icon

Riešenie parkovania na súkromnom mieste

20. máj 2025

Ahojte,
Mam dotaz . Dneska si niekto zaparkoval na mojom parkovacom mieste. Je tam rampa ktoru si dal dole a zaparkoval. Ja som prisla a nemala kde zaparkovat. Volala som na policiu policajt prisiel rychlo ale v podstae mi povedal ze ked nemam parkovacie miesto oznacene dopravym znacenim nemoze nic robit. Takze si tam kludne este aj teraz stoji dotycny . Je tento postup spravny ? Ved parkovacie statie je moje sukromne kupene za niekolko tisic € a moze si tam parkovat kto chce a policajt ze to riesi denne ale nemoze dotycnemu zavolat aby preparkoval a ani ho nema zaco pokutovat . Tu uz asi na Slovensku je vsetko mozne

Strana
z6
pe_mi
20. máj 2025

Áno,aj nám policajt povedal ,že musí byť tabuľka s označením..pritom mesačne sa platí nájom za miesto.nie sme vlastnici

autor
20. máj 2025
@pe_mi

Áno,aj nám policajt povedal ,že musí byť tabuľka s označením..pritom mesačne sa platí nájom za miesto.nie sme vlastnici

@pe_mi a ako ste to dorisil? Osadit znacenie nevieme nakolko mestska cast chce dokumentaciu ktoru nemoze nikdy zohnat nakolko je potrebny suhlas vlastnikov cesty co je asi 500 ludi a nevieme sa pohnut

biba_18
20. máj 2025

žiadaj od toho kto ti to prenajíma aby miesto zabezpečil. ak to nezabezpečí, mal by ti vrátiť peniaze nakoľko neposkytuje službu na ktorej ste sa dohodli…

melanta
20. máj 2025

Daj si tam parkovaciu zábranu na zem. Tú nezloží na zem nikto bez kľúča či diaľkového ovládača. To je jediný spôsob, ako ti tam naozaj nikto nezaparkuje.

beata_k
20. máj 2025

A co s tym ma Slovensko? Musi to byt oznacene. To je cele.

pribinak
20. máj 2025

Asi by som ho zablokovala mojim autom …..neviem či je to dobrá ale určite by vôl dobre nasraty

autor
20. máj 2025
@pribinak

Asi by som ho zablokovala mojim autom …..neviem či je to dobrá ale určite by vôl dobre nasraty

@pribinak to zial neni dobre riesenie. Ak povie ze ide do nemocnice mam na krku trestne oznamenie

autor
20. máj 2025
@beata_k

@beata_k ako co s tym ma ved to len na Slovensku je mozne ze niekto cudzi si zaparkuje kde chce a je to ok. Mam tam rampu ktoru si svojvolne dal dole a tym ju zrejme pokazil . Znacenie legalne tam neni mozne dat . Ak sa ti zda ze je to ok ked mas kupene parkovacie statie a cudzi si tam zaparkuje tak to je ....

autor
20. máj 2025
@biba_18

žiadaj od toho kto ti to prenajíma aby miesto zabezpečil. ak to nezabezpečí, mal by ti vrátiť peniaze nakoľko neposkytuje službu na ktorej ste sa dohodli…

@biba_18 to je moje sukromne . Znacenie neni mozne nakolko nikdy na schodzi neni dostatocne mnozstvo hlasov uz 5 rokov. Ide asi o 500 bytov . Este sa tu nikdy nic neschvalilo

deti95060810
20. máj 2025

nemá náhodou preukaz ZŤP za oknom? vtedy má prednosť v parkovaní...

autor
20. máj 2025
@melanta

Daj si tam parkovaciu zábranu na zem. Tú nezloží na zem nikto bez kľúča či diaľkového ovládača. To je jediný spôsob, ako ti tam naozaj nikto nezaparkuje.

@melanta aku myslis ? Rampa tam je ale ked do nej nacuva tak sa sklopi

melanta
20. máj 2025
@beata_k

@beata_k Slovensko s tým má spoločné to, že tu nie je množstvo situácií právne doriešených. Pretože ani značka nepomôže. Kúpim si parkovacue státie za 15 000, dajú mi tam oficiálne schválenú značku a ak sa mi tam napriek značke niekto postaví, mám smolu, polícia nemá čo urobiť. A to nie je v poriadku.

milanemila
20. máj 2025

Ak mas kupene svoje parkovacie miesto, tak si vlastnikom tej plochy a oznacenie si tam mizes dat, nemusi to byt oficialna znacka umiestnena mestskou castou. Ak si vlastnikom, tak je to sukromny pozemok, takze aj u nas si susedia davali na obrubnik tabulku alebo si tam namontuj stlpik na kluc 🤷🏼‍♀️ Policajti minimalne mohli kontaktovat majitela a upozornit ho.

melanta
20. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 ide o parkovacie státie vo vlastníctve autorky. Tam nikto nemá prednosť. Je to jej majetok.

autor
20. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 nie nema ale predsa ani preukaz ho neopravnuje k zaparkovaniu na cudzom mieste v sukromnom vlastnictve. Ved ja som za neho zaplatila viac ako za auto a niekto cudzi kto si vybavi ztp si moze parkovat kde chce. Ved vieme kto ich nacastejsie pouziva

melanta
20. máj 2025

Vygoogli si "parkovacia zábrana". Vŕta sa to do zeme. Buď to sklopíš kľúčom alebo diaľkovým ovládačom. Ak by to chcel niekto nasilu preraziť, odfajčí si nárazník.

biba_18
20. máj 2025
@melanta

Vygoogli si "parkovacia zábrana". Vŕta sa to do zeme. Buď to sklopíš kľúčom alebo diaľkovým ovládačom. Ak by to chcel niekto nasilu preraziť, odfajčí si nárazník.

ak je to tvoje tak si tam môžeš dať všelijakú zábranu, hoci aj reťaz na kladku a na nej napísané súkromný pozemok. ale lepšie by bolo dať tam tú zábranu ako píše @melanta

autor
20. máj 2025
@milanemila

Ak mas kupene svoje parkovacie miesto, tak si vlastnikom tej plochy a oznacenie si tam mizes dat, nemusi to byt oficialna znacka umiestnena mestskou castou. Ak si vlastnikom, tak je to sukromny pozemok, takze aj u nas si susedia davali na obrubnik tabulku alebo si tam namontuj stlpik na kluc 🤷🏼‍♀️ Policajti minimalne mohli kontaktovat majitela a upozornit ho.

@milanemila praveze mi tvrdia ze nemozu lebo GDPR a ked tam nemam oficialne znacenie mestskou vastou nemozu nic . A aj ked to tam budem mat dostane papucu nemozu ho kontaktovar lebo GDPR

autor
20. máj 2025
@biba_18

ak je to tvoje tak si tam môžeš dať všelijakú zábranu, hoci aj reťaz na kladku a na nej napísané súkromný pozemok. ale lepšie by bolo dať tam tú zábranu ako píše @melanta

@biba_18 ano mozem ale policajt tvrdi ze to neni pravne platne. Len oficialne znacenie cestou mesta aj ked ide o sukromne miesto .Je to na hlavu ale je to tak zrejme na Slovensku pravne ok

zuzanka.zuzu
20. máj 2025

no počkaj... prečo spomínaš že ztp môže parkovať kde chce? je to miesto skolaudované pre ztp? ak áno, tak tam platí výnimka že aj keď je tvoje, tak ztp má prednosť.... toto strašne veľa developerov pri predaji zabúda spomenúť 😉

petamich
20. máj 2025
@zuzanka.zuzu

no počkaj... prečo spomínaš že ztp môže parkovať kde chce? je to miesto skolaudované pre ztp? ak áno, tak tam platí výnimka že aj keď je tvoje, tak ztp má prednosť.... toto strašne veľa developerov pri predaji zabúda spomenúť 😉

@zuzanka.zuzu to naozaj? to je aka kravina, ved je to jej majetok, to akoby niekto povedal, ze ak pride ZTP ma prednost a moze spat v jej spalni 🤷‍♀️😬😄

zuzanka.zuzu
20. máj 2025
@petamich

@zuzanka.zuzu to naozaj? to je aka kravina, ved je to jej majetok, to akoby niekto povedal, ze ak pride ZTP ma prednost a moze spat v jej spalni 🤷‍♀️😬😄

@petamich nemôže 😀 to je ako porovnávať jablká s bruškami... teda okrem toho že obydlie je nedotknuteľné, tak toto je skolaudované ako ztp miesto a ty ho síce vlastniť môžeš, ale je určené pre ztp (aj auto bez VP môžeš vlastniť ale bez VP na ňom nemôžeš šoférovať)

nin12345
20. máj 2025

Autorka dali ti tu slušne riešenie - zábrana ktorá sa nedá obísť ani sklopiť. To by tvoj problém mohlo vyriešiť.

zuzanka.zuzu
20. máj 2025

inak k tej zábrane - na to treba povolenie 😀 to len na okraj. vyjadrujú sa k tomu aj hasiči napríklad. ale tipujem že 99% ľudí si ho proste len namontuje 🤷😂

autor
20. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu ja len odpovedam. Ziadne ztp miesto to neni . Je to parkovacie miesto v sukromnom vlastnictve kde si niekto zaoarkoval auto a neviem ho stotoznit ze by som mu zaklopala nakolko to je isto nejaaky sused. A policia mi tvrdi ze to nemoze riesit.

biba_18
20. máj 2025

čiže on to nadobro zaparkoval a stojí ti to tam už niekoľko dní? a má špz?

nin12345
20. máj 2025
@zuzanka.zuzu

inak k tej zábrane - na to treba povolenie 😀 to len na okraj. vyjadrujú sa k tomu aj hasiči napríklad. ale tipujem že 99% ľudí si ho proste len namontuje 🤷😂

@zuzanka.zuzu tak inak potom nerozumiem tomu. Treba na zabránu povolenie. Na značku povolenie nezíska. Policajt nespraví nič. Tým pádom tam môže parkovať kto chce. To znamená že to je miesto na parkovanie pre kohokoľvek za ktoré autorka zaplatila možno 15 litrov v domnení že ho naozaj vlastní a je jej

autor
20. máj 2025
@biba_18

čiže on to nadobro zaparkoval a stojí ti to tam už niekoľko dní? a má špz?

@biba_18 to neviem ako dlho tam bude. Dneska som sa vratila od dr a stal si tam a stoji doteraz. Volala som policiu ale policajt hoci prisiel rychlo nepomohol. V podstate povedal ze to nemoze riesit lebo GDPR nemoze mu zavolat aby prrparkoval nrmoze mi ho stotoznit aby som vedela kde zaklopat. A ak aj tam budem mat dopravne znacenie iba mu faju papucu co moj problem s pakrovanim nevyriesi. A mne sa teda zda cely tento postup nespravni . Neviem ci sa mam smiat ci plakat. Clovek si zaplati nemale peniaze za parkovacie miesto ale ked ti ho niekto zablokuje nic nezmozes.

autor
20. máj 2025
@nin12345

@zuzanka.zuzu tak inak potom nerozumiem tomu. Treba na zabránu povolenie. Na značku povolenie nezíska. Policajt nespraví nič. Tým pádom tam môže parkovať kto chce. To znamená že to je miesto na parkovanie pre kohokoľvek za ktoré autorka zaplatila možno 15 litrov v domnení že ho naozaj vlastní a je jej

@nin12345 ja ho vlastnim a nic nezmozem. Ved toto . Teraz tam je taka rampa na dialkove ale ak to niekto rucne sklopi alebo nacuva tak ide dole a zaparkuje si . To policajtovi nestacilo ze prekonal zabranu ktoru mi zrejme aj poskodil

biba_18
20. máj 2025

veď zaparkuj pred neho ako ti už baby napísali, za stierač mu dal lístok a keď bude chcieť odísť, bude on zháňať teba 🤷‍♀️
a lebo keď odíde, daj si tam k tej rampe aj reťaz …

Strana
z6