icon

Recept na jablkový koláč

avatar
ajka32
2. nov 2017

Baby nemate nahidou niektora recept na kolac zo struhanych jablk s maslom? Bolna kyrpiacom prasku Dr.Oetker napisany a som ho stratila :( pamatam si ze tam slo 600g struhanych jablk a roztopene maslo, to je vsetko co si pamatam :( neviete mi prosim niektora poradit? Pripadne nieco podobne.je to suurne, dakujem ;)

avatar
opuska
2. nov 2017

@ajka32 ved si ho vygoogli. Na internete jednoznacne bude nejaky takyto recept. Teraz nie som doma a tam mam recept na jablkovy kolac ale ci myslime rovnaky, to tazko povedat

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

@opuska skusam googlit ale tento konkretny neviem najst nikde.Ani na dr.oetker stranke.vsetky co som nasla boli s olejom alebo sa slahalo maslo s cukrom, ale toho sa uz asi nedopatram, chcela som ten konkretny.asi budem improvizovat 🙂

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

@opuska mohla by som ta poprosit o
Tvoj recept? Mozno to dam nejako dokopy, nie som velmi skuseny kuchar 😂

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

@anjelic nie je, v tom mojim isli struhane jablka priamo do cesta, nieco na sposob bublaniny.len si neviem spomenut na pomer muky, cukru a kolko vajicok 😂

avatar
anjelic
2. nov 2017

@ajka32 tak ešte možno tento je podobný https://dobruchut.azet.sk/recept/14364/jablkova... ?

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

Heej ten vyzera velmi podobne.nechapem ze som ho prehliadla, skusin ten len vymenim olej za maslo.vdaka, som ozaj neskusena v peceni kolacov 😂

avatar
deti95060810
2. nov 2017

receptov na jablkové koláče je poriadne veľa....skús pozrieť obrázky....možno podĺa toho nájdeš...

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

Baby ktore ste skusenejsie je lepsie zvlast vyslahat bielka a zltka alebo cele vajicka s cukrom do penista? ☹

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

A treba pridat aj mlieko ci je to lepsie bez neho? 😉

avatar
anjelic
2. nov 2017

@ajka32 možno neskoro, ale aspoň do budúcna: keď vyšľaháš bielky zvlášť a nakoniec ich pridáš zľahka do cesta, bude cesto nadýchanejšie... ak toľko času nemáš, tak šľahaj celé vajíčka s cukrom a maslom, kým hmota nezbledne a nezdvojnásobí sa a mlieko alebo voda zvyčajne sa dáva preto, aby cesto nebolo príliš suché.

avatar
ajka32
autor
2. nov 2017

@anjelic dakujem, uz som ho upiekla, vyzera celkom ok, aj chuti 😂 ale dakujem za rady 😉