Sused parkuje na chodníku, aj keď má svoje parkovacie miesto

12. feb 2025

Idem sa Vam sem asi len vyzalovat, jednoducho nepochopim toto spravanie.
Byvame v dvojdome, kazda cast ma svoje parkovacie miesta na 2 auta a aj mame 2 auta, aj oni aj my.. Za nasimi miestami je vzadu aj chodnik, za ich miestami nie, lebo tam je krizovatka. Tieto dva tyzdne ku nam chodia robotnici, lebo robia kupelnu hornu, aj v zahrade nam nieco kopu. Nijako ich neobmedzujeme, nerobime nic na ich pozemku, nic. Je trosku mozno hluk cez den, ale to len skor prve dva dni, kym vykopali jamu (robia schody ku pivnici).
Neviem preco, ale sused zacal parkovat na chodniku za nami, aj ked on ma volne svoje parkovacie miesto.
Nam sa velmi tazko potom vychadza, ale to ani nejde. Na to som si uz aj zvykla, nerobiato len teraz, ale aj v lete niekedy, ale vsak teraz vidia, ze chodia ku nam robotnici, oni naozaj nemaju kde parkovat, to su tak 2 auta, tak by mohli stat na tom chodniku. Kedze to je aj presne za nasou castou. Manzel mu dnes slusne povedal, ci moze parkovat na svojom mieste, kedze nam sa jednak velmi zle cuva potom, niekedy si myslim, ze ho uz aj oskrem.. a ked uz vidia ze tu chodia ti robotnici, ze by boli pekne, keby tam mohli zaparkovat, ked ona kopec miesta na svojom parkovisku. Tak ze sa umieval a ze on si moze parkovatk kde chce a robotnikov mozeme predsa poslat aj dole este nizsie (pred cudzi dom zas).. kde sa budu ludia stazovat. A este je to aj slepa ulica a neda sa odtial ani vyjst poriadne.
Normalne som na to vytocena, ze preco toto robia. 🤔 ked by sme mali tie miesta opacne, oni by s ich dlhymi autami nevysli vobec.

autor
12. feb 2025

A doplnim, keby ku nim chodili robotnici, alebo cokolvek absolutne nemame problem s tymito vecami, nech si parkuju kde chcu aj po celom chodniku, ale preco robia vyslovene napriek 🤔

ssimusska
12. feb 2025

Lebo je to dement preto to robí. 😅 zdravý človek takto nezmýšľa.

gejb
12. feb 2025

Parkujte na chodníku vy a vaše miesto nechajte voľné robotníkom...
Prečo je sused arogantný, ti neporadim

autor
12. feb 2025

@gejb no len tomuto by som sa chcela vyhnúť, aby sme to teraz my urobili, ze my budeme stat naschval na chodniku ... ale asi aj to je riesenie. To mne by toto ani nenapadlo stat na chodniku, ked mame svoje miesto pred domov, lebo logiku to nema ziadnu. 😁

aalt
12. feb 2025

Uz vyse roka sa na chodniku parkovat nesmie, zavolaj na neho policajtov.

autor
12. feb 2025

@aalt takze to je uplne vsade aj v dedinach? My byvame na dedine ale tak to by som neurobila volat policajtov, to len ked by sa strhla nejaka hadka náhodou, co dúfam, ze nebude.

biba_18
12. feb 2025

radosť mať takých susedov to fakt ...

autor
12. feb 2025

@biba_18 no je to radosť od rana mam z toho nervy, lebo ked vies, ze oni to robia naschval tak to je uplne odveci. Hlavne ze ich postu hadzu nam do schranky, mne to praveze nevadi, nemaju schranku, ale potom sa takto sprava ten sused? Viac x som im balik prebrala, ked ma jeho zena poprosila nemam s tym absolutne problem, potom som raz jeho balik prebrala (kuriér mi klopal na dvere), bol uplne nasraty, ze mu volal a laskavo mi nema co davat ich baliky ten kurier. Jeho zena v pohode je, on je zduty a nevie sa ani pozdravit.

januska12323
12. feb 2025

Radosť kúpiť dom s takým susedom. Ráno by som za ním poslala manžela aby mu povedal, že to chcete vyriešiť v pokoji ale ak s tým neprestane môžete zavolať aj políciu, nech si vyberie.

aalt
12. feb 2025

Ano, ak tam nie je vyznacene parkovanie (znacka), tak na chodniku nesmie stat.

lenkakravcova
12. feb 2025

A keby že robotníci zaparkujú na ich parkovacom mieste?
Však oni ho aj tak nevyužívajú a majú radšej chodník...

autor
12. feb 2025

@januska12323 a to nie je jediné,oni stavali tento dvojdom s kamaratom, ten kamos nakoniec povedal, ze radsej tu nebude byvat, ze sa budu hadat ze to nebude dobre, ze on to teda preda, kupili sme to my, ten co nam to predal tvrdil, ze lavy plot je nas, pravy je nasej susedy a ta si ho bude robit, bol tam taky provizorny plot aspon zatial, my ze ok ze dobre, ze ved pockame, potom sme my dokoncili nas lavy plot dali sme tam take sede pasy, aby nebolo vidiet ku nim, nech mame súkromie, riesili sme to s nimi, ze ci mozeme dat betonovy plot, ze nie ze nechcu betonovy plot, tak ze dobre ze dame len tieto pasy, nakoniec to aj super vyzera... po roku sa dozvieme ze ten lavy plot je suseda a nas je pravy a nasa suseda caka kedy si ho dame spravit. 🤣 tak to je gol. Popritom mame v zmluve nieco ine napisane.

autor
12. feb 2025

@lenkakravcova no ved aj zastal ten obkladac, hned sme mu hovorili ze nech preparkuje ze bude zle. Potom prisla jeho zena domov zastala krizom na ich 2 parkovacich 😆. Mne je to aj smiesne uz.

autor
12. feb 2025

Ale uz som povedala je mi jedno, ked ho tuknem nabuduce, nech si to zaplati sam. Aby som na 100x musela vychadzat, lebo on mi za ritou stoji.

lenkakravcova
12. feb 2025

Normalne nech tam robotník ostane parkovať, ak zaberú chodník. A ak nie, tak nech si stojí hoc aj krížom cez a robotníci na chodníku.

autor
12. feb 2025

@lenkakravcova mas pravdu a tak to aj spravime. Ked sa chcu takto spravat.

aalt
12. feb 2025

Len aby nezavolal on policajtov na vas, ked budete parkovat na chodniku.
Ked najblizsie budes susede davat postu, tak jej trochu dohovor, ze ako vam to odplacaju.

basulaak
12. feb 2025

Normalne by som sa s nim porozpravala preco to robi, ci ma nejaky specialny dovod, ci niekoho caka ze nehava svoje volne. Keby sa len usmial, zastavila by som ho a ziadala odpoved co sa stalo ci sa hneva, ze mame podozrenie ze to robi naschval. Takychto ludi treba priamo konfrontovat aj za cenu hadky. Aj ja byvam v 2dome a z jednej strany super susedia a z druhej - s tymi sa nebavime. Teda oni s nami a ani s dalsimi xy ludmi. Su divni. Ale naco si kazit vztahy konfrontuj ho.

A v najhorsom nech vasi robotnici jemu zadtanu na mieste. Ako sa mu to bude pacit.

autor
12. feb 2025

@aalt ja jej asi napisem. Alebo budem ziadat stretnutie spolocne. Nech si povieme tieto veci.

autor
12. feb 2025

@aalt na tom chodniku este jedno auto stava, lebo vedla susedia nemaju specialne parkovanie, 2 parkuju pri dome a jedno na chodniku, ale to uplne chapem, lebo oni fakt nemaju kde zastat, neviem ci si to este budu riesit do buducna nejake lepsie parkovanie, ale oni su uplne zlati, nakolko im nevadilo zatial nic - ani ked im nasi robotnici boli na pozemku, to sme vsetko s nimi dopredu vybavili, a tiez oni si potom budu este dokoncovat zahradu cez nas, co naozaj klobuk dole, ze sa takto zachovali, to sa dnes tak casto nevidi. Nakolko ja som z toho mala velky stres, ze bude zle, ze to ani nevybavime, ze sa na nas budu hnevat. Bohužiaľ, mne to pride skor výnimka, ak sa niekto nestazuje na nieco a nerobi napriek. Mne by vobec nevadilo, keby mali navstevu, robotnikov oni a zaparkuju na chodniku, aj predtym mali na svojom parkovisku asi mesiac stromy a jedno auto parkovali na chodniku, ale to mi vobec nevadilo. Ale toto ked je naschval tak to sa mne nepaci vobec.

gov
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. feb 2025

@gov joj, akoze rada super, ale nemame na kupu dalsej nehnutelnosti (zas nepredalo by sa to za tolko, ze si mozeme kupit dom len tak) - tu byvame 1.5roka a nam nevadi vlastne nic okrem toho parkovania. Ja si skor myslim, ze to oni mozno casom pojdu prec. My sme mysleli ze sa s nimi skamaratime ze vsetko ok,,, ale oni absolutne nemaju zaujem za cely ten cas.
Toto sme si cele porobili a mame to uz takmer hotove. To ze sa nepozdravi, je najmenej.

autor
12. feb 2025

@gov vies, my sme byvali v podkrovnom byte, super sme ho predali a mame tu dvor, je to urcite lepsie, ako byt s detmi, tam bola len jedna detska, my sme na tomto v podstate zarobili.. lebo z predaja sme kupili toto, nehovorím, mozno neskor kupime ten dom inde ale zatial na to peniaze nemame, mozno casom ked toto stupne na hodnote ano.

karolinakr
12. feb 2025

tak mu povedz, že od dnešneho dňa vam nebudu hadzat poštu do vašej schranky.bodka

autor
12. feb 2025

@karolinakr vsak postarka uz vie, ze ma to im davat pod kobercek, ze jemu to vadilo, co povedala ze on je prosto divny na prvy pohlad ale ked prnesu nieco z obce, ohladom volieb, alebo ohladom vody (stocne) a hodia to nam do schranky potom im urcite poviem. Mali 1.5 roka, aj viac na to, aby si dali schranku..myslim, ze to je zakladna vec.

alenka58
13. feb 2025

to sú takí ľudia s ktorými ťažko, len si sama pomôcť a ignorovať ich, budú robiť prieky vedome aj nevedome, to je typ povahy a ešte sa aj čudujú.......

cacianka
13. feb 2025

majiteľ je povinný si označiť a dať schránku, poštárka nesmie vstupovať na ich pozemok,
a ty si daj na vašu schránku oznam "nevhadzujte prosím cudziu poštu". samozrejme si ju označte svojim priezviskom a č. domu.
aj na obci povedz aby vám nehádzali do schránky cudziu poštu

martin96321
13. feb 2025

Hovori sa,nepridrbes nevysvetlis.........s niektrorými ludmi ťazko. Treba mu to parkrat tuknut,ved zakonnu poistku mas a nech si riesi opravy ako chce........Ja som slusny k slusnym ludom a nerobim prieky,ale mat takeho suseda,ten by videl bordel. Bez opytania by uz ani von nevychadzal

erks
15. feb 2025

Bohužiaľ doba je taka a ľudia sú arogantní, leniví a obrovski egoisti!! U nás v dedine to vyzerá ako v autobazáre, celé ulice olemovane autami, cez chodníky sa neda prejsť a to človek nechápe že majú garáže, dvory a aj napriek tomu nechá auto na chodníku pred domom. Ale bohužiaľ 90% ľudí čo toto robia sa na dedinu presťahovali z mestá a im to pripadá normálne a keď ich človek upozorní cítia sa urazene a ešte vás pošlú do... Polícia je jediné riešenie, ale kto chcel bývať vedľa hlupáka, ktorý sa po pokute od polície stane ešte väčším hlupakom. Slovensko je prosté takáto smutná krajina, kde búde ešte dlhé predlhé roky trvať kým sa zmení myslenie ľudí 🤷 Ja stále keď niečo robím na dvore rozmýšľam prvé či nezobudim susede dieťa, alebo či ich volako nebudem vyrušovať, ale opačne to oni majú totálne na salame, nedeľa 8:00 kosačka a idú svoje, flexa celé poobedie, dieťa nám spí na terase im to je jedno, že ho zobudia. Ľudia čo sme celý život vyrastali na dedine, tak takéto vecí dodržiavame a ľudia čo došli z mestá im to je jedno, arogancia totalna. Poznám obce, kde sa občania sťažovali a obec videla nariadenie zákazu hlučných prác v nedeľu, zákaz parkovanie na chodníkoch a ďalšie veci, ale keď tam nieje obecná polícia tak aj tak to majú niektoré pomýlené jedince na salame. Človek časom zistí, že jediné kedy to pochopia je im robiť to isté, majú rodinnú oslavu vyberiem kosačku a kosim to hodinu a pol zľava do prava, z prava do ľavá, potom do kríža, potom obluciky, potom diagonalne a dám im pocítiť ich medicínu, lebo inak to neide bohužiaľ v dnešnej dobe...

mamutka
15. feb 2025

Keby mi chodili robotníci, tak im uvolnim naše miesta a ja parkujem kdesi ďalej na ulici, kde je to možné. Nie je problém prejsť sa niekoľko desiatok metrov. Ale sused je teda pekne arogantný zakomplexovaný tvor, veľmi nepríjemne 😞