icon

Máte skúsenosti s reinkarnáciou u detí?

25. júl 2024

Dnes som narazila na jeden časopis, kde sa uvádzalo že existujú k tejto téme nespochybniteľné dôkazy.
Ano viem, kontroverzné, nemám v úmysle touto diskusiou vyvrátiť alebo potvrdiť túto teóriu, zaujímajú ma skôr vaše skúsenosti, postrehy.
Môj dnes už 14r syn keď bol malý cca 2ročný, zvykol často použiť vetu - ... keď som bol veľký ... (príklad - tam som bol, keď som bol veľký a podobne).
Máte podobné zážitky s vašimi deťmi? Ostali ste niekedy prekvapené, zamysleli ste sa niekedy nad tým?

Strana
z3
marianarem
25. júl 2024

Aj moj raz povedal, co robil, ked bol stary. A viackrat aj co robil, ked bol v nebicku. Ale tak ono sa to absolutne neda rozoznat od beznej detskej fantazie, kedze denno denne mi hovori aj prihody zo svojej imaginarnej krajiny a tie ocividne nie su realne 🙂 Take, ze by mi hovoril nejake konkretne miesta, mena, datumy, realne vyzerajuce udalosti, tak to nie. Ale videla som dokumenty o detoch, co hovorili aj take veci, tazko povedat, ja si v tomto netrufam jednoznacne povedat ako to je. Najvacsia sila v tomto smere je pre mna film podla skutocnej udalosti Yesterday's children, to ozaj neviem, ako sa da vysvetlit.

belle_vie
25. júl 2024

Aj moj syn casto hovori veci v style- ked som bol maly, ked som mal xyz rokov. Nastastie z kontextu je evidentne, ze si vymysla ( napr. Ked som bol babatko, videl som na zahrade dinosaura, ako nam zerie maliny 🙂).

oslo1
25. júl 2024

Aj moj syn rozprava taketo veci, potom k tomu este prida, ze tam bol s ockom, ked mal 4 roky a podobne. Je to detska fantazia, s ockom tam urcite nebol, ked mal 4 roky, ani ked mal 5 rokov. Ja len prikyvnem, no jasne, uzi si tie krasne spomienky na ocka. Aspon ti zostanu dlhsie v srdiecku.

adeladulova
25. júl 2024

Mne syn 5r hovori od malička, že niektoré veci, dopravne prostriedky sú na jeho stanici. Ze keď bol v práci, používal to a to, atd. Asi policajt.
Nejak sa s tým nezaťažujem, dokonca mi rozprával o nebi, že na oblaciku sedí a čaká jeho sestrička s čiernymi vlaskami... 😉 to síce nechápem, ale nechávam ho tak

ktochytavzite
26. júl 2024

Je tu tema na Moniku,pohladaj-mozno 1-2r stara len.Velmi zaujimava ,aktuálna ze rodicom male dieta hovori ze. Nie su jej rodicia ze ona ma rodicov inde na sk a ze zahynula.Oni naozaj vyhľadali tu rodinu zhodou okolnosti to bolo na sk,cize dalo sa vyhľadať.A naozaj tej rodine pred rokom tusim umrelo dieta ako popisovali to male dieťatko.Idem to skusit vyhľadať.Ked si das do google najdes 10deti co si oamataju svoje minule zivoty.

summer23456
26. júl 2024

@ktochytavzite wau, až mám zimomriavky. Tiež som čítala, v zahraničí boli také prípady,že si tiež niekto pamätal ako zomrel,kde zomrel, kde mal rodinu,ako sa volal.. Vyhľadal tu rodinu a tiež sa to potvrdilo. Mne davalo zmysel keď sa niekto reinkarnuje po pár desaťročiach, nie napr po roku. Ktovie ako to je,ale tiež ma to fest zaujíma...

0silvia0
26. júl 2024

@summer23456 čítala si knihu Zasvätenie od E. Haich? Tam je to vysvetlené aké sú pravidlá reinkarnácie.

summer23456
26. júl 2024

@0silvia0 nie nečítala. Ďakujem za tip. Ináč pre mňa je to dosť strašidelné, ale bolo by to spravodlivé v tom zmysle že napr v tomto živote niekto je napr tyrany lebo v minulom on spôsoboval niekomu takú bolesť. Alebo niečo v tom zmysle...proste tá jarná by takto fungovala...

0silvia0
26. júl 2024

@summer23456 podľa mňa to tak aj funguje. Ono karma je dobrá, len teraz sa z nej robí strašiak. Podľa E. Haich je pri reinkarnácii dôležitý dátum úmrtia a narodenia. Vraj narodiť sa môžeš v približnom časovom období, ako si zomrel.

levantinka
26. júl 2024

Ano rodime sa znova a znova, dokonca aj ja si nejake veci pamatam. A ked som bola este dieta, mozno len par mesiacov ani nie rok a nevedela som este rozpravat tak v duchu som vedela a aj som chcela odpovedat ked na mna rozpravali, no nedalo sa. A to iste s chodzou. Hovorila som si v hlave ved ja viem chodit a teraz sa mi neda, mam take akoby ,tazke, nohy. A pamatam si daco aj z minuleho zivota. Aj pred. Reinkarnacia je akoby nasa sanca sa napravit, poucit, dosiahnut cistoty. Mat cistu energiu. Az ked toto dosiahneme uplne odideme z tohto sveta tam hore. Dusa ako taka je svetlo, my sme svetlo. Ale nasa energia nie je uplne cista.

Svetlo na konci tunela je ,,recyklacny program,, dokonca si ho pamatam...

Pamatajte my nie sme tela, ktore maju dusu. Ale sme duse, ktore maju tela. A mimochodom to nema nic spolocne s nabozenstvami.

0silvia0
26. júl 2024

@levantinka perfektne si to zhrnula. A čo si pamätáš?

levantinka
26. júl 2024

@0silvia0 No samozrejme som bola zena. Lebo vzdy si to iste. Nikto nebol ine pohlavie, alebo ako si ludia myslia ze mozno som bol zviera. Energia zostava.

Pamatam si ako som vyzerala, aka som bola a nejake utrzky. Niekto si pamata viac, niekto menej. A vacsina nic. Pretoze na nas bola uvalena akoby amnezia. A to z velmi dobrych dovodov.

summer23456
26. júl 2024

@0silvia0 no ináč, viem že sa hovorí že v rodine keď niekto umrie, iný sa narodí... Neviem či sa hneď môže narodiť aj ta istá duša, napr o pol roka po úmrtí. Ale v našej rodine to fakt platí, jedna duša odišla a druhá príde...

summer23456
26. júl 2024

@levantinka wau a pamätáš si aj že si bola s niekým rodina teraz aj v minulom živote?

summer23456
26. júl 2024

No ja mám zase niekedy sny, že som na miestach, ktoré poznám, určite som tam bola a neviem si spomenúť kedy som tam bola a kde to bolo, pritom úplne to poznám dôverne. Ktovie či je to len sen alebo fakt realita z minulého života...
@levantinka aj si pamätáš ako si zomrela?

levantinka
26. júl 2024

@summer23456 Vobec. Lebo nerodis sa stale v tej istej krajine atd. Toto uz neviem ako funguje. Ale moze byt, ze niekto to tak ma.

Sny mozu byt aj vizie, spomienky. Rozdiel poznas.

Nie to si nepamatam ako som zomrela. Len tunel.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
krtko1313
26. júl 2024

Ja keď som mala 5r sme boli v Nemecku v nejakom mestečku na prechádzke. Ideme a ja zrazu otcovi vravím, tu bude obchod kde predávajú klobúky, opísala som ten obchod ako vyzerá. Išli sme tým smerom a ten obchod tam bol. Nikto tomu nerozumel a nechali to tak. Keď tento príbeh, počul manžel, tak povedal, že ma tam zoberie, len to bolo pred 30r. Ja verím že niečo také je.

summer23456
26. júl 2024

@jozko_z_lesa este že ty nie si mentálne slabší jedinec s takým vyjadrovaním

walentina7
Odpoveď bola odstránená
summer23456
26. júl 2024

@walentina7 kde sa to sa pozrieť?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
summer23456
26. júl 2024
levantinka
26. júl 2024

Mentalne slabsi jedinci sa hned ukazu. A mimochodom vediet a verit su dve rozdielne veci.

daliana
26. júl 2024

@levantinka Ahoj, je to presne tak ako hovoríš. Aj ja si pamätám, že sa mi nedalo odpovedať dospelým, aj keď som veľmi chcela. Neviem kto som, ale spoznala som svojho otca, musela som ho poznať v minulosti. Presne si pamätám moment, ako ma držal na rukách, cca 1 a pol ročnú a spieval mi (mal skutočne krásny hlas). Vtedy som akoby precitla, akoby som sa prebudila z mozgovej hmly a začala som naňho kričať....Janko, Janko to si ty?.....Janko to som ja, poznáš ma? .....samozrejme sa mi rozprávať nedalo, čiže neviem aké zvuky zo mňa vyšli.....pocit som mala, akoby som ja bola jeho rodič a on môj syn. Jeho mama, moja babka ktorú som nepoznala, zomrela 5 rokov pred mojím narodením. A ešte si pamätám, že som ako maličká reagovala na meno Anna, na meno mojej mami a čudovala som sa, že ľudia vždy oslovia, ale potom sa rozprávajú len s ňou. Moje meno mi prišlo cudzie. Aj zosnulá babka bola Anna. Otec potom náhle zomrel a s ním to potom všetko zmizlo. Pamätám si dodnes len toto.

levantinka
26. júl 2024

@daliana A viem, ze kopu veci si pamatam ako niekolkomesacna, normalne som to vnimala a rodicia ze to si nemozes pamatat. Ale ja si pamatam presne a detaily. Vnimala som aj rodinne veci ked sa riesili, a vsetkemu som rozumela. Len mi neslo rozpravat. A ked ku mne prisli tak sa mi ako dietatu vzdy prihovarali. A ja len tie detske pazvuky a pritom som mala na jazyku tolko slov.

Stava sa aj, ze nejake dieta ma nejaku specialnu zrucnost, objavi sa to aj v skorsom veku kolkokrat a potom si casto spomenu, ze to bolo kedysi ich povolanie.

daliana
26. júl 2024

@levantinka Áno, niečo veľmi podobné aj u mňa. Mám neskutočný strach z vojny, doslova o prežitie, čo sa jedla týka, z nedostatku. Počujem nemčinu a naskakuje mi husia koža. Videla som naživo, zaparkovaný starý nemecký džíp, veterán, premkla má taká hrôza, že som nedokázala okolo neho prejsť, len okľukou, doslova mráz po celom chrbte. Mám od dieťaťa vzťah k zvieratám a prírode. Nebojím sa ťažkej roboty. Vždy som chcela mať dcéru, akoby pocit, že si ju zaslúžim. Babka o ktorej som písala bola narodená 1885, môj otec 1925, ako posledný zo šiestich detí. Čiže prežila obe vojny. Mali majer, ovčín, kravy, kone, ja som síce vyrástla v bytovke, nebola som k tomu vedená, no nebojím sa veľkých zvierat, vyhladkám, vytľapkám, nesmrdia mi. Máme aspoň záhradu kde chodím makať - s radosťou a mám aspoň psa 🐾😄. Otec bol z piatich bratov a jediná sestra mladá zomrela. Ja mám dvoch chlapcov, veľmi som chcela dcéru, bože zasa chlapci, hovorila som si v duchu🤪😀

Ja verím v reinkarnáciu odkedy si pamätám, nie že verím, ja proste viem, že je.
Tam z hora si pamätám jediné....viem, že sa dá s nimi dohodnúť na podmienkach v ďalšom živote...čo si máš prežiť čo ťa čaká...povedia ti to....ja som prosila o jedno jediné, aby počas môjho života nebola vojna...to jediné ma zaujímalo....
Inak mám aj niečo, čo by sa dalo nazvať jasnopočutím, kto chce dá si do Google...ale výhradne sa to týka mojej rodiny...o cudzích ľuďoch nič. A objavuje sa to len vo vysoko emočných, vypätých situáciách...pa pozdravujem a ďakujem za príspevok

ivanaks
26. júl 2024

Môj syn zvykol hovorievať: "U nás v Čucku Mucku ..." A keď sa ho niekto spýtal, kde to je, tak odpovedal, že to bolo v nebíčku, kým sa ešte nenarodil. Používal to cca do nástupu do 1. triedy a potom akoby uťalo. Ako sa tu už písalo, môže to byť detská fantázia a nemusí. Nech si každý verí, čomu chce. 😉

levantinka
26. júl 2024

@daliana Wow zaujimave to mas alebo skor si mala. Vela si pamatas. Ono vzdy sa nam ukaze len to co sa ma ukazat. A co sa nema to sa nemame dozvediet. Z nejakych dovodov.

Dakujem ze si sa podelila 💙

Strana
z3