icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

strapco13
autor
17. aug 2010

spenatove lasagne od zuzu1980

v jednom hrnci som varila lasagne, v druhom mrazeny spenat (+troska soli+veeela cesnaku) v tretom syrovu omacku (smotana, tvrdy struhany syr, makky taveny syr, proste akykolvek syr, hlavne vela!) A potom som to nacapala na plech, lasagne, biela omacka, spenat atd az do vycerpania zasob Na vrch samozrejme este syr. Priprava asi 10 min + zapekanie cca 20 min. Podla mna aj drobec by to mohol papat, keby som tam tolko cesnaku nedala.

mia1111
1. sep 2010

Veľmi rýchly a jednoduchý zákusok... 😵

Jogurtový krémeš

lístkové cesto 270g
PLNKA 1: 3 vanilkové pudingy ; 1 l mlieko ; 7 PL kr.cukor ; 250g biely jogurt
PLNKA 2: 500g biely jogurt ; 3 vanilkové cukry ; 180ml šľahačková smotana ; 1 stužovač ; piškóty okrúhle svetlé, čokoláda na ozdobenie

POSTUP:

- lístkové cesto /mala som chladené/ rozvaľkáme na veľkosť plechu, popicháme vidličkou, upečieme - teplota 200 stupňov, caa 10-15 min (podľa trúby 😅 )

Plnka 1: Z mlieka, kr.cukru a puding.práškov uvaríme hustý puding/, necháme 1-2 min postáť a hneď vmiešame biely jogurt. Vymiešame elektr.metličkami a vznikne nám fantastický krém,ktorý hneď horúci natrieme na upečené cesto ... pracujeme rýchlo, aby sa dal dobre rozotierať. Hneď poukladáme piškóty jednu vedľa druhej.
Plnka 2: Najskôr si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a potom už iba primiešame vareškou jogurt s vanilkovým cukrom .... ak by Vám bola plnka málo sladká, stačí dosladiť pr.cukrom, treba ochutnať 🙂. Ja som neprisladzovala . 😉 Natrieme na piškóty, nastrúhame na vrch čokoládu a dáme zachladiť. Fotečka pre inšpiráciu...

strapco13
autor
1. sep 2010

@mia1111 to znie a vyzera fantasticky..slinky mi tecu 😉 --kebyze je tu slintajuci smajlik 😀 😀

nas dnesny obed
zapekana ryba:
nakrajane zemiaky na mensie kocky, zelenina /vacsinou davam mrkvu, petrzlen, hrasok, kukuricu..aj sackovu mrazenu/, cibula, cesnak, sol, cierne korenie, paprika - premiesa, trochu oleja . polovicu dam na plech na to rybu /platky, bez kosti..bud tresku alebo pangasius..alebo cokolvek ine vykostene/ rybu nasolim, okorenim podla chuti, na to zvysok zemiakov a zeleniny, dam piect, kym nie su zemiaky makke

janka1874
2. sep 2010

@mia1111 tak to vyzerá byť fakt super mňamka

mia1111
2. sep 2010

@strapco13 , @janka1874 - ten krémeš fakt odporúčam. Ja som ho robila prvýkrát, mala som kúpené už hotové rozvalkané cesto, takže skoro bez roboty...urobené rýchlo a aj rýchlo spapané... 😝 .

gabika11
10. sep 2010

Segedínska polievka
40dkg kyslej kapusty, 3 zemiaky, 1CL oleja, 1 mensia cibula, 1cesnak, 1PL
papriky, 1PL pretlak, trochu rasce, bobkovy list, sol, korenie, 7dl zel.vyvar
Nadrobno nakrajanu cibulu poprazite na oleji, predate cesnak, pretlak, papriku, rascu, bobkový list a peper. Zalejete vývarom. Ked zacne vriet pridate na kocky nakrajane zemiaky a kyslu kapustu. Osolíme. Jeme s krajcom chleba .
Je to z repcetov z tej 90 dnovej diety, akurat zemiaky dajte varit skor, aby ste nemali tvrde ako ja normalne pridajte cukor, ja osm tam za lyzicku tiez dala z trstinoveho alebo viac premyte kyslu kapustu a moze sa to aj so sladkej, a pridat ocot, alebo ani nie, ked chcete taku normalnu aj pre detuchy vase 😀

carmen86
29. sep 2010

Výborná mäkučká jednoduchá bábovka

Suroviny

5 ks vajcia,250 g polohrubá múka, 250 g cukor práškový, 1 vanilkový cukor,1 dcl mlieko,1 dcl olej, 1 kypriaci prášok, trošku rum, strúhanka

Postup
Rozbijeme 5 vajec tak, aby sme oddelili žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým aj práškovým, pridáme trošku rumu a mlieka. Všetko šľahám robotom. Je veľmi dôležité vyšľahať osobitne sneh, naozaj má bábovka inú chuť, lepšiu.
Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, dobre premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov vyšľahaný sneh a už len jemne premiešame metličkou (nie robotom) aby nám cesto zvláčnelo. Kto by chcel dvojfarebnú bábovku, do polovice cesta pridáme cez sitko preosiate kakao (2 čajové lyžičky)
Bábovkovú formu vymastíme dobre maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 45 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáratko a ked zostane suché, môžme ju vybrať. Nakoniec ju po vrchu posypeme práškovým cukrom alebo vanilkovým....
zdroj:
http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-makuck...

ajkaag
2. okt 2010

ahojcek, tak aj ja daco male pridam:

Profireroles ;)

Cesto na profiteroles: 250 ml vody, 60 g masla, stipka soli, 150 g hladkej muky, 4 vajicka
Plnka do profiteroles:1l mlieka,3 vanilkove pudingy, 5 PL cukru, 2 vanilkove cukre, 250ml slahacky
Cokoladova poleva: 250 ml slahacky, 200 g cokolady

Profiterolky: do hrnca dame varit vodu s maslom a stipkou soli, nechame prevriet a nasypeme muku. Vznikne nam husta kasa, ktoru miesame na miernom ohni, kym sa nam nevytvori bochnik, asi 5min. Cesto si nechame ciastocne vychladnut a postupne prislahavame mixerom po jednom vajicku spolu 4 vajicka, slahame kym nie je cesto pekne leskle. Cesto si dame do cukrarenskeho sacku s ozdobnou spickou a nastriekame na papier malicke veternicky.z tejto davky nam vyjde na 2 plechy cca po 30 - 35 kusov. Pecieme pri 200 stupnoch cca 20 - 30 min (to uvidite podla farby) pekne dozlata.

Krem do profiteroles: Z mlieka, cukru a pudingov si uvarime puding. Nechame vychladnut. Do pudingu prilejeme tekutu slahacku a vyslahame. Profiteroles plnime cukrarskym vreckom.

Cokoladova poleva: V slahacke si uvarime cokolady do bodu varu a odstavime. Nechame vychladnut a polievame....

strapco13
autor
2. okt 2010

@ajkaag jeje..moja mama robila nieco podobne..len to plnila karamelovym kremom
kuknem recept, ci je to to iste..lebo neviem co je profireroles po slovensky

sakura77
2. okt 2010

@ajkaag diky,vyskusam,aj ked teda dost roboty s tym asi je ,co..ja si kupujem hotove v tescu,mavaju to normalne pri jogurtoch,ja som total zavislacka na tom 😀 mnaaaaaaaaaaaaaam 🙂

ajkaag
2. okt 2010

@sakura77 ved prave aj ja to strasne mozem tak som chcela vyskusat kolko je s tym roboty a vobec nie tolko ako hrozivo to vyzera podla receptu, taka pohodka ;)

sakura77
2. okt 2010

@ajkaag a tie veternicky prekrojim potom,alebo?

ajkaag
2. okt 2010

@sakura77 bud prekrojis, alebo na to cukrarenske vrecko je aj taky nadstavec s takym dlhym tensim "sosacikom" tak ja som s tym plnila. Som si inak vcera bola specialne na to aj to vrecko slavnostne kupovat 😎

ukulelembo
4. okt 2010

Jeeej, tak vy tu veneceky z odpalovaneho cesta pachate 😉
Ten karamelovy je tusim cukor na masle na karamel s trochou vody, nechat vychladnut, naliat do slahacky a vyslahat, ak si to zo skoly dobre pamatam 😕 😅
Ale nech to strapco pozrie Lebo veterniky sa plnia pudingova+ karamelova slahacka a venceky su tusim len pudingovym kremom plnene 😉 Ale ja uz som dllllho zo skoly von 😀

strapco13
autor
4. okt 2010

moja mama robila 2 plnky:
VANILKOVA: 1/4 l vody, 4 PL majzeny /alebo Zlaty Klas/, 1 zltko, vanilkovy cukor....miesame na pare do zhustnutia. V mise vymiesame 15 dkg masla, 15 dkg cukru a zamiesame do studenej kase
KARAMELOVA: 25 dkg krystaloveho cukru upalit na karamel, zaliat postupne 4 dcl mlieka /aby to zhustlo, predtym odoberieme trocha mlieka a dame do toho 4 PL uky a spolu zamiesame/. Varime do zhustnutia. Este do tepleho kremu primiesame 10 dkg masla, moze trosku rumu

len poznamka k tym veternickom...pamatam si, ze mama vravela, ze rura musi byt velmi vyhriata a preto to robila ako posledny kolac ..v recepte ma poznamku..ze pecieme prudko vo vyhriatej rure asi 5 min, aby vyrastli a potom dopiect na miernejsom stupni
a tiez sme to plnili striekackou

sakura77
4. okt 2010

no,ja som dneska bola v lidli na zateplene pancusky,segra mi volala ze maju a tam som si aj kupila profiterolky,blee,vobec neboli mnam,takze u mna tesco to isti....ale tak mozno aj skusim spachat niekedy..

marika13
6. okt 2010

par receptikov pre deti,ktore som nasla na nete,z toho som robila karfiolove placky a boli vyborne 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15742

sakura77
21. okt 2010

@marika13 teda,super recepty su tam 😉

miska22200
24. okt 2010

baby čo pečiete našim drobcom na oslavu narodenin? dajte nejake typy....okrem torty,tu objednavam...

adka_praha
24. okt 2010

@miska22200 no myslim, ze torta je sladke a bude dost, aby si ked tak iba nejake ocka (proste nieco slane) dorobila, nie? 😕 🙂 ja si spravim tortu a potom par somariniek, co viem, ze maju nasi navstevnici radi... 🙂 hlavne cestakovu pomazanku... 😀

strapco13
autor
24. okt 2010

@adka_praha cesnakovu pomazanku...chces odplasit upirov? 😀 😀 😀 /svokrovci ti dobre piju krv 😝

adka_praha
24. okt 2010

@strapco13 😀 terezkina krstna sa po nej ide pozabijat... 😀 ja to mam tiez rada a aj moj tatko... 😅 ale to spravim po troske z par veci, este som nevymyslela z coho vsetkeho... 😀 jeee inak teraz ma napadlo... neviem ci to poznate a ako robite chlebicky, ale my davame na chlebiky tuto pomazanku:
zemiaky uvarit v supke, osupat (ak by niekoho nenapadlo 😀 ), rozmixovat, pridat majolku, cierne mlete korenie, nadrobno nakrajanu cibulku, na jemno nastruhane kysle uhorky, sol... ha len vtip je v tom, ze neviem nejake pomery alebo nieco take... podla chuti... 😅 neviem, ci to bude nieco platne, ale skuste... 🙂 a pekne natriet na chlebik, zahadzat to tym, co pred vami neutecie a hotovo... 😀

ukulelembo
28. okt 2010

Takze aj ja pridam recept na vybornu cesnakovu natierku: 1 malu majonezu (najlepsie starej mamy), 15-20dkg tvrdeho syra na jemno nastruhat, cesnak pretlaceny - mnozstvo podla chuti, cierne korenie, popripade sol(ja nedavam)
Vsetko zmiesat, natriet na bagetky, jednohubky, ci hrianky a mnam, mnam 😵 😵
Dobru chut 😉

adka_praha
28. okt 2010

@ukulelembo to aj my robime... 😀 mnaaaam... 😀

adka_praha
28. okt 2010

v teme marcipanove torty dali recept na krem: 1/2 l mlieka uvar 2 kokosové pudingy s cukrom. 150 g masla rozmiešaj s 3 PL kokosu. Do pudingu - vychladnutého zamiešaj 1 pochúťkovú smotanu-kyslú a všľahaj do maslovej hmoty

vyzera dobre, tak ak bude chciet robit niekto zo svojho okolia pokusneho kralika... 😀 ja isto... 😀

ukulelembo
28. okt 2010

@adka_praha - ja to robievam, a je to vyborne Ale ten kokos nedavam, ale praskovy cukor zasa miesto toho. A ten kkrem vyzera ako keby tam ten kokos bol 😉
A original sa to vola: Eskimo rezy Tak googlite A chutia super 😉

sakura77
14. nov 2010

taak,pizzove kolaciky-roladky
1listkove cesto,20dkg sunky ,20dkg tvrdeho syra-platky alebo v celku,vajce,1bambino,piizove korenie

rozvalkat natenko cesto,natriet rozslahanym vajickom,na to poukladat sunku,na nu platky syra-ak mas vcelku ,tak nahrubo postruhat,zrolovat do rolady napevno,dat stuhnut do chladnicky-alebo ja davam aj na chvilu do mrazaka,ked potrebujem hned-v alobale vtedy
ked je stuhnuta,pokrajam na asi 1-1,5cm platky,poukladam na vymasteny plech,potriem vajickom,nastriekam cikcakom na kazdy bambino a posypem pizza korenim a je tooooo-peciem na 220-kym nie su "pripecene" 🙂 😉

strapco13
autor
14. nov 2010

@sakura77 mnam..to poznam..len ja este natriem pod sunku kecup

didiana333
23. nov 2010

Takže recept na Zebrovanú tortu (tá pásikavá)
http://varecha.pravda.sk/recepty/zebrova-torta-...

ja som dala inú plnku,ako v recepte,lebo som nemala čas na tolké šlahanie a miešanie,takže Trasený krém:
1šlah.smotana 33%
1mandarinkový kompot ( aj so šťavou)
1krém Olé (bez varenia,vanilkový)
Všetko spolu do uzatváracej nádoby a len PREHRKAŤ...krém zhusntne sám a je fajnowwýýýýý...na korpus som natrela lekvar marhulový a na to krém...mňamka...

didiana333
23. nov 2010

No a konečnééé recept na babkine pagáče pre @kkiki hlavne:

1kg polohrubej muky
0,5kg varených zemiakov(približne)
dve kocky kvasníc
1kyslá smotana ( v tej rozmiešava kvasnice)
3celé vajcia
asi 2lyžičky soli (podla chuti,babka dáva tak)
2dcl oleja do cesta primiešať
1Hera na namastenie cesta

Všetko spolu zamiesiť a hned vyvalkať na doske. Potom na vrch cesta rozotrieť CELÚ Heru (babka prstami rozotrie,ked je mäkká 😵 )
Potom zložiť cesto na tretiny(najskor na šírku a potom na výšku) takže vznikne taký akože "balík" cesta.
cesto treba nechať oddychnuť asi 10min a potom znova rozvalkať a znova zložiť.
nakoniec vyvalkať asi na 1,5-2cm a vykrajovať pagáče...na vrch si dajte,čo špajza dááá(sezam,lan.semienka,alebo orechy) a upiecť v trube. Čas neviem,lebo treba sledovať...povedala babka.... 😀