Reklamácia chybne odváženého listu na pošte
Ahojte, riešil prosím niekedy niekto, že pri podaji listov na pošte mu pracovníčka listy nesprávne odvážila a tým pádom platil viac? Všimla som si to bohužiaľ až doma, rozdiel bol 80 centov na jeden list. Reklamáciu na pošte odmietli uznať. Je nejaká možnosť, že by som sa vedela domôcť peňazí späť?
Pre zaujímavosť. Známej na inej pošte rovnakú reklamáciu uznali a vrátili peniaze.
Ďakujem.
@martinapn nemusí byt problem vo vahe,ale rozmeroch aj. Zmenili,že aj nieco male,ak je vyššie ako 3cm, musí to ísť iba za 3,50,je to niečo doporucene. Takze vaha aj keď sedí,možno bol problém rozmer. Kazdopadne ako dokazat, že je to chybne? Ktorá vaha je správna? Možno ta doma je chybna,to neviem ako by som sa hadala a nimi :/ slovo proti slovu
mas doma ciachovanu vahu? Pretoze oni na poste maju. Tiez sa mi stalo parkrat ze co som odvazila doma, bolo o par gramov viac, ale viem ze moja vaha doma nie je ciachovaná
Nemáš to ako dokázať. Zbytočná námaha.
A bol to list (papier), alebo vec? Lebo ak to bola vec, tak to nemôže ísť ako list do 50g, aj keď to má do 50g. Takto som sa obabrala v bazari, ešte minulý rok. Balila som niečo malilinkaté, dala som to do obálky, doma pozerám že super, do 50g. Na pošte povedali inú cenu, pýtam sa že prečo a že do 50g môže ísť iba placaté - list alebo pohľadnica.
bol to klasický dopis, obálka rozmer A6, v nej jeden list. Urcite to bolo zle odvazene, resp. sa pracovníčka pomýlila, pretože na hárku som mala medzi tuzemskými zasielkami jednu do Čiech, takze na tu som vypisovala zvlasť podaci listok a tam bola vaha 0,008 kg. Na tych ostatnych 0,08 kg. Vsetko to boli rovnake obalky s rovnakym obsahom.

@martinapn bolo to doporucene? Mas o tom doklad? O zaplateni?