icon

Riešenie sporu po dopravnej nehode: Ako postupovať?

26. jan 2024

Prosím poraďte,čo mám robiť.
Pred kruhačom do môjho auta narazilo auto za mnou.Nedobrzdil, skončil v mojom nárazníku. Šofér však rýchlo cúvol, takže som nevidela presne do ktorej časti narazil. Nárazník mám poškrábany na pravej strane.Vymenili sme si kontakty ,že neskôr spíšeme hlásenie o nehode.On mi však tvrdí, že narazil celkom v strede a odmieta priznať vinu a podpísať mi to.
V strede sú zase parkovacie senzory, ktoré si chcem teda nechať skontrolovať.
Chlap mi odmieta podpísať papiere. Čo sa s tým dá robiť?

Strana
z2
janai1
27. jan 2024

@simsalabim ale veď oni sa nedohodli. On ju odrbkal, že podpisu papiere neskôr a ona kľudne odišla. Nemá žiadne fotky, podpísané papiere, nič. Keby toto na mňa niekto skúšal, tak v momente volám policajtov

simsalabim
27. jan 2024

@janai1 to suhlasim, ano, tiez by som volala, ak by mi v pidstate hned na kraji nezastal. Ja som iba reagovala na to, ze pri dopravnej nehode treba volat policajtov a nesmies odist. Toto mi nebolo uplne jasne, lebo mam pocit, ze nie vzdy ich treba volat.

tundra
27. jan 2024

Mozes si skodu vymahat aj v obcianskom pravnom konani.Otazka je, ci to stoji za tie nervy.Urcite mu zavolaj alebo posli doporuceny list a oznam mu,ze to davas pravnikovy a bude ho to stat viac ako,ked to nahlasi na poistovnu.

draik
27. jan 2024

@simsalabim
Najvyšší čas si tiež doštudovať záležitosti 🙂
Nie je totiž škodová udalosť ako dopravná nehoda. Pre niekoho možno synonymum, v praxi veľký rozdiel.

autor
27. jan 2024

@janai1 už sme sa dohodli...pánovi som ráno volala,prišiel za mnou. Slušne sme sa rozprávali aké možnosti máme. Keď som povedala, že ja si vodičák kľudne nechám odobrať kým sa vec prešetrí.A jeho čaká to isté kdeže svedkov nebolo ťažké zohnať. V rannej kolóne v rovnaký čas jazdia rovnaký ľudia....Všetko máme spísané takže v podstate aj keď som bola právne záhnaná do kúta vyriešila som vďaka vašim pripomienkam ktoré som vedela použiť pri vyjednávaní.

simsalabim
27. jan 2024

@draik a nevysvetlis mi to v strucnosti, prosim? V situacii, ako som opisala, mala som volat policiu?

tundra
27. jan 2024

Super,tesim sa 💪👍

simsalabim
27. jan 2024

@tundra dakujem, takze ako som sa docitala, v mojom pripade bol postup spravny.

tundra
27. jan 2024

@simsalabim 👍💪

Strana
z2