrálii . Ale povedz mi , mám ísť dnes ? Zaplatiť 10000€ za letenky , pockat pol roka , rok a vratit sa , ak tu nič nebude ? Kto bude za mna dovtedy platiť hypo , ak muž ani ja dovtedy nebudeme pracovať ? Alebo mám ísť až vtedy , keď na SR bude poplach ? Potom sa už veru asi nikde nedostanem . A vlastne , aj tak mi to môže byt jedno , keďže ani 1 z nás 4 nemáme pas 🥴🤭

kikiballa
4. mar 2022

@kleopatra114 presne tak. A oni tam dokonca púšťajú iba obmedzený počet ľudí. Oprav ma ak to tak nie je. A okrem toho,ako prvé sa uzavrie vzdušný priestor. Všetci hrdinovia "ujdeme" viem trošku po anglicky, isto si nájdem prácu 🧐 keď si toto povie celá Európa čo vcul. A tu necháš celý svoj majetok, hypotéku, prácu, rodičov a začneš žiť nový život v utečeneckom tábore niekde v Ugande.

lesana25
4. mar 2022

Bože to sú kydy 🤦‍♀️ to máš z tých motivačných obrázkov z fb?

renab
4. mar 2022

Rychly odchod bol zrejme mysleny do krytu...

alica_matejka
4. mar 2022

@kleopatra114 hmm to by som veru chcela vediet aj ja. trapi tato situacia podla mna kazdeho, no ja sa snazim si zachovat tak aspon trocha chladnu hlavu a nemysliet na to, ze to pride az sem. stale tak nejak verim tomu, ze sa dohodnu alebo putina niekto zvrhne

kikiballa
4. mar 2022

@barborachors mňa by zaujímalo či je taká hystéria v Poľsku, Maďarsku, Litve, Estónsku, Lotyšsku, Rumunsku a asi by mali začať panikáriť rakusania,keď celé Slovensko chce utiecť práve tam

lucka_ke
4. mar 2022

@kleopatra114 ja mám rodinu v Kanade, ale ani Austrália ani Kanada ani pred rokmi neprijímala len tak ľudí... to si poniektorí ľahko predstavujú, do Austrálie sa od nás ani pošta nedá poslať neviem ako by sa tam človek prepravil

kleopatra114
4. mar 2022

Ale napríklad moj tatik v tom má jasno - pôjde byvat na Moravu . Zlaty moj 🙈❤️

janewithane
4. mar 2022

@barborachors mne tam chýbajú konkrétne rady ako dýchacie cvičenia, relaxácia- to sa však da jednoducho dohladadat.
Plus mi tam napr chyba, že pomôcť môže aj pocit byť užitočný a nápomocný- prispieť, nakúpiť pripadne ísť pomôcť ako dobrovoľník triediť humanitárnu pomoc a pod..
Na jednej strane píšeš, byť pripravený na rýchly odchod a na druhej, že svetová vojna nebude... ak by došlo k napadnutiu krajiny, ktorá je v NATO = svetová vojna.

fleur1111
4. mar 2022

@barborachors suhlasim, az na ten rychly odchod. Podla mna to nema vyznam.

diewcatqoo
4. mar 2022

@kleopatra114 naaahodou, Morava je super, vela vinnych sklipkov. V pripade potreby sa tam da dobre zasit a preckat cely humbuk. Moravaci tam maju casto ulozene aj klobasky, domacu a pod. A ak clovek pije, ani hlad nepocituje 🙂

mladenca
4. mar 2022

Ja uz spravy nepozeram, ako co bude to bude ale robilo mi to psychicky len zle takze.

deti95060810
4. mar 2022

rýchly odchod? tak ja najskôr budem musieť ísť na pasové - dcére vybaviť pas, pretože teraz je tam vééééĺa ľudí .... možno potom bude prázdno. 😉

lenusiatko
4. mar 2022

Bod 8. Vecer flasa vina s manzelom namiesto tabletiek na nervy.

fajnova
4. mar 2022

@barborachors ja som nad tým tak uvažovala... Keď všetci chcú kamsi odchádzať... Kam pôjdete? Domy a byty tu necháte len tak? A domáce zvieratá necháme uhynut od hladu? Predtým si aj zrušíme všetky záväzky tu, ako energie, doktori, poistné, výpoveď zo zamestnania... Neviem si to ani predstaviť a ja teda nikam nepôjdem.

pinaofina
4. mar 2022

Boze dost zla vo svete este aj vy ste ako take ufrflane bosorky. Odchod KAM? Odchod nemusi byt len do zahranicia ale do krytu a lepsie vediet, co zbalit ako tam potom stepovat pred ukrytom a hadat sa, ze ti tam nechcu zobrat napr kocik.
Ked vas to nezaujima, necitajte. Niekoho to zaujima a potrebuje sa upokojit a pomoze mu to.

kikiballa
4. mar 2022

@pinaofina do krytu? Vieš koľko je na Slovensku funkčných krytov? Viac ako polovica je v dezolátnom stave, bez funkčnej vzduchovej ventilácie. Na spojazdnenie takého krytu je potrebných niekoľko hodín. Nehovoriac,že sa v nich nenachádza žiadne jedlo, voda, lieky atď.

pinaofina
4. mar 2022

@kikiballa viem, citala som si o tom. A viem kde je najblizsi. A kryt je aj podzemna garaz. A ano nie su tak lieky a jedlo, preto si ho treba zobrat a radsej rozmyslat nad tym, ci mam doma zasoby na par dni. Ci sa radaej opustit v tom, ze ak nieco tak zomriem?

kikiballa
4. mar 2022

@pinaofina nie nie. Žiadne opúšťanie sa. Bude dobre 💪💪💪💪🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

pinaofina
4. mar 2022

@kikiballa jasne, aj ja tomu verim a dufam v to 😊

jaroe
7. mar 2022

@barborachors a máš rady aj pre tých, ktorí sa obávajú kolapsu finančného systému a prudkého poklesu životnej úrovne?