Respirátory v predajni
Ahojte, brigádujem v hračkárstve a zajtra robím celý deň. Ale mám v sebe strašný strach, úzkosť proste nemám ani chuť tam ísť a bojím sa, je mi to nepríjemné a je mi z toho zle pretože treba upozorňovať ľudí aby si dali respirátory…. Mala som už pár krásnych zážitkov s príjemnými občanmi a strašne sa bojím že sa to zajtra stane zas, chodia kontroly, pokutujú, ja tam nerobím nato aby som platila pokuty ale ako prinútiť ľudí aby si to na tú chvíľu nasadili? Môžem volať políciu keď nebudú chcieť mať respirátor a opustiť obchod? Nedá mi spávať keď viem ako sú niektorí vynervovaní sami zo seba a schopní za upozornenie aj predavačku napadnúť. Veď ja im ich názor neberiem mne je to jedno či sa oni dajú očkovať alebo čo ale mne platiť pokuty fakt netreba. Asi som sa prišla len vyfňukať alebo čo ale ja som s nervami v koncoch nemám chuť ráno vstať a naklusať tam -_- pritom nikdy s ludmi bezne problem nemám ale ľuďom z tohto už hrabe
@elfi1 neviem o akom nudzovom stave teraz hovoris lebo ja som o nudzovom stave nepovedala ani slovo a konkretny paragraf co som tu dala sa tiez netyka nudzoveho stavu…ale tazko sa rozpravat s niekym kto si nevie par riadkov zakona precitat ani ked to na podnose dostane…a zodpovednost si nesiem a je mi fajn 😀 takisto aj mojmu okoliu ci uz sa to tyka rodiny alebo predavacky v obchode kedze im nemam potrebu robit zbytocne problemy ako tu niektori ludia
@michaelam2 tie dristy o respiratoroch a pod.by mohli na zakl.toho vasho paragrafu platit len vtedy,ak by sme tu mali smrtelne nebezpecnu chorobu...vtedy by mohol byt vyhlaseny (presnym sposobom) nudz.stav a mohli by platit tie vase vyhlasky...atd.
Vsetko so vsetkym suvisi
Mikas nie je ani na zaklade toho paragrafu (predstav si,ze som.zvladla si ho precitat) opravneny vydavat ziadnu vyhlasku...nic
Ale to je zas tazko sa bavit s niekym,kto sa boji otvorit aj iny clanok,skor ako si nepreveri,ci nahodou nie je na zozname konspiracnych a tak potom nie je ziadna sanca dozvediet sa nieco.z druhej strany a dat priestor vlastnemu usudku - takze zozerie vsetko,co po nom.chcu,aby zozral.
Dobru noc
@elfi1 toto je uplne zbytocna debata fakt :D ako ano mas pravdu ze konspiracne clanku fakt necitam, lebo tie bludy co su schopni si ludia vymysliet citat nebudem...drzim sa zakonov..ale hej podla teba cela vlada, parlament, vsetci pravnici, doktori, sudy, vsetci sa mylia a vasa skupinka ludi ma pravdu :D ok necham ta v tom, viac sa mi o tom nechce rozpravat...neviem kde si ty citala o smrtelne nebezpecnej chorobe a nudzovom stave a neviem o com vsetkom ale ok, nechame to radsej tak ...pripadne tu zaves paragraf ktory o tom presne hovori, to by nemal byt pre teba problem
@michaelam2 ešte raz, predavačka z toho žiadne problémy mat nebude.
@jankapepe tak teda sa asi len z nudy dohaduju s ludmi aby si dali tie respiratory alebo ruska
@weronika171717 Podla tohto nazoru, su vsetci ludia dodrzujuci nariadenia hlupi. Ten co si da pas v aute, dodrziava dopravne predpisy, nepije, nosi rusko,... je hlupy. Ti co si nenechaju "nicit" zdravie, btw ako rusko nici zdravie, nedavaju si pas, lebo ich skrti, piju za volantom, prekracuju rychlost, riskuju,,... neplatia odvody na dochodok,... sa smeju ako "vydrbali" s ostatnymi. A prechadza im to ... , kym nepride pruser - nehoda, ... potom bude neskoro plakat. Ako sa hovori, dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu ...
@kristinaanna
Mýliš si vyhlášku so zákonom o cestnej premávke?
@michaelam2 platné? Žiadna vyhláška aj keď ju nazves predpisom nemôže byť v rozpore s už platnými zákonmi
Právne predpisy primárne (zákonné):
ústavné zákony ------------------------------------------------vždy pôvodné,
zákony a zákonné opatrenia predsedníctiev --------pôvodné (alebo vo vzťahu
najvyšších zastupiteľských zborov (NR SR) k ústavným zákonom odvodené).
Právne predpisy sekundárne (podzákonné):
nariadenia vlády -----------------------------------------------vždy odvodené,
právne predpisy ústredných orgánov-------------------vždy odvodené,
štátnej správy
nariadenia mestských a miestnych -------------------pôvodné, alebo odvodené,
zastupiteľstiev (úradov)
právne predpisy výnimočne vydávané -----------------vždy odvodené.
inými než štátnymi orgánmi
Priorita zákona v systéme právnych predpisov je daná predovšetkým tým, že všetky ostatné právne predpisy musia zo zákona vyplývať, byť s ním v súlade a neodporovať mu. Ak teda v praxi dôjde k situácii že právny predpis nižšej právnej sily odporuje právnemu predpisu vyššej právnej sily, treba postupovať podľa ”silnejšieho predpisu”.
@michaelam2 z nudy nie, zo strachu
@jankapepe to je vsetko pravda ale uz v tom zakone co som tu dala sa pise o nariadeniach...cize nie len vo vyhlaske ale priamo v zakone to je napisane
@michaelam2 1 úradom verejného zdravotníctva a regionálnym úradom verejného zdravotníctva.
(3) Všeobecne záväzný právny predpis úradu verejného zdravotníctva a regionálneho úradu verejného zdravotníctva vydávaný podľa odseku 1 sa označuje názvom vyhláška a nadobúda platnosť dňom vyhlásenia vo Vestníku vlády Slovenskej republiky.
(4) Vyhláška úradu verejného zdravotníctva a regionálneho úradu verejného zdravotníctva nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia, ak v nej nie je ustanovený neskorší deň nadobudnutia účinnosti.
Hej? Isto?
@jankapepe aj dalsie paragrafy si citala?? V dalsich najdes opatrenia ake sa mozu pri ohrozeni zdravia zavadzat
@michaelam2 a chápeš tomu, že zdravý človek ta na zdraví neohrozuje??
@jankapepe aha uz sa zrazu nebavime o paragrafoch ked si zistila ze to tam naozaj je?? …zdravym clovekom myslis aj niekoho kto covid ma ale nema priznaky alebo len velmi slabe? Ja som sa tiez nakazila od cloveka ktory v tej chvili este nemal ziadne priznaky …ale naozaj sa mi paci ako menis temu vzdy ked ti dojdu argumenty
Mna by zaujimalo ze preco spravili opatrenia tak ze ich ani sud nemoze preskumat a nie su uverejnovane v zbierke zakonov. Je to vo vestniku vlady a mna do toho ako obcana nic. Pre mna plati zbierka zaonov.
Ano som plna bakteriii virusom a inych sraciek. Pokial ma niekto nezastreli tak ma nikto nedonuti dobrovolne si dat nieco na prasinu. A kto sa boji nech nech si da co chce.
Ozaj. Viete mi niekto napisat preco ste mali akoze povinne ruska v lete ked teraz musia byt vibratory? Ruska nefunguju, ci? A ked funguju preco mate teraz vibratori? A ked su vibratori jaktoze pribudaju chori? Doriti nejaka som zmetena. Som zvedava kolko ludi tento rok zhasne kedze celi minuli rok a aj tento ste mnohi branili svojej imunite v ziti.
@michaelam2 ja sa bavím stále o tom istom.

@michaelam2 a ty si asi dalsia, ktora napr.nechape jednoduchu vec a to je, ze akym jedinym a spravnym postupom napr. moze byt vyhlaseny nudzovy stav a teda, ze na Sk za posledne dva roky ziaden nudzovy stav nebol.
ze je tu nejaky novy virus neznamena, ze je tu pandemia. jedina pandemia, ktora tu je, je pandemia strachu. posobenie strachu na psychiku Ti tiez asi nic nehovori a ani to, ako brutalne dokaze pod vplyvom vymyvania mozgu klesnut imunita a co dokaze spravit so zdravym... Ale budes sa mat len tak, ako to ty sama dovolis - takze konaj ako chces, ver comu chces - nes si za to zodpovednost.
rovnako si my ostatni nesieme zodpovednost za svoje spravanie