Rodičia, čo si myslíte o tomto videu?
Čo si myslíte o tomto videu? https://www.youtube.com/shorts/hAmqELIYpqA
Kazdy vychovava inak. To je ten rozdielny svet.
To si extrémy. Nejaká relácia - show ako nezvladnuta výchova a tak
Hrozné, takto z jedného videá. Ale ak vás dieťa takto otlka a nepomáha ani objať, ani pekné slovo, ani zvýšený hlas. Tak ..čo ja viem? Je to to isté, ako keď niekto radil, že keď sa dieťa v obchode hodí o zem, má sa hodiť aj rodič 🙄
@anonym_autor jedna vec je, že ti rodičia nezvládajú výchovu a druhá, že to ešte zverejňujú..
Tým, že dieťa tresnem, keď ma trestne ono, ho učím jedno - bit je ok, ale musíš byť ten silnejší.. celé zle.
Aby to niekto nepoňal extrémne - nie je ok ani tolerovat, že má dieťa bije. Určite nie. Ale vnímavý rodič nastavuje hranice inak, ako fyzickými atakmi.
@anonym_autor jedna vec je, že ti rodičia nezvládajú výchovu a druhá, že to ešte zverejňujú..
Tým, že dieťa tresnem, keď ma trestne ono, ho učím jedno - bit je ok, ale musíš byť ten silnejší.. celé zle.
Aby to niekto nepoňal extrémne - nie je ok ani tolerovat, že má dieťa bije. Určite nie. Ale vnímavý rodič nastavuje hranice inak, ako fyzickými atakmi.
@beronsche rodičia nezvládajú hlavne seba a svoje emócie. Ja si myslím, že 80 percent ľudí by nemalo mať deti a nielen na základe tohto videa.
Až ma srdce zabolelo. Hlavne pri tych najmladších.
Na niektorých záberoch bolo presne vidieť, že to dieťa veľmi zabolelo. Takýmto rodičom treba dat povinné výcvik ako vychovávať deti ak maju ostat tie deti u nich
Chorá doba este si to natacaju jak nejako hrdinovia
@beronsche rodičia nezvládajú hlavne seba a svoje emócie. Ja si myslím, že 80 percent ľudí by nemalo mať deti a nielen na základe tohto videa.
@anonym_c41ccc súhlasím. Najväčší paradox je, že rodičia síce svoje emócie nezvládajú, ale od detí to očakávajú a ak to deti nezvládnu, ešte ich za to trestajú..
Problém je aj to, že rodičia ani len netušila, čo je nejaká vyvinova psychológia, ani čoho je a nie schopný nezrely detský mozog.
@anonym_autor uplne zbytočný extrém a nech sa prihlási rodič ,či neurobil žiadnu chybu pri výchove
@anonym_c41ccc súhlasím. Najväčší paradox je, že rodičia síce svoje emócie nezvládajú, ale od detí to očakávajú a ak to deti nezvládnu, ešte ich za to trestajú..
Problém je aj to, že rodičia ani len netušila, čo je nejaká vyvinova psychológia, ani čoho je a nie schopný nezrely detský mozog.
@beronsche tak to je, a nielen podľa tohto videa zo sveta. Všimni si 2, 3 generácie späť a ich potomstvo. Detto to isté. Prenáša sa to z generácie na generáciu a málokto to dokáže vo svojom živote zmeniť. Preto si myslím, že také vysoké % ľudí by nemalo mať deti.
@anonym_autor uplne zbytočný extrém a nech sa prihlási rodič ,či neurobil žiadnu chybu pri výchove
@minenkaa äno rodičia robia chyby, nemali by ich však robiť mnoho a s tak fatálnym dopadom na detskú psychiku a ďalší život.
@minenkaa äno rodičia robia chyby, nemali by ich však robiť mnoho a s tak fatálnym dopadom na detskú psychiku a ďalší život.
@anonym_c41ccc s tým mysli každá tu súhlasíme ,len ako to spraviť ,to čo pre teba znamená nič ,inému môže veľmi ublížiť ,tak potom ako to robiť
@anonym_c41ccc s tým mysli každá tu súhlasíme ,len ako to spraviť ,to čo pre teba znamená nič ,inému môže veľmi ublížiť ,tak potom ako to robiť
@minenkaa táto veta hovorí za všetko.
Uzdrav sa, kým sa staneš rodičom, aby sa tvoje deti nemuseli uzdravovať z toho, že si ich rodič.
Super video👍. Vidíte, učte sa, takto to ma byt vo výchove. Z týchto detí budú aspoň normálni ľudia,a nie bábovky.
@minenkaa všetci robíme chyby. Ja mám rada termín "dosť dobrý rodič". Stačí zdravý sedliackym rozum a nerobiť deťom to, čo by ublížilo aj tebe - bitka, nadávky, odopieranie lasky... Plus vzdelávať sa a najmä upratať si vlastné detské krivky.
Super video👍. Vidíte, učte sa, takto to ma byt vo výchove. Z týchto detí budú aspoň normálni ľudia,a nie bábovky.
@anonym_45272a trolujes alebo naozaj veríš týmto veľmi, veľmi škodlivým BLUDOM?
@anonym_45272a 🤦♀️, bitka nie je vychovny nastroj, vysledkom toho je strach alebo agresia, ale urcite nie vychova.
@minenkaa všetci robíme chyby. Ja mám rada termín "dosť dobrý rodič". Stačí zdravý sedliackym rozum a nerobiť deťom to, čo by ublížilo aj tebe - bitka, nadávky, odopieranie lasky... Plus vzdelávať sa a najmä upratať si vlastné detské krivky.
@beronsche Ale aj tak to nie je odpoved,čo presne je odopierané lásky ,je to úplne úžasný príklad
@anonym_c41ccc Neskoro ,moje decko už je vychované a chrípku mám akurát vyliečenu
@minenkaa otázkou je, či je tvoje dieťa dobre vychované a tvoja chrípka tiež 😉ak áno, môžeš byť na seba hrdá.
Zasa take video na rozprúdenie vášni - a autor anonymný- klasika.
@minenkaa otázkou je, či je tvoje dieťa dobre vychované a tvoja chrípka tiež 😉ak áno, môžeš byť na seba hrdá.
@anonym_c41ccc Povedalo ,že je veľmi rado, že ako som ho vychovala lebo by nebolo aké je a nebolo kde je a aj to že som mu umožnila aby študovalo a tak ako študovalo
Zvladam fungovať celý deň ,tak ako pred chrípkou ,tak aj chrípka je vyliečena
@beronsche Ale aj tak to nie je odpoved,čo presne je odopierané lásky ,je to úplne úžasný príklad
@minenkaa poznáš termín bezpodmienečne prijatie?
Odopieranie lásky je aj podmienovanie - buď urobíš to a budeš sa správať takto, alebo ťa nebudem mať rada... V rôznych obmenách..
Na video sa to dá aplikovať napr. takto - bijes ma, preto ťa neľúbim.
Výchova a vzťahy nie sú exaktná veda. Neexistuje jeden všeobecne platný návod, ktorý funguje za každých okolností.
Základom každej dobrej výchovy je bezpodmienečne prijatie a láska a hranice.
Dôležité však je, ako sa hranice nastavujú. Keď bitkou a príkazmi - zákazmi, tak je to nanič.
Odopieranie lásky je aj podmienovanie - buď urobíš to a budeš sa správať takto, alebo ťa nebudem mať rada... V rôznych obmenách..
Výchova a vzťahy nie sú exaktná veda. Neexistuje jeden všeobecne platný návod, ktorý funguje za každých okolností.
Dôležité však je, ako sa hranice nastavujú. Keď bitkou a príkazmi - zákazmi, tak je to nanič.
@beronsche miláčik,môžeš urobiť čokoľvek,budem ťa milovať...to je tá bezpodmienečná láska?
Decko mláti matku,kope ju do nôh,udiera päsťou do brucha-videla som na vlastné oči.
V 15 rokoch matku dobije,v 18tich podreže...?
@beronsche ano presne a nikto nevie kde presne sú tie hranice a ako ich nadstavil u deti a preto netreba hneď hádzať kameňom lebo rodičovstvo ,to je chyba za chybou a neexistuje nik čo ich nerobí
Ak chceš niekoho bezpodmienečne prijať ,to potom nemôže mať asi nik deti a ani nik žiť s iným človekom
Je to taký krásny sen
@beronsche Teraz majú tie deti nejaké iné mozgy, ako sme mali my? Lebo z celej plejady mojich bratrancov, sestranic a spolužiakov si nikto nedovolil kopnúť alebo udrieť rodiča. Takisto sa nikdy nikto nehodil o zem, to vtedy neexistovalo. Prečo pred 30-40 rokmi boli iné deti?
Moje kamarátky učiteľky v MŠ sú zvyknuté, že ich deti kopú, bijú a opluvajú. Nemám na to slov.
@beronsche miláčik,môžeš urobiť čokoľvek,budem ťa milovať...to je tá bezpodmienečná láska?
Decko mláti matku,kope ju do nôh,udiera päsťou do brucha-videla som na vlastné oči.
V 15 rokoch matku dobije,v 18tich podreže...?
@anonym_2e3d9d mýliš sa. A to veľmi.
Áno, bezpodmienečna láska a prijatie znamená, že nech je dieťa akékoľvek, ľúbiš ho a ono to vie. Ale ide to ruka v ruke s nastavením hraníc a výchovou.
Bez toho je to len škodlivá opicia láska.
Výchova nie je drezúra, kedy dieťa prerobis podľa svojho očakávania akýmkoľvek prostriedkom.
Výchova je, kedy dieťa učíš pracovať s emóciami, rešpektovať seba a iných a najmä ho učíš zodpovednosti za svoje činy. A zároveň rešpektujes jeho osobnosť a vyvinové stadium (mozgovú zrelosť).
Nie, žiadna bitka v poriadku nie je. To bez debaty.
Ak dieťa bez diagnózy opakovane mláti rodičov, niekde je chyba. Vo výchove.
A vieš, čo majú spoločné mnohi násilníci a vrahovia?
Nešťastné detstvo, kde boli často bití a nelubeni..
Toľko k tvojej poslednej vete.
@anonym_2e3d9d mýliš sa. A to veľmi.
Áno, bezpodmienečna láska a prijatie znamená, že nech je dieťa akékoľvek, ľúbiš ho a ono to vie. Ale ide to ruka v ruke s nastavením hraníc a výchovou.
Bez toho je to len škodlivá opicia láska.
Výchova nie je drezúra, kedy dieťa prerobis podľa svojho očakávania akýmkoľvek prostriedkom.
Výchova je, kedy dieťa učíš pracovať s emóciami, rešpektovať seba a iných a najmä ho učíš zodpovednosti za svoje činy. A zároveň rešpektujes jeho osobnosť a vyvinové stadium (mozgovú zrelosť).
Nie, žiadna bitka v poriadku nie je. To bez debaty.
Ak dieťa bez diagnózy opakovane mláti rodičov, niekde je chyba. Vo výchove.
A vieš, čo majú spoločné mnohi násilníci a vrahovia?
Nešťastné detstvo, kde boli často bití a nelubeni..
Toľko k tvojej poslednej vete.
@beronsche Tak to nás teda čaká krásna staroba, naša generácia čo bola vychovávaná "nesprávne" už zabiť nikoho nebude vládať a tieto deti s modernou výchovou kde nie je násilie a sú milované nadovšetko neublíži ani muške, bude bezpečná a krásna krajina a aj celkovo Európa... Alebo žeby nie? Patológia v osobnosti alebo porucha osobnosti a teda ľudia čo nemajú problém týrať iných alebo im ublížiť dokáže vzniknúť aj ked je dieťa nadovšetko milované a krásne sa k nemu chovajú... Takže asi tak...
@beronsche Teraz majú tie deti nejaké iné mozgy, ako sme mali my? Lebo z celej plejady mojich bratrancov, sestranic a spolužiakov si nikto nedovolil kopnúť alebo udrieť rodiča. Takisto sa nikdy nikto nehodil o zem, to vtedy neexistovalo. Prečo pred 30-40 rokmi boli iné deti?
Moje kamarátky učiteľky v MŠ sú zvyknuté, že ich deti kopú, bijú a opluvajú. Nemám na to slov.
@aurelia2000 prečo boli vtedy iné deti? Jednoduchá odpoveď. Lebo boli iní rodičia. Čiže normálni. A teraz, stačí si prečítať par príspevkov už len tu na mk, a vidíme akí sú rodičia. A hneď vidíme ten rozdiel. A tu začína ten problém.

Hrozne.