Respirátory v predajni
Ahojte, brigádujem v hračkárstve a zajtra robím celý deň. Ale mám v sebe strašný strach, úzkosť proste nemám ani chuť tam ísť a bojím sa, je mi to nepríjemné a je mi z toho zle pretože treba upozorňovať ľudí aby si dali respirátory…. Mala som už pár krásnych zážitkov s príjemnými občanmi a strašne sa bojím že sa to zajtra stane zas, chodia kontroly, pokutujú, ja tam nerobím nato aby som platila pokuty ale ako prinútiť ľudí aby si to na tú chvíľu nasadili? Môžem volať políciu keď nebudú chcieť mať respirátor a opustiť obchod? Nedá mi spávať keď viem ako sú niektorí vynervovaní sami zo seba a schopní za upozornenie aj predavačku napadnúť. Veď ja im ich názor neberiem mne je to jedno či sa oni dajú očkovať alebo čo ale mne platiť pokuty fakt netreba. Asi som sa prišla len vyfňukať alebo čo ale ja som s nervami v koncoch nemám chuť ráno vstať a naklusať tam -_- pritom nikdy s ludmi bezne problem nemám ale ľuďom z tohto už hrabe
@mamana3tiu aha takze sa od vas nedozvieme o ziadnom :D aj som to cakala...to je potom take ze "jedna pani povedala" :D
@michaelam2 nie, nedozviete, nebudem tu zdielavat rozhodnutia súdu. Tomu sa hovorí mediálna gramotnosť. 😁
@mamana3tiu jasne :D zaujimave ze viete ze VSETKY rozhodnutia skoncili rovnako ale ani jeden jediny pripad neviete konkretizovat :D takych ako vy uz bolo :D
@kristinaanna tak s týmto vôbec nesúhlasím. Samé drísty... Asi moc veľa nerobíš s vyhláškami a zákonmi 😉napríklad z praxe, je nejakou vyhláškou upravený počet žiakov na m2... Ale keďže mesto ušetrí na personále... Vyhlášku ignorujú 😉keď to bude v zákone, už nemôžu..nikto ti nemôže nič za porusenu vyhlášku... Ako občan máš dodržiavať zákon 😉
@jankapepe toto je perfektný komentár, super si to napísala. A ja tiež chodím bez tej handry, nebudem si ničiť zdravie! Ľudia sú ohlupnuti a to neskutočne. A prevádzka by žiadnu pokutu nedostala. Len sú ľudia neskutočne vygumovani a nezistila si ako to v skutočnosti všetko je s tými neplatnými vyhláškami.
@michaelam2 ale veď nebuď lenivá, na fb si nájdeš na mraky prefotených '' pozdravov'' zo súdu
@poopsie na fb?? to si robite srandu? :D to je akoze relevantny zdroj? uz teda chapem vase nozory
@mamana3tiu to ze mozno nemuseli niektori zaplatit ma suvis s ich socialnym statusom... skratka vrieskajuca luza ma exekucie a osobne bankroty a problem zaplatit aj vyzivne, nie to este pokuty... to ale neznamena, ze nespachali priestupok... druha skupina tych, co nemuseli platit bola mozno ta, co ma velke usta len na soc. sietach a v obchode na predavacky, no ked dojde ku priamej konfrontacii s kompetentnymi organmi, tak stiahnu chvost a zacnu tliachat, ze oni si mysleli, nevedeli a zle poculi a lutuju... a teda tiez cakam, ze uvedies konkretne rozhodnutia v konkretnych pripadoch. Kazde rozhodnutie statneho organu, sudu... totiz obsahuje aj odovodnenie 😉
@poopsie ja fb síce nepoužívam a aj tak si informácie dohľadám. Lenže ľudia sú hnili ako vredy a je im pohodlnejšie uberať sa o kyslík ako hájiť si vlastne práva a záujmy. Ale v pohode, kto chce kam, pomôžme mu tam. Miliónkrát som si povedala, že sa nebudem zaoberať takýmito názormi a opäť som sa nechala uniesť. Ako som napísala v prvom príspevku, nech sa aj do bielych overalov natiahnu, ale tým, ktorí majú iní názor nech dajú svätý pokoj.
@mamana3tiu čistá pravda.... Ako mne je vakcinovanych veľmi ľúto, úprimne. Ja mam vakcinovanych svokrovcov a svokor, ktorý veril všetkému do bodky minule povedal, že čo už má robiť keď to má v sebe, že už to bohužiaľ z tela nedostane! A to sme mu už nič nehovorili. A ani druhým už neotvaram oči. Neoplatí sa to, lebo potom je to ešte horšie. Každý nech robí ako uzná za vhodné. Ale teda áno boli riadne oklamaní. Žiadna sloboda, len strach.
@mapa velmi pekne napisane...mam v rodine policajta a ked pocuvam ako su ludia hrdinovia len do prichodu policie alebo do sudu tak sa len smejem :D hlavne ze na internete velki hrdinovia ....mimochodom este pre tych co sa tu ohanaju "neplatnymi" vyhlaskami, odporucam nastudovat zakon 355/2007
@mapa vďaka takým ako ste vy je naša spoločnosť tam kde je. Bodka.
@mamana3tiu ano, na to som prave hrda 😉 vrieskajuca luza tu uz narobila a stale robi zla az az... Bohu vdaka, ze je to stale mensina...
@mapa tak to Vám blahoželám, ak momentálna situácia v spoločnosti spĺňa Vaše predstavy o peknom živote. Vidím, že Vám stačí málo k spokojnosti, takíto občania sa tu v podstate aj najviac rátajú. Vašim zrkadlom je aj súčasná vláda.
@michaelam2 prosím ta, napíš mi čo také sa píše v uvedenom zákone o tom, že Mikasove vyhlášky sú platné???????? Kriste pane, za to, že ti jeden policajt, ktorý sa nevyzná v zákonoch povedal takúto hlúposť, tak to tu nemusíš prezentovať a robiť zo seba dôležitú.
@mamana3tiu stale cakam na vsetky tie konkretne pripady, co si tu spominala, ze im sud, ci policia dala za pravdu pri nedodrizavani nariadeni na ochranu zdravia... pre tvoje upokojenie, aj ked to s dodrziavanim a porusovanim nariadeni a zakonov nema ziaden suvis, som nevolila nikoho zo sucasnej koalicie 😃
@weronika171717 prosim ta upokoj sa a citaj ten zakon a zistis ze aj vyhlasky su platne …ten komentar o policajtovi budem radsej ignorovat 😀 lebo neviem kde som napisala ze mi o zakone hovoril on 😀
@mapa pre mňa za mňa si zvoľ koho len chceš, mne je to absolútne jedno, ja sa už len bavím. 😁 Ku konkrétnym prípadom sa ti tu nevyjadrim a vysvetlila som prečo. Ak si zdatna, dohľadáš si. Ak si lenivá, voliš si ľahšiu cestu. 😊
@mamana3tiu Dosli akekolvek argumenty, nezabrali utoky k nesuvisiacim temam, nastupuje "najdi si"... vidim, ze si na VS zivota davala skvely pozor, gratulujem k uspesnemu absolvovaniu!
@mapa áno, okrem vš života som zvládla aj univerzitné štúdium. Môžeš byť v pokoji. 🤗
@michaelam2 prosim ta, nauč sa čítať zákony s porozumením a zistíš, že tieto vyhlášky neplatia alebo si to daj prezistiť právnikovi!
@weronika171717 :D :D jasne, citat zakony s porozumenim :D predpokladam ze si ho ani neotvorila ale to nic, chapem, je to tazke citanie...a k tomu ci platia ci nie, pre cele slovensko platia, vsetci sa tym riadia a to ze neplatia vravia dvaja NULITNI pravnici :D jeden z tych pravnikov uz ma pozastavenu cinnost
@weronika171717 este ti to predsa len ulahcim...otvor si ten zakon a citaj § 48 a § 59b...tam sa presne hovori o tom co musis dodrziavat a ze aj vyhlasky su platne
stačí poznať zákony a nie je sa čoho báť - vyhlašky, nariadenia a pod. sú všetko pod zákonom. čiže tí občania, ktorí si to odmietajú dať, majú na to plné právo a zákon je na ich strane. verím, že už čoskoro príde čas, keď každý, kto si dovolil dať pokutu za nenosenie rúška bude náležite potrestaný.
@liljana - prasproste strasenie katetrami a pl.ventilaciou - to je pre vas take typicke... Ale to, že pr.Torok sa nukal, že lekarom ukaze ako spravne tie zastarane haraburdy nastavit, aby zbytocne ludom neroztrhali pluca a odmietli to v nemocniciach, tak to uz sa len tak lahko nikto nedozvie.... a kopu dalsich podvodov ohladne kovidu sa oficialne nedozviete. Ale samozrejme, kazdy, kto taketo info ma a preto je pre neho dolezitejsie napr. aj volne dychat, tak je debil a blby a nehohladuplny, ze? voci komu neohladuplny? hadam je najdolezitejsia ohladuplnost k sebe samemu a svojmu zdraviu a zdraviu ludi, za ktorych sme zodpovedni - napr. nase deti.
@elfi1 presne tak! 👌👋
@anaj_janka ty si dalsia co si nevie otvorit jeden zakon a precitat konkretny paragraf??

@kristinaanna áno, je to problém.