Rady Ľudmily Habodász
Píšem tu už druhý krát o tejto téme. Už som kontaktovala aj modrého koníka, odpísali mi, že rady tejto "terapeutky" sú v poriadku. Prosím vás, ak ste si aj vy všimli aké nezmysly je schopná radiť ľuďom v ťažkých životných situáciách, ozvite sa adminom aj vy. Jej rady sú doslova nebezpečné, mal by tu niekto za to prevziať zodpovednosť, hlavne keď ich píše pod štítkom Odborník alebo Terapeut
Ja sa k tomu pridam, niektore jej rady su naozaj na zamyslenie,aj celkove tie jej odpovede - tym ludom to moze viac ublizit ako pomoct. Niekedy ich to moze skor urazit by som povedala.
tiez som si vsimla, ale neviem, ako sa to nahlasuje. snazi sa pisat velmi hovorovo, ale tie rady su obcas fakt neprofesionalne a hlavne velmi jednoznacne na to, ze ma strasne malo info. mam kamosky psychologicky a toto by si nikdy netrufli napisat niekomu, kto napisal o svojom probleme jeden kratky prispevok...
Vy ste terapeutky, ze si trufate hodnotit pracu terapeuta? Ci to je ako s hokejom a ockovanim? Ze ste odbornicky vo vsetkom?
Ci len laicke zenske, ktorym nesadla odpoved? Lebo cakali nieco ine? Zato ma konik vyrazit psychologicku, ktora vam odpoveda zadarmo?
@drahomirrra ja nenavrhujem, aby ju vyhodili, ale mozno aby sa na to pozrela ina psychologicka, ci jej to pripada v poriadku. koniec koncov, ide o rady, ktore mozu niekomu dost vyrazne ovplyvnit zivot, ziadne srandicky.
@drahomirrra Nemusíš byť terapeut, aby si si všimol, že jej rady sú všetko, len nie odborné..
@deedol ja som im napísala cez nejaký kontaktný formulár. Tiež som žiadala, aby sa na to niekto pozrel a prehodnotil.
@drahomirrra pracujem ako poradkyňa a naozaj to nie je ok, hoci ja som po tom nepatrala, natrafila som len náhodou na dve jej odpovede a bola som zhrozená, žiaľ je obrovský rozdiel práce v štandardnom poradenstve a v dištancnom, ja pracujem v tom druhom, preto si trúfam povedať, že viem čo tvrdím
a co ti odpisali z mk? mohla by si to hodit rovno sem?
Také niekedy veľmi všeobecné su tie odpovede, ako keby z automatu. 🙂
za mna su jej rady prakticke a velmi k veci tebe sa konkretne ktora nepacila?
a to ti pride ako normalne zverejnovat IP ?
@loginexistuje kde vidíš IP?
mozno ide prave o tie spominane lajky, vsimla som si, ze ich tam ma - zrejme prave pre tie jednoznacne a priamociare odpovede - velmi vela.
@loginexistuje mne sa nepacilo napr. ked poradila, ze sa ma autorka otazky pred muzom tvarit, ze je neschopna, aby sa on mohol citit ako chlap. mam pocit, ze v odpovediach robi z muzov obcas blbcov a podsuva zenam, ze ich treba vhodne manipulovat. rozumiem, ze vela zien ma presne tento postoj, ale od psychologicky by som cakala skor rady smerujuce k otvorenej a uprimnej komunikacii.
samozrejme tym nechcem povedat, ze vsetky jej rady su "zle", to by som si nedovolila.
@loginexistuje podla mna je fajn, ze autorka zverejnila odpoved mk (tipujem, ze oficialnu). aspon vidime, ako sa k tomu postavili, a nebudeme im zbytocne znova vypisovat to iste, ked oni su spokojni, ci?
Ja celkom nerozumiem, čo sa vám nepáči (nič v zlom). Jej poradňa je špecifikovaná ako vzťahová, nie psychologická a z pohľadu vzťahov za mňa odpovedala pravdivo. Bohužiaľ, chlap naozaj potrebuje v dnešnej dobe svojim spôsobom uisťovať, že je stále chlap.
Čo som si len tak preletela jej odpovede, veľakrát napísala aj to, že má málo info, aby sa vedela vyjadriť a podobne. A tiež si myslím, že podobnú radu by bola schopná dať aj psychologička priamo na terapii, taká rada typu „žena žene, žmurk", lebo je to proste v niektorých prípadoch fakt pravda :D a je už na tej danej pacientke alebo dotazujúcej, či si to vezme alebo nevezme. Hovorím to preto, lebo som sama chodila k psychológovi a veľakrát sme sa rozprávali skôr ako ľudia, nie ako odborník a pacient.
Mimochodom si zoberte, že keď sa jeden problém predstaví dvom ľuďom, každý by ho riešil inak... Takže to je skôr vec názoru ako odbornosti.
Za mňa, ak tu máte niektoré tiež odborné vzdelanie, oslovte MK, že chcete mať psychologickú poradňu. Určite vám vyhovejú. A ľudia si už sami vyberú, koho sa budú chcieť pýtať 🙂

a co take nebezpecne poradila? to, co obcas od nej vidim, je uplne v poriadku.