icon

Riaditeľka školy udala svojich žiakov za to, že sú za mier na Ukrajine. Teraz majú 18 rokov a idú do väzenia

Strana
z5
autor
20. apr 2025

Väzenia

jananovotna88
20. apr 2025

V Rusku práve prebiehajú odvody 18 ročných, tak v base sa vyhnú vojne https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/v-r...

misenka3
20. apr 2025

A keď si predstavím koľko chorych ľudí u nás na Slovensku a aj inde v zahraničí s tým bude súhlasiť....
Mne je tak veľmi ťažko.

veklipo
20. apr 2025

Je mi ľúto každého mladého človeka, ktorý si nemôže myslieť a hovoriť, čo chce.
U nás máme ca 19% spoločnosti podporujúcich Rusko, veľká časť sú to muži po 60tke. Vyrástli v diktatúre komunizmu a so slobodou si nevedia dať rady. V srdci možno nie sú zlí.
Rusko je smutná krajina. Ničí ďalšiu generáciu. Keby priam teraz padol Putin, veľká časť ho bude stále velebiť, lebo inak žiť nevie.

ilena
20. apr 2025

Ktorej školy?

viestta
20. apr 2025

@misenka3 nemusime chodit daleko, kolko je len na MK takych, ktore by najradsej pozatvarali tie, ktore su na strane Ukrajiny a dovolia si kritizovat vladu ako taku. Tak aspon na nich nazaluju...

simsalabim
20. apr 2025

@veklipo Rusi v podstate nikdy nezili inak, ako pod direktivou, nie su zvyknuti na demokraciu. Najprv carstvo, potom komunizmus…

enmery
20. apr 2025

Ja som to tu už písala, keď sme preberali druhú svetovú vojnu na škole, ja som ostala paralyzovaná, ako to ľudia mohli nevidieť a akceptovať. Dnes sa stačí pozrieť na Putina qlebo takého Fica. Aj tu má mrte zbožnovateľov. Ja sa už nečudujem ničomu. Ale pritom stále verím, že na každý zlý skutok sú tu 2 dobré a že je stále viac ľudí s empatiu a funkčným mozgom.

kofa77
20. apr 2025

to by sa mohlo stat aj tu a teraz, ludia sa nemenia, len tie vonkajsie realie...

danielahamar
20. apr 2025

Môjho stredného "vyhodila" majiteľka z doučovania iných v AJ, len zato, že sme doma není PS a nie sme za Ukrajinu a mladého politika nezaujíma🤣 takže deje sa všeličo

autor
20. apr 2025

Bodaj by sme všetci mali toľko odvahy a zdravého rozumu.

enmery
20. apr 2025

@danielahamar Nie si PS a za Ukrajinu a rehoceš sa,To nie je o krajine. Mocní sveta si v teplúčku prehadzuju miliardy a posielajú vraždiť nevinných ľudí! Tvoje deti idú s kamošmi von, nemusia sa báť, tieto deti nevedia čo bude zajtra, sú vystrašene a mnohé z nich mŕtve kvôli totálnej tuposti politikov, ktorí ani nevýjdu zo svojej bubliny. A nejaká matka na SK sa rehoce, že "nie som za Ukrajinu". Aj keby Ukrajina napadla Rusov prvá a vraždili by tam civilistov, vadilo by mi to a nerehotala by som sa. Toto je fakt už ľudské dno.

namina
20. apr 2025

@danielahamar jasné , určite

danielahamar
20. apr 2025

@enmery rehocem sa natom, že sa 18r niekto pýta na politické vyznanie, tu vôbec nešlo o rodičov. Ale o jeho nazor

danielahamar
20. apr 2025

@namina čo určite, že mladý nemá názor na politiku? No nemá, to je ale prekvapenie, že. Či všetci mladi sú povinné za PS a Ukrajinu? No nie sú, bohužiaľ.

danielahamar
20. apr 2025

@enmery ľudské dno je to, čo tu predvádzate niektoré ženy skrz Ukrajiny. Ty vieš prd o mojom nazore

viestta
20. apr 2025

@danielahamar moze mat aj iny nazor. Ak je stredoskolak, tak hadam nezije v bubline a nejaky nazor na politiku ma. Ci je taky alebo onaky je druha vec, ale skoro dospely clovek hadam nejaky nazor ma.

danielahamar
20. apr 2025

@viestta nežije v bubline, nepozerá správy, nelustruje net skrz politiky, takže bohužiaľ nemá, my nepraktizujeme seansy ohľadne politiky doma.

viestta
20. apr 2025

@danielahamar takze zije vo vasej apolitickej bubline. Vsak v pohode, aj tak sa da

danielahamar
20. apr 2025

@viestta ešte raz, nežije v žiadnej bubline. Proste ho to nezaujima. Je to tak ťažké pochopiť?

tramtada31
20. apr 2025

@autorka ale tento lekár je psychicky chory, ok, nemusi suhlasit so zvolenými stranami, ale nie je to dôvod, aby ponižoval svojich pacientov a diskriminoval ich, nie je o nič lepsi ako Fico či Simecka. Navyse je to manipulátor, by má zaujimalo, koľko si zarobi, keď takto vyplakava. Naša pediatrička za minuly rok zarobila podľa finstatu napriklad 260 tisic, mala aj vysoký čistý zisk, kľudne by si mohla zamestnať ďalšiu sestricku, aby jej pomohla a nemala v ambulancii taký chaos.

autor
20. apr 2025

@tramtada31 tento lekár napísal ako sa veci majú a kde smeruje tento štát.

tramtada31
20. apr 2025

Daj meno, pozrieme sa, koľko zarába, keď tak veľmi vyplakava. Vieš, ten systém je aj preto takto v prdeli, lebo lekari sú nenažraní, berú úplatky, vykazujú poistovni ukony, ktoré ani nerobili, len aby si zarobili, nepriznávajú prijmy z vymyslených poplatkov (ja ani neviem, kedy som naposledy dostala príjmových pokladničný doklad za sluzbu, za ktorú som si platila). A ešte sa budú stazovat a vyberat si, koho ošetria. Lekár, ktorý vykonáva tuto profesiu, má ju brat ako poslanie a v zmysle Ľudských prav a zenevskych dohovorov, každý má nárok na rovnaku zdravotnú starostlivost bez ohladu na jeho politické presvedčenie a tento doktor porušuje zákon.

autor
20. apr 2025

@tramtada31 garantujem ti, že tento lekár, je vysoko erudovaný odborník a veľmi si vážim, že pomenoval naše verejné problémy, ktoré sa dotýkajú nás všetkých. Veď ak mu ide len peniaze mohol byť ticho že?

danielahamar
20. apr 2025

Ešte by som chcela vedieť jeho názor skrz viery, očkovania, vzdelania a atď. Toto je veľmi tenký ľad pre pána doktora, lebo ak budeme všetci deliť a rozdeľovať ľudí, tak tento štát dopadne veľmi zle /teda ešte horšie ako to vyzerá/ Kto má držať tento štát ak nie my "obyc" ľudia? Už je to až trápne rozdeľovanie ľudí skrz politiky, očkovania, covidu a čo ja viem čoho ešte.

danielahamar
Autor odpoveď zmazal
autor
20. apr 2025

@danielahamar nejde o delenie. Poctivému človeku príde tragedia vidieť kam kráčame a nedá mu na to neupozorniť.

mircalla
20. apr 2025

@danielahamar Myslim, ze klames
A jasne, vy vsetci nemate nazor vobec na nic....
A inak je to tazke pochopit, nakolko moj syn ma 14 a ma celkom slusny prehlad bez toho, aby nieco hladat na nete ohladom politiky a TV nemame
Tvoj 18rocny syn - nic neslo okolo neho? To iste

danielahamar
20. apr 2025

@mircalla myslieť si môžeš čo chces. Kde píšem, že my rodičia nemáme na nič názor? To napísala Viesta, nie ja. Proste o svojich politických názoroch deti neinformujeme, ani ich neovplyvňuje a áno, je mládež, kt. to nezaujima.

danielahamar
20. apr 2025

Všetci vieme kde to speje a je naozaj jedno, kto tam je a bude. Noty sú už dávno napisane. To vidíme aj tu, že mať iný názor na vec sa nenosí.

Strana
z5