icon

Recept na bryndzové pagáčiky: Ako ich pripraviť?

avatar
veronikap
21. okt 2007

Potrebujeme:
0,5 kg polohrubej múky, 250 g bryndze, Hera, soľ, vajce, prášok do pečiva

Ako na to:
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva. Necháme prikryté postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme postáť. Rozváľkáme asi na 1 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska. Potrieme žĺtkom a dáme piecť.

avatar
bika
22. okt 2007

hmmm, vyzerá to dobre.... Hera ide celá? aj prášok do pečiva celý?

avatar
pacna
22. okt 2007

a da sa namiesto bryndze dat nieco ine?vyzera to jednoduche potom sa to sype cukrom? 🙂

avatar
certica
22. okt 2007

miesto bryndze mozes dat aj struh.syr alebo tvaroh

avatar
veronikap
autor
23. okt 2007

áno, hera aj prášok do pečiva celý.. a cukrom sa to určite nesype.. ide o slané pagáčiky.. môže sa to posypať, napr. rascou, sezamovými semienkami, syrom...

avatar
petruska77
31. okt 2007

veronika, cez vikend vyskusam, ale mne to musis pisat uplne ako debilovi, takze moja otazka je, kolko asi tak soli? 😅 a nenapis mi prosim, ze podla chuti 😀

avatar
jzfr
11. nov 2007

skusala som - su vyborne 🙂
len sa po nich zaprasilo 😉

avatar
veronikap
autor
16. nov 2007

som rada, že chutili 😅
petruška, skús takú trošku väčšiu štipku soli 😀 alebo dajme tomu, že takú menšiu čajovú lyžičku..záleží aj od bryndze

avatar
jzfr
17. nov 2007

ja som tiez cesto solila len tak pokusne, upiekla som prvy plech, ochutnala jeden kusok a dosolila som ostatne povrchu pred pecenim 😉 (ved je lahsie dosolit ako odsolit)

avatar
bibinka
5. dec 2007

hmmm,, mám v mrazáku bryndzu, tak ju idem vytiahnuť a upečiem túto pochúťku. 😀

avatar
liaa
9. dec 2007

Holky jakou konzistenci má mít ta ,,pravá" slovácká Brynza??U nás vím akorát o brynzové natierce-což tedy nejspíš není ono.-)Má to být jako kus sýra a nebo takové tvarohové konzistence v kelímku?(to jsem jednou viděla v Tescu)

avatar
denisia
9. dec 2007

bryndza je obycajne podobna ako pomazankove maslo. bryndzova natierka je myslim len trochu inak spracovana bryndza. do tychto pagacikov by mala byt aj natierka ok... myslim. najlepsie skusit z polovicnej davky ... 😀

avatar
androna
10. dec 2007

liaa bryndzu kupis v lidlu.velmi ma potesili ze ju zaradili do sortimentu a je v striebornom obale priamo zo slovenska.

avatar
andreotti
23. dec 2007

ako dlho by to cesto malo postáť? 🙂