Riaditeľka školy udala svojich žiakov za to, že sú za mier na Ukrajine. Teraz majú 18 rokov a idú do väzenia
@mircalla este stále som slušná. Možno klameš ty a žiješ ešte vo väčšej bubline ako ja. Pekný večer
@danielahamar Nie, nie je to jedno. Ty evidentne nemas ani minmalny zaujem o nic, inak by si taku blbost netresla. Toto je presne odpoved ignoranta
Myslím si, že @danielahamar neklame. Dokonca ako jedna z mála tu vystupuje pod svojím menom. A nevypisuje kraviny.
Múdri ľudia chápu, vedia a vidia, že svetom doteraz mocní vládnu pomocou stratégie "rozdeľuj a panuj" a "chlieb a hry". Máme nekonečné možnosti zábavy, jedla je stále dosť, sme dokonale rozdelení, až atomizovaní , rodiny sa dokonale rozdelili kvôli kovidu, očkovaniu a Ukrajine, čo viac si mohli páni sveta priať? Takýmto atomizovaným poddaným je radosť vládnuť. To už nedá dokopy ani Koprfíld ...
@danielahamar Nuz narozdiel od teba mam aspon prehlad, co sa vo svete deje. Moj 14 rocny syn tiez
@elz1920 Myslim, ze s konspiraciami a bludmi si v zlej diskusii.
@elz1920 voľakedy sme sa nehanbili za svoje mená na mk, ale nová doba 😉 každá tu hrá nejakú hru a ide im to sakra dobre
@elz1920 neželám nikomu zažívať to, čo zažívajú tie deti a rodiny tých chlapcov. Nás premiér sa otvorene hlási k Rusom a praktizuje ich politiku, obmedzuje a skresáva naše práva. O akom rozdeľovaní tu píšeš?
@danielahamar Ja som tu trosku dlhsie ako ty a viem ako to tu kedysi fungovalo. Rovnako ako teraz. To si pleties, toto nie je Facebook ani Instragram, tu funguju nicky a nie mena. Tam fungujem pod menom, nie raz mi tam daky Fico fanusik vulgarne nadava a praje mi smrt, som zvyknuta. Nejaky kontext s tym, ze zijete v bubline?
Asi som slepá, ale ja žiadnu konšpiráciu nevidím, opísala som len fungovanie starých politických hesiel v dnešnom svete, ak sa nemýlim, sú známe z Rímskej ríše. Kto pohľadá, nájde ich aj v latinčine.
Len pozor, MK nie je vyhľadávač. Ten treba hľadať inde.
@autorka cez 2 svetovú šlo 300 000 nemeckych žien na okupované územia. Podieľali sa na "prevychove", robili zdravotné sestry ktoré určovali ktoré deti treba usmrtiť, robili v koncentračných táboroch. Aj dnes sa nájde dosť žien - matiek, ktoré by nemali problém vpalit guľku do hlavy dieťaťa - pre podľa nich správnu vec
Ja niekde píšem, že tým chlapcom to prajem?
Neprajem nikomu vojnu, vojna je svinstvo človeka na človeku. Svine dúfam odpustia.
Takisto nič nepíšem o premiérovi. Nespomínam žiadneho konkrétneho politika.
Uvádzam iba starú politickú fintu, na ktorú skáču "múdri" i hlúpi hlava-nehlava.
Ak si niekto myslí, že nejaký politik to s nami - akože plebsom - myslí dobre, tak mu odporúčam zobudiť sa z naivity. Definitívne.
A takisto odporúčam čítať poriadne, nehľadať v texte to, čo tam nie je. S porozumením, ako sa dnes moderne hovorí.
Aj keď každý vidí len to, čo chce vidieť.
@elz1920 Samozrejme nic konkretne, vsetci su rovnaki atd atd....Je to ovela jednoduchsie, spolocnost je rozdelena, lebo su aktualne 2 uplne protichodne smerovania krajiny, ake si ludia zelaju....ziadne temne sily, mocni sveta, Soros atd. Ja som pragmatik. Mozno ti to poviem inak: spolocnost je rozdelena, lebo polovica obyvatelov je mentalne stale v sociku a vzdy bude
@misiak7777 áno vidím to tu. Veď ani predstava, že to všetko hrozí aj ich vlastným deťom ich nemáta.
@autorka nielen, že nie je erudovaný, ale je tak blby, že za toto jeho konanie by mohol stratit licenciu, lebo ako píšem, porušuje zakon. Bojovat sa proti systemu dá aj inak, mna by presvedcil viac oznamom, že jeho ambulancia neberie úplatky, bonboniery, flase a s transparentne zverejneným cennikom s dodatkom, že ak pacientovi nie je vystavený príjmových pokladničný doklad, nemusi danú sluzbu uhradiť. On sa skôr manipulatívne obraňuje, prečo účtuje ludom poplatky navyse.
@elz1920 nehnevaj sa, naším deťom reálne hrozí, že budeme mať vojenský konflikt, že budeme žiť znova izolovaný od sveta v obnovenom sovietskom zväze a ty tu vedieš slniečkárske reči o čom? Veď keď si dospelá osoba, svojorávna, tak máš svoj názor na to, ako chceš aby sme žili! Či mi chceš nahovárať, že tebe to je jedno?
@mircalla nemyslím si, že polka národa je v sociku. Ja som pravicový volic, ale absolútne sa mi nepaci politika PS (už ju 6 rokov zažívame v Bratislave a keby sme to mali celonárodne, tak to bude ešte horsie ako za Fica, a to som jeho celoživotný odporca). Mne by sa pacila stredná cesta, smerovanie a budovanie silnej Európy, len žiaľ do EU parlamentu sa dostavaju sami populisti typu hojsik, kalinak, blaha, tak čo už mozeme od takýchto dementov ocakavat, že aké zaujmy tam budú hajit.
Tak ja vediem slniečkárske reči? A v čom ako spočívajú? V tom, že mám na niečo iný názor? Iba preto?
Ja som si vždy myslela, že slniečko je ten, kto číta iba Denník n. Ja ale čítam veľmi široké spektrum, moje reči budú teda galaktické, ak si chceme upresniť pojmy a dojmy. Ja iba neviem obdivovať politikov, toť celá moja chyba.
Jaksi sa z nich neviem ísť pototo. Nepresvedčili ma na dôveru.
To, že explicitne nenapíšem, že odsudzujem utrpenie našich (mojich a manželových a dokonca aj úplne cudzích) detí, to akože schvaľujem vojnu alebo čo?
Tak ale nebudem verejne plakať, ako sa bojím. Načo? Báť sa môžem aj sama a súkromne. A čo mi kto pomôže? Sama sa s tým musím vyrovnať.
Nemám vešteckú guľu, tak stále dúfam, že bude lepšie. Nádej zomiera posledná.
@tramtada31 Podla mna je. Co sa tyka PS, tiez mi nie je blizke
Mircallka, to bude tým, že nielen od politikov závisia naše životy. Aj od toho závisia, ako sa my blchy k životu postavíme. Niečo ovplyvňuje politika, niečo naše činy. Výsledky sú neisté, pokiaľ nie sme Sybily. Istotu nikto negarantuje.
@viestta vieš, ale stále rozmýšľam, čím to je? Je to nedostatkom inteligencie? Ja nemám vysokú školu napríklad. Ale na toto snáď človek nepotrebuje špeciálne vzdelanie aby videl ,čo sa deje. A ešte ma zarazilo,keď som si prečítala,že to bola skola pre nadané deti. Rusi asi nepotrebujú vzdelanie,to je pre nich skôr neziaduce.
@danielahamar co to znamená byť "za Ukrajinu"?
Myslím, že každý normálny človek odsúdi akúkoľvek vojenskú agresiu. Čiže toto je byť "za Ukrajinu"? Odsúdiť útok.na inú suverénnu krajinu?
Tak potom sa pýtam, aká zruda to musí byť, aby akékoľvek vrazdenie neodsúdila??
Chces povedať, že tvoj apolitický dospelý syn nema názor na vojnu u našich susedov? To akože vážne?
Tým samozrejme neschvalujem, že ktokoľvek čokoľvek vyzveda..
@tramtada31 silné pochybujem, že niečo môže byť horšie ako Fico a jeho banda (nie som volič PS)
@beronsche keď pocuvam, čo tu Vallo s PS robia (mám prístup aj k zákulisnými informáciám), tak sa obávam, že to bude horsie ako za vlády Fica. Keď si dáme taku ľahkú indukciu, Volici PS sú zväčša lahsie zmanipulovatelni, zväčša sú to ti poslušní, aj zodpovední volici, ktori veria, čo sa im povie, neoveruju si fakty. Napr. mestski poslanci schvalili zámenu pozemkov a zmenu uzemneho planu pri kauze Lido, poškodili tým Bratislavu o desiatky milionov eur, kto na tom zarobili, boli len oligarchovia a niektorí poslanci (rozdávali sa byty a miesta na kandidátke), keby to spravil Fico, tak sú tu plne námestia, keď to spravili Vallovci a PSkari, tak sa nedeje nič, lebo majú vacsi marketingový tim ako urad vlády a ludi sprosto oklamali. Keď budu tieto praktiky uplatňovať na celoštátnej urovni, budeme ešte s laskou spominat na Fica, je to smutne, ale je to fakt. Mám taký dojem, že Slovensku a Slovákom nie je pomoci, nečakajú nas dobre casy, ani keď nám bude vládnuť jedna skupina, ani druha, je to frustrujúce, ale dobre už bolo..
@beronsche pozor, politika a životy nevinných ľudí sú dve rozdielne veci. Tak tu z našej rodiny nerobte vrahov ukrajincov, ste sa ozaj už zbláznili? Môjho syna si neberte ani jedna do ust. Vsak vy ste horší ako mor, vy a Vaša Ukrajina. Sa tam presťahujte, ked Vám nevadí ich politika.
@tramtada31 samozrejme, že dobre už bolo. Už nikdy nebude, aj keby je tam Jožko s Ferkom. Všetci sú rovnakí, len v iných farbách a nikto nedbá na obyčajných ľudí, sú schopní ich obetovať tak ako sa to deje v AU aj v Rusku, idú si len za svojím, ale isto im nejde o dobro a životy ľudí.
@danielahamar čítaš, co píšem?? Píšem niekde nieco také, čo mi vyčítas? Aby som to zhrnula, nie , ja som sa nezblaznila, len ty si tak úplne nepochopila môj prispevok.
@beronsche a čítaš, čo píšem ja? Asi nie. Proste ho politika nezaujíma.

@danielahamar Cize presne ako sme uz povedali, zijete v dakej bubline. Neviem, na akych lazoch zijes, ja v Bratislave a mozem ti povedat, ze stredoskolakov politika dost zaujima a prehlad maju.Aspon zakladny a ovela mladsi ako 18rocni. Moj partner uci na gympli