icon

Rady terapeutky Ľudmila Habodász

27. feb 2023

Všimli ste si niekto rady tejto terapeutky? Som úplne šokovaná, čo pod štítkom "odborník" dokáže radiť ľuďom v ťažkých životných situáciách. Rady na úrovni 13 ročných kamarátok v puberte. Neviem ako osloviť priamo modrého koníka, snáď to vidíte

janewithane
27. feb 2023

Aj mňa sokovalo ze jej MK dal priestor. Google napovie, ze tych par certifikátov z par dnovych vzdelavani fakt nemôže pani "terapeutka" mysliet vážne

juliet86
28. feb 2023

ano suhlasim. tiez som bola v soku... mal by tu byt normalny psycholog. ja som si ista ze ona to phd nema z psychologie. nikde na nete O ziadneho zivotopisu som nenasla ake ma vzdelanie ale teda dam ruku do ohna ze psycholog nie je. naozaj jej rady su neodborne miestami dokonca nebezpecne...... naozaj si myslim ze by nemala.radit ako odbornik. odbornik v com? ?? terapeut v com? terapeut coho? naozaj smutne a sarlatanske. tiez by som bola rada ked by modry konik overoval credentials. rady ako ona rada poskytnem z rukava zadarmo.

nelca0510
28. feb 2023

Napíš to adminom,nech ju preveria

katkine_terapie
28. feb 2023

Autorka: Pani nie je psychologička ani psychoterapeutka. Linkedin profil: Healthcare Consulting, Graphic Design, Web Design, Blogging, Content Marketing, Social Media Marketing, Copywriting, and Writing. Experienced Owner with a demonstrated history of working in the financial services industry. Skilled in Product Management, Management, Customer Service, Sales, and Business Development. Strong entrepreneurship professional graduated from Univerzita Komenského v Bratislave.

juliet86
28. feb 2023

@katkine_terapie ano toto som nasla aj ja. pisu ze je odbornik. v com? pretoze kedysi tu bola poradna psychologa a castokrat bezny clovek nepozna rozdiel medzi psychologom psychoterapeutom koucom mentorom a podobne. a kedze v inych poradniach su realni odbornici typu gynekolog pravnik tak toto je matuce. najma ak niekto z pozicie odbornika dava rady v oblasti dusevneho zdravia

drusila1407
23. mar 2023

Ja sa málokedy zapájam do diskusií, ale tiež kukám ako puk, aké dáva "rady". Ešte som nepočula, aby psychológ zľahčoval situáciu človeka/klienta. Dnes som od nej zase čítala "múdrosti" z 20.3.2023 a citujem, čo napísala pani odborníčka:
"mám pocit, že svoj život robíte horší ako v skutočnosti je. A ak by som spomenula akúkoľvek tému, tak by ste určite z malého problému urobili veľký a z pozitívnej témy negatívnu."
Ďalej píše: "Porovnávam Váš život s niektorými klientmi, ktorí majú za sebou ťažké skúšky, nevyliečiteľné choroby, úmrtia detí, tragédie v rodinách a vždy akosi naberú silu a pokračujú ďalej."
Ako si môže jeden "odborník" dovoliť porovnať životné situácie svojich klientov? Najhoršie je, že konkrétne táto pani jej písala, že v 5.mesiaci tehotenstva porodila mŕtve dieťa a ona jej toto "fľusne do tváre"?! Toto podľa mňa naozaj nie je normálne a to nemám vyštudovanú psychológiu ...nech to robí pre MK trebárs aj zadarmo, ale tieto jej rady ešte nemohli nikomu pomôcť....skôr sa obávam, že človek, ktorý na tom nie je psychicky najlepšie sa po jej "radách" bude cítiť ešte horšie a bohvie ako labilnejsia osoba môže dopadnúť... Nedá sa s tým niečo robiť? Myslím napísať hromadne nejakým adminom na MK, aby jej služby prestali využívať? Jej rady naozaj nie sú odborné a môže spraviť viacej škody ako úžitku....

katkine_terapie
23. mar 2023

@drusila1407 preboha...

nelca0510
23. mar 2023

@drusila1407 mám pocit,že raz sa tu poukazovalo na pravnicku poradňu,že niektoré rady neboli ok,tak sa vymazal účet sťažovateľky. Ale tieto vety vytrhnuté z kontextu sú aj tak riadne zvláštne.

juliet86
23. mar 2023

@drusila1407 ahoj velmi s tebou suhlasim. pisala som si o jej radach aj s inymi ziadatelkami sukromne aj som nahlasovala adminom. a ani bu ani mu z ich strany naspat. co mozme urobit? podme nieco urobit. ideme sa obratit na slovensku komoru psychologov a dat im to ako podnet?

drusila1407
23. mar 2023

@juliet86 ja som za niečo určite urobiť. Toto má od profesionality na míle ďaleko. Ak naozaj niekde vykonáva akúkoľvek prax, to je jedno či ako psychológ, terapeut, kouč, čokoľvek, tak by s tým mala naozaj skončiť. Z jej posmeškov sa môže labilnejsia osoba pokúsiť aj o samovraždu, toto už nie je sranda...hlavne keď sa pani pasuje do role odborníka....normálne som dnes s otvorenými ústami pozerala na tie múdrosti čo dala tej pani (neviem skopírovať na to link). Dávam screenshot, ak si to niekto chce celé prečítať.

katkine_terapie
23. mar 2023

@drusila1407 ta zena moze mat depresiu a dostane odpoveď, ze to vidi viac cierne ako je (hmm ako pani terapeutka vie ako je to naozaj? ), ze ini su/boli na tom horsie ako autorka a ze sa ma vzchopit a nieco so sebou robit. Jedina pozitivna rada, ze vyhladat odbornika, ale zas radi trenera, kouča, terapeuta (akeho?), co nemusi byt uplne stastne riesenie pre cloveka, ktory ma pravdepodobne depresiu resp. depresivne stavy.

Mňa dostalo toto: "Teraz Vám načrtnem ako sa správa žena, ktorú by si Váš partner vzal okamžite. Je dostatočne sebavedomá a tak vie, že jej partner nič lepšie ako je ona nedostane. Je milá a priateľská k jeho priateľom, rodine a známym, má zmysel pre humor a dokáže si urobiť srandu aj zo seba. Na tému svadba, väčšinou odpovie a načo, veď je to len papier. Keď vidí romantickú scénu končiacu sa svadbou, prevráti oči s tým, že na toto sa nemôže dívať a odíde. Jednoducho dáva najavo, že ju téma svadby nezaujíma a nijako nebaví. A ak bude do konca života slobodná, tak nevadí. Aspoň bude voľná, keby sa náhodou objavil ten pravý. Pri takejto žene si nemôže byť muž nikdy ničím istý. Počuli ste už niekedy, že muži majú radi mrchy? Čím väčšia potvora, tým viac mužov za ňou šalie a vzali by si ju aj na druhý deň. Lenže vy nie ste potvora."

Uff... A tu je môj nazor: základom vztahu musi byt otvorena a uprimna komunikacia a uvedomovanie si svojich vlastnych potrieb (čo chcem ja? ako to chcem? kde sú moje hranice? viem najst v tomto kompromis s druhou stranou alebo uz sa v tom nebudem citit dobre? atd.), ktore budem nasledne s respektom (ale asertivne) tlmocit partnerovi. Ak chcem romanticku (veľkú, malú, na úrade, v kostole...) svadbu, tak nebudem potlacat svoje pocity a tvarit sa, ze ju nechcem. Ani prevracať oči, a tvarit sa, ze ma to nebavi ani len pocuvat. Ak toto budem robit, je to manipulacia, sice detinska, ale stale manipulacia. Namiesto toho, sa s partnerom porozpravam, poviem mu ako to citim ja, ake mam predstavy, ake ma on predstavy a budeme sa snazit najst kompromis. Ak kompromis nebude mozny, lebo nase predstavy su velmi rozdielne, budeme sa musiet rozist. Svadba, deti a byvanie su zakladne otazky, na ktorych sa s partnerom musime zhodovat resp. najst spolocnu zhodu.

juliet86
23. mar 2023

@drusila1407
@katkine_terapie dievcata napisala som adminom a prosim vas aby ste napisali aj vy.

katkine_terapie
23. mar 2023

@juliet86 ja už som písala, mám od nich aj odpoveď, ale bohuzial z nej nevyzerá, ze by nastalo nejake riesenie... Co ma mrzi.

juliet86
23. mar 2023

@katkine_terapie dik ze si im napisala. skusim este nieco

nelca0510
23. mar 2023

@drusila1407 bože. Som si to teraz prečítala a len ziram. Môže terapeutka vôbec takto zlahcovat problém klienta? Že vidí čierne a negatívne priťahuje negatívne? Ja som vážne čakala niečo povzbudivé,riešenia čiastkové a podobne. No ziram.

juliet86
23. mar 2023

@nelca0510 pomoze ak napises adminovi aj ty. cim viac ludi sa ozve tym viac poukazeme na vaznost problemu a potrebu riesit ho