Recepty novembroviek 2009
Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.
500 g malych zemiakov,1 žemla,1 hrnček mlieka,600 g mesoveho vyvaru,1 cibula,500g mleteho mesa,1pl petržlenu,1 vajce,1pl masla,200ml smotany,300g hrašku,sol,mlete čierne korenie žemlu namočime do mlieka.Zemiaky nakrajame na menšie kusky,Pridame do horuceho vyvaru a varime 25 minut do mekka.V miske zmiešame vyžmykanu žemlu s mletym mesom petržlenom a vajcom,.Ošupanu cibulu pokrajame na drobne osmažime na masle a pridame k mesovej zmesi.Osolime ,okorenime a premiesame.Tvarujeme ztoho gulky ktore osmažime na masle.Do vyvaru zo zemiakmi pridame,smotanu ,hrasok( ja som nemala doma) a mesove knedliky.Polievku dochutime solou alebo vegetou.
mnam, stroganov robim zajtra, aj ked bez ryze a bez zemiakov, kedze delime...
ale robila som zapekany baklazan:
baklazan nakrajat na asi 1.5cm kolieska, pokvapkat citronom, posolit, nechat polhodinu vypotit. potom oplachnut vodou, osusit a nalozit prvu vrstvu do naolejovanej a struhankou vysypanej vypekacej misy. na to dat nakolieska nakrajane paradajky a cesnak, mozarella syr, alebo aj plesnivy syr, ja davam aj sampiony. posolit okorenit, trocha oregana..
a potom dalsie vrstvy, rovnako ako prva vrstva. do vyhriatej rury, na 160 stupnov, 40-45 minut. mnamka 😉
receptik od heginy, aby som ho nabuduce nemusela hladat 😀
Takže osmažíš cibulku na 1PL oleji, pridáš konzervu tuniaka vo vlatnej šťave (ja mám rada Calvo), okoreníš bielym korením a solou (tú ja teraz nemusím) a môžeš pridať aj cesnak, potom tam hodíš konzervu lúpaných paradajok ale môže byť aj pretlak (mne mm doniesol hneď takú konzervu z Hypernovy že je v tom aj oregáno aj bazalka, ak máš bez tak môžeš pridať), necháš aby sa odparila voda no a hotovo, (ja si ešte asi prihodím aj šampióny), pomiešaš s cestovinami a môžeš pridať mozarellu alebo strúhaný syr. (na mimibazáre kočka dotoho píše aj 1PL cukru ale mne sa to tam nehodí)
a dalsi recept od heginy
uvaríš cestoviny a scedíš (rúrky alebo aj vrtulky ale môžu byť aj iné)
nakrájané čerstvé šampióny orestuješ na troške oleja, pridáš na pásiky nakrájanú šunku, osolíš, okoreníš čiernym korením (aj bielym sa dá), zaleješ smotanou (kto chce môže pridať na zahustenie aj bambino syr), hotovú omáčku pomiešaš s cestovinami,
prave papam prvy receptik, mnami 😀 len som tam pridala trosku bieleho vinka 😀
toto je aka dobra tema..., ja ako vzdy registrujem ju jak posledna... 😉
teeeda, mojmu staremu chutilooo a to neznasa paradajky 😉
aby sa nestratil... od catalin 😅
ja mam jeden fajny recept, aj ked je na lososa, robim ho aj s inymi rybkami
na masielku sprazis cibulku salotku a pridas na kusky pokrajane cierne olivy, pridas horcicu a sol, peper a petrzlenovu vnat.
medzitym das do zapnutej rury prazdny plech, kym dorobis tu zmes, bude horuci. vyberies ho, na spodok das olivovy olej, na to polozis rybky a na rybky das tu zmes. nechas piect v rure na 180 stupnov cca 20 minut alebo podla potreby. my to papkame so zeleninovym salatom.je to mnamky
Receptík mňam:
Námořnické kotlety
Suroviny:
600 g vepřových kotlet bez kostí
2 cibule
8 stroužků česneku
3 sterilované okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou
jíška Knorr
worchesterová omáčka
pepř
Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí.
Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou Knorr, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
Ja som nedala worčestr.omajdu (nemám ) 😀 ale pol masoxu a dala som šľahačku... Fakt fajné...Večer tam ten cesnak nebol cítiť, som si povedala, že som ho radšej mohla dať pretlačený, ale ráno už tam voňal a aj ho tam bolo cítiť, tak akurát 🙂
A robila som to ako soté 🙂
ahojte mamicky, prioájam sa k vám kedže aj moja malá dcérka sa narodila v novenbri.kedze ju uz nekojim od tretieho mesiaca do pol roka som jej davala nutrilon HA 1 ale od pol roka jej davam prevarene polotucne mlieko..velmi ho ma rada🙂) chcem vas poprosit o nejake receptiky pre deticky od pol roka..nejake polieocky rychle a tak lebo ja vobec neviem co jej mam varit..davam jej len vyzivku, pyskotky, ryzove kasicky a ked robim kuraciu polievku...neviem co jej mam urobit aby jej zas nebolo z toho tazko alebo zle...raz somjej dala zemiacky strasne mi potom v noci vracala a od vtedy mam z toho strach...poradte
Studentske tiramisu
krem: 2x smotanova natierka Mana, 5x vanilkovy cukor, 1x slahacka..z toho krem a vrstvit na piskoty namocene v kave s rumom alebpo amaretom, vrch posypat kakaom.
@strapco13 to vyzerá jednoducho...no vyskúšam v sobotu.... 😵
tak tiramisu sa chladi..ten krem je suprovy..uz sa neviem dockat zajtrajska 😀 😀
mňam veru tobíte s tým chute musím to aj ja skúsiť
baby to tiramisu je fakt dobre 😉
inak ta davka je akurat 3 vrstvy v tortovej forme..ale ja som dala 2 slahacky, lebo boli mensie...tak to mam take rozpadave 😅 ..ale chuti to 😀 😀 😀
😀 😀 😀
Recept na bublaninu od gabiky11:
300 g polohruba muka, 200 g praskovy cukor, 1 vanilkovy cukor, 4 vajcia, 1 Prdopec teda prasok do peciva , 2 dcl mlieka, 1 dcl olej
4 zltka vymiesame do penista s cukrom, pridame mlieko, olej, muku, vanilkovy cukor a nakoniec PDP. S troskou krystaloveho cukru vymiesame bielka a lahko primiesame do masy. Pekac vymastiem a pomucime a vylejeme nan cesto. Na cesto nahursti - vedla seba naukladame ovocie, najslepsuie cerstve. Vyborne su marhule, slivky, ktore ukladame hore vnutrajskom, visne, ribezle. Pecieme cca 30 minut pri 180 stupnoch.
Dobru chut!!!
perfektný hrnčekový koláč raz dva hotový a chuťovo no hotová mňamka
2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka olej ovocie podľa vlastnej voľby ja to pečiem na 180 stupňov cca 30min.
čo je pre mňa na ňom super že to môžem robiť s mojou staršou pomocníčkou tá ma najväčšiu zábavu z tých hrnčekov 😀 😀 😀 a všetko sa mieša spolu tak je to raz dva hotové
Super pochúťka nepečená: BB keksy svetle a tmavé poukladaš striedavo na alobal a potrieš vychladenou silnou čiernou kávou, na to navrstvíš krém: 2 natierkové masla Mana vymiešaš s 2 lyžičkami cukru a 1 pudingom čokoladovým Ola a do toho vmiešaš vyšľahanú šľahačku. Na to poukladáš druhú vrstvu piškot na svetle ukladáš tmavé a zase káva a krém. Na to po celej dlžke rozložíš asi 2-3 banány. Pritiahneš konce alobalu k sebe, a všetko spojiš. Keď dáš 4 rady piškót tak vznikne trojuholnik-špíc, keď dáš 5 radov tak truhlička. Zabališ do alobalu a dáš do chladničky stuhúť. Super pochuťka na horúce dni.
Tvarohový koláč
1 lístkové cesto rozvaľkáme na plech tak,aby boli aj boky plechu zakryté cestom,lebo plnka je tekutá
plnka:
2 tvarohy, 6žĺtkov, 3/4 l mlieka, 2 zlaté klasy, 20dkg prášk.cukru, 2 vanilky
všetko spolu rozmixovať v mixéri,vyliať na plech do vaničky a pomaly pečieme pri 180.Keď sa plnka pri pečení niekde nadvihne,treba prepichnúť vidličkou.
Sneh zo 6 bielkov a 25dkg kryšt.cukru a štipku soli vyšľaháme a pred dopečením potrieme koláč a dáme zapiecť,aby sneh chytil zlatú farbu.
dalsi uzasny recept 😉
KOLAC z MARHUL /broskyn/
20dkg praskoveho cukru; 4 cele vajcia; 30dkg hladkej muky; 2dcl oleja; 2 lyzicky sody bicarbony; 7dcl pohar zavaranych marhul, ale odkvapkanych /mozu byt aj broskyne/
Vsetko spolu vymixujeme, vylejeme na vymasteny, pomuceny plech, ja pouzivat papier na pecenie. Pecieme do zlato oranzova.
Ak chcete mat kusky ovocia v kolaci, tak ja ho pretlacim na okruhlom sitku, co je na zemiaky.
Dobru chut.

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9568