Robenie vodičáku už ako mama
Ahojte.. je tu niekto, kto si myslel, že je vodičský antitalent a robil si vodičský vo vyššom veku a nie hneď v 18 až 20, ale teda chcem skúsenosti žien, ktoré už mali viac ako 30, 40 a urobili si ho a zvládli to na prvú (max.druhú).. som mama a budem musieť si ho urobiť asi budúci rok.. mám predtým rešpekt, nie som si istá, či by som to zvládla, mám aj strach, ale budem ho potrebovať.. aj teraz sa snažím pýtať sa manžela, keď cestujeme, veľa križovatiek už poznám, aj značky, len ten blok.. plánujem si robiť len na automat.
Boze, ved preradovanie prevodovky ma na soferovani bavi najviac 😂 a to myslim vazne! Teraz kupujeme auto a manzel si presadil automat a ja som ostala smutna z toho 😂
Ale uprimne, velmi sa vam, co si robite vodicak len na automat (inak to cumim ze take nieco existuje) cudujem. Ved to nieje vobec tazke preradovat a hlavne napriklad dostanes firemne auto, alebo budes potrebovat odsoferovat nejake auto a nebudes moct?
ja som sa prave prihlasila (40r)…nikdy som vodicak nechcela, nepotrebovala, nemam k tomu absolutne ziaden vztah.. Ale ze vobec.. Ja si ani neviem predstavit auto nastartovat 😂 Par tyzdnov dozadu som manzelovi citala clanok, ako sa budu robit testy na vodicak buduci rok po novom.. Nehovoriac o cenach vodicakov-ze pojdu zase o dost hore.. A len zo srandy som povedala, ze by asi konecne trebalo vyskusat, ak nie teraz, tak nikdy.. Vies co urobil? kupil mi auto 😂😂😂 Tak som sa dokopala a uvidime 🙂 a pridal sa aj syn, takze ho budeme robit spolu 🙈 keby mi toto niekto povedal rok dozadu🙈🙈🙈🙈
Ahoj presne viem čo prežívaš. Ja som vždy tvrdila že najväčšia chyba je neurobiť si soferak ako 18tka. Postupne nebol čas, potom deti … a robila som si soferak pri 3malych detickach teraz po 30tke. Mala som obrovské šťastie na inštruktora. Keďže na svojej prvej jazde som sa bála aj odbočiť že netrafim svoj jazdný pruh. Bolo to náročné prežiť to stresujúce obdobie. Ale na záver ten pocit keď to zvládneš je úžasný.
Po prvej jazde som plakala do vankúša že to nikdy nedokážem a pri poslednej má to jazdenie fakt bavilo!
Ja by som ti odporučila nerob si automat. Nie je to take ťažké ako sa zdá. 🙂 držím ti veľmi palce.
V 30 te som robila mam ho asi rok pri 3 deťoch nekcela som ale musela. Zvládla na 1× a neľutujem strašne uľahčuje život predtým sme nemali manžel neje šofér .odporúčam zvládneš to
Ja som začala v 35 je s dvoma malými deťmi../čo bolo vtipné pri tých 17/18 ročných mladých ľuďoch, pozerali na mňa ako na babičku/...hihi .....predtým som nikdy v živote nesedela za volantom, strach bol neskutočný, ale potom som si jazdenie v autoškole celkom obľúbila, mala som ženu inštruktorku... úžasnú fakt...od jari mám vodičák, auto som si kúpila v lete a odvtedy jazdím a myslím že mi to ide, dokonca vozím deti bez strachu, ja som si kúpila automat a teda vôbec neľutujem...mňa radenie veľmi stresovalo, viem že mnoho dlhodobých šoférov to nechápe, ale pre mňa je auto s automatov najlepší výber....treba ísť do toho...je to skvelé uľahčenie života
mam 51 a prave si robim vodicak...
Vodičak som robila v 45 a jazdim len automat ale robila som na manuali autoškolu ale hned som si kupila automat a nemenila by som😉
Smelo do toho. Svokra si robila v 50tke, jazdi uz 15r jednoduche cesty, kam potrebuje, sa dostane, hlavne praca, nakupy a pod. Velkomiest sa boji, tam nechodi, ale u nas po okoli jej to staci.
Sestra od autoskoly jazdi len na automate, do ineho nechce, ani by nevedela a vyhovuje jej to. Kazdemu ako sa paci, nedaj sa odradit. Vela stastnych km🙂
Ja som robila v 32, jazdím väčšinou kazdy den a aj s detmi. Teraz mam automat ale cuka mi ľavou nohou ktorá sa nudí. Na manuálne nie je nic zložité a taka zábavnejšie jazda podľa mna. Inak všetky naše firemné auta maju manuál napr., cize mne sa zdá tiez blbosť len na automat robiť.
Zvaz si iba ten automat, naozaj dostanes sluzobne vozidlo, nahradne vozidlo zo servisu, akutne sa nieco stane a nebudes vediet odist na aute s manualom.
Jazidt mozes len automat, ale maj to ako zalohu v papieroch.
Dievčatá, ja som rozhodnutá na automat naisto, nemyslím si, že niekedy budem mať služobné auto a budem rada, ak urobím na ten automat 😂 ale ďakujem že vo mňa veríte, pre mňa je to scifi.. plánujem jazdiť iba u nás po meste a max do vedľajších malých miest, keby manžel nemal prac. Ponuku v zahraničí, tak by som si ho ani neurobila ..
Ahoj, ako to dopadlo s vodičákom? 🙂
@latia nijako, ešte som sa neodhodlala, len ten čas ma už fakt tlačí 🙃

Hlavne si urob.
Ja ďakujem máme že ma poslala ako 17 r.do autoškoly. Teraz poznám pár žien, čo stále odkladali, odkladajú a stále ho nemajú. A veru by sa im zišiel (jednej dostal manžel ALS, v garáž stojí takmer nové auto a ona zháňa ľudí, čo ju odvezú na nákupy), druhú vyváža priateľ do práce, ušetrili by keby sa viezla sama atď.