icon

Respirátory v predajni

22. okt 2021

Ahojte, brigádujem v hračkárstve a zajtra robím celý deň. Ale mám v sebe strašný strach, úzkosť proste nemám ani chuť tam ísť a bojím sa, je mi to nepríjemné a je mi z toho zle pretože treba upozorňovať ľudí aby si dali respirátory…. Mala som už pár krásnych zážitkov s príjemnými občanmi a strašne sa bojím že sa to zajtra stane zas, chodia kontroly, pokutujú, ja tam nerobím nato aby som platila pokuty ale ako prinútiť ľudí aby si to na tú chvíľu nasadili? Môžem volať políciu keď nebudú chcieť mať respirátor a opustiť obchod? Nedá mi spávať keď viem ako sú niektorí vynervovaní sami zo seba a schopní za upozornenie aj predavačku napadnúť. Veď ja im ich názor neberiem mne je to jedno či sa oni dajú očkovať alebo čo ale mne platiť pokuty fakt netreba. Asi som sa prišla len vyfňukať alebo čo ale ja som s nervami v koncoch nemám chuť ráno vstať a naklusať tam -_- pritom nikdy s ludmi bezne problem nemám ale ľuďom z tohto už hrabe

mamana3tiu
23. okt 2021

@liljana ak si myslíte, že niekedy sa rusok len tak zbavíme, tak máte veľmi naivnu predstavu. Na Slovensku jednoducho tomu neverím. Covid tu už bude navždy a takisto aj ľudia, ktorí nikdy svoj postoj k nemu nezmenia. 😊

liljana
23. okt 2021

@mamana3tiu Zabijajuca chripka tu bola v 1890, 1918, 1956, 1967, dalsie formy vtacej chripky v Cine 2010, 2010,... A ludia po nich nezdedili povinnost nosit ruska. Kazda epidemia prejde a aj opatrenia.

lucka1222
23. okt 2021

@liljana Poznám ľudí, či majú doma chorého, majú byť v karanténe a veselo si lozia po obchodoch ... a nie je to jeden prípad ... ako vravím ... ľudia už majú tejto "covid doby" dosť...

liljana
23. okt 2021

Najlepsie je ako niektori ludia budu nadavat na stat, ze ich ruskami obmedzuje. Potom budu nadavat, ze ich nechranil a cakaju, ze im zaplati desiatky tisic eur za ich liecbu na JIS. Ved oni si predsa platia zdravotlku az "30" eur mesacne. Pripadne neplatia vobec nic a plati ju za nich stat.
Nemat ziadne povinnosti, ale mat vsetky prava.

laurar1
23. okt 2021

@jankapepe Vidim, ze si prehodila z pravnika na virologa. Vobec nepotrebuje aby na nu niekto priamo nakaslal, staci, ze bude kaslat na predajni. Inak by sme tu nemali taky problem.
Ale pre autorku. Upozorni a ak nepomoze, volaj policiu, pripadne ochranku, ak nejaku mate. Nehadaj sa s nimi, bohuzial, tito ludia byvaju pri uplatnovani svojich prav casto agresivni.

poopsie
23. okt 2021

@filili a tí zdraví a deti tie si akože neničia?! Moja zlatá, všetci bez rozdielu máme zničenú imunitu aj voči viac menej neškodný baktériám /vírusom

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mamana3tiu
23. okt 2021

@miriam11 len ockovani su vo vyvrtke z toho, ze neplati co bolo povedane na zaciatku, a sice ze ockovanie = sloboda. 😬 Dali si pichnut experimentalnu vakcinu, robia nadpracu co sa tyka dodrziavania opatreni a akosi ziadna vyhoda pre nich aj tak nepeichadza. Len dozivotne obavy ako ovplyvni vakcina ich zdravie.

liljana
23. okt 2021

@poopsie Prepac, vies co je znicena, ci nevybudovana imunita? To je, ked Kolumbus a jeho sucasnici prisli do Ameriky a 90% indianov zomrelo na kiahne,... To by vymrela polovica Europy, keby mali ludia znicenu imunitu.
V roce 1519 žilo v Mexiku 25 až 30 milionů lidí. O sto let později jich zbylo jen 1,6 až 2,5 milionu. Podobně rychle jako obyvatelé říše Aztéků vymírali Inkové v Peru a indiáni v celé Severní Americe. Počet původního amerického obyvatelstva poklesl ze 100 na 10 milionů. O to, co tuto demografickou katastrofu způsobilo, se vědci přou dodnes. Podle současných poznatků byl neblahý vývoj výsledkem kombinace několika příčin. Řadíme k nim evropské infekce, genetickou homogenitu původního amerického obyvatelstva a ekologické i psychosociální faktory.
https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/20...

liljana
23. okt 2021

@mamana3tiu Ked si das paralen, brufen, mas obavy, ako ovplyvni tvoje zdravie cely zivot? Nemas, hodis ho do seba pri kazdej migrene. Vyraba ho ta ista firma, co aj vakcinu. Antidepresiva ti zdravie znicia spolahlivejsie a ludia ich jedia ako lentilky. Vakciny vyrabaju farmaceuticke firmy 200 rokov. Antivaxeri sa tvaria, ako keby bola vakcina objavena pred 2 rokmi. Ked bude clovek skapinat, tak si da pichnut hocico, aj 7 vakcin a bude ho zaujimat iba, ci neumrie.

mamana3tiu
23. okt 2021

@liljana sčasti súhlasím. Ľudia si volia v mnoho prípadoch pre nich tu ľahšiu cestu a zaťažujú sa chémiou. V daný moment pohodlnejšie, ale z dlhodobého hľadiska je to aké? Určite nie ok. A áno, sú antivaxeri a anticovidvaxeri. A to je rozdiel. 😊

liljana
23. okt 2021

@mamana3tiu Je trochu kontroverzne ako sa ludia boja zjest chemiu. To ze chemia je dnes vsade, otravujeme vodu chemiou, farbime vlasy, zmyje sa to to do spodnych vod, mikroplasty su vsade, zeny cikaju hak do wecka, odtial to ide do spodnych vod a pary maju problem s otehotnenim, zvierata krmia antibiotikami, hnoji sa agresivnymi hnojivami. Sme konzumna spolocnost, zijeme na ucet buducich generacii. Ludia kupuju a vyhadzuju zbytocnosti a zase tym zatazuju zivotne prostredie. Kupuju zbytocne handry, ktorych farbenie otravuje vodu. Vakcina pri epidemii novym smrtiacim virusom raz za zivot z toho vsetkeho je to najmenej ...

liljana
23. okt 2021

Vsetky epidemie su de facto iba prostriedkom, ako priroda reguluje premnozenost populacie, aby nezdegenerovala a aby neznicili planetu.

jaja1125
23. okt 2021

@jankapepe ty mas take stastie ze ti eate nik vazne neochorel alebo nezomrel. Nech ti to vydrzi ti zelam 😍 inak si budes moct strcit zakony vies kam s blizkym na ventilacii

alexk12
Odpoveď bola odstránená
michaelam2
23. okt 2021

@alexk12 ejha no aka ste vy drsna :D :D tu pokutu za nu potom zaplatite vy ?? a prestante laskavo urazat ludi ktori sa len snazia dodrziavat opatrenia

alexk12
23. okt 2021

@michaelam2 co mam co ona upozornovat ľudí, je tam na brigáde ma robiť tovar a veci s tým súvisiace, to majú predavači a ešte k tomu aj brigadnici novú pracovnú náplň pokutu zaplatí predpokladám celý obchod nie len ona predavačky sú vysrane z pokuty tak nech zavrú načo sú otvorený. nie sú potraviny

filili
23. okt 2021

@poopsie
@miriam11
Nechápem vaše hejty, ale nevadí. Ja očkovaná nie som ani nebudem. S rúškami som OK max.u lekára a čo sa týka detí vôbec, aj svojho syna som vybrala zo škôlky, kde nosenie rúšok požadovali a bojovala som proti tomu ako jediná z celej triedy. @miriam11 narozdiel od teba nesúhlasím ani s testovaním do nemoty.

Pre tých, čo idú po "faktoch, štúdiách a odborníkoch" som zazdieľala rozhovor s odborníkom,ktorý som chvíľu pred tým čítala - kľudne si aj vy zazdielajte čo chcete ..

michaelam2
23. okt 2021

@alexk12 a vysvetlite mi dovod preco by mali oni zatvarat prevadzku kvoli par ludom co sa nevedia zmestit do koze a na desat minut mat respirator?? ved obchod a predavacky nic neporusuju tak preco by sa mali oni prisposobovat tym par ludom

milanm_
23. okt 2021

Absurdnosť tejto témy je skvelá, nosme rúška, lebo predajná sieť dostane pokutu. To, že rúška a respirátory viac-menej nechránia je každému jedno, ALE treba ich nosiť, lebo bude pokuta. Neviem či sa mám smiať, alebo plakať. A potom sa pozrieš po obchode a 1z10 ho ma pod bradou, 4z10 pod nosom, 9z10 ho ma z vačku a vkuse si ho chytá, napravuje a robí si medzery aby sa lepšie dýchalo. Respirátor ma každý vyťahaný aby sa mu dalo dýchať, ľudom vidno tie medzery po bokoch a pod očami... Komédia

mamana3tiu
23. okt 2021

@milanm_ suhlasim, totalna komedia. Ale ako vidiet, treba ho mat aspon nejako, byt aspon na oko poslušný, inak no no no! 🙈

filili
23. okt 2021

@mamana3tiu Osobne si nemyslím, že očkovaní majú nejaké obavy, ako vakcína ovplyvní ich zdravie .. nepoznám takých, aj keď samozrejme nejakí určite sú. Ale keby mali z toho strach, tak by sa zaočkovať nedali. Skôr čo vidím v okolí, tí čo sa dali zaočkovať si absolútne nepripúšťajú ani úplne evidentné ťažkosti spôsobené vakcínou, pretože sú tak presvedčení o jej neškodnosti. Oni ďalej žijú strachom z Covidu, nie z vakcíny.

mamana3tiu
23. okt 2021

@filili aj to, ale poznám osobne aj takych, ktori lutuju, ze sa dali zaockovat, pretoze maju problemy ake doteraz nemali a su rozhodnuti, ze na tretiu tobôž x-tú davku nepojdu.

mamana3tiu
23. okt 2021

@jankapepe veľmi múdre a triezve nazory. Stotožňujem sa s nimi. 🤍

mapa
23. okt 2021

@jankapepe trieskas uplne nezmysly, nemas ziaden, opakujem ziaden pravny narok neodorziavat platne nariadenia na ochranu zdravia, aj ked sa postavis na hlavu, podas 300 podani na vsetky slovenske a europske sudy Netreba pocuvat nu-lit-nych pravnikov...

mamana3tiu
23. okt 2021

@mapa a z akého dôvodu potom naše súdy v každom prípade rozhodli tak, že dotyčný ignorant opatrení nemusel zaplatiť ani cent z vyrúbenej pokuty? To ma zaujíma. 😁

michaelam2
23. okt 2021

@mamana3tiu v kazdom pripade? dobre by bolo zverejnit odkial mate tieto informacie

simca06022011
23. okt 2021

treba ich upozornovat uz pri vstupe, ak nic, tak ti naozaj nic ine neostava, len sa ich upozornit a volat policiu. ALE teba by mal usmernit zamestnavatel, predsa je to jeho predajna, tak on nech povie ako to mate riesit a ako postupovat.

mamana3tiu
23. okt 2021

@michaelam2 pokiaľ o žiadnom prípade neviete, o to lepšie 😊

kristinaanna
23. okt 2021

Ja nechápem, prečo je taky problém, že nosenie, že nosenie respirátora je vo vyhláške aj jazdenie je automobilom je upravené vo vyhláškach, každý si nasadí pás, keď si sadne za volant, zapne svetlá deti dá do sedačky (Koľko dajú za ne peňazí?. A ak to nedodrží a prídu mu na to policajti dostane pokutu alebo aj zoberú vodičák. veľa vecí je ošetrených vyhláškami a ľudia ich dodržiavajú ale nasadiť respirátory alebo rúško keď vojdem do budovy je veľký problém.