icon

Rodinné auto do 15 000 eur

3. júl 2021

Ahojte, nevyznám sa a nemám prehlad, tak prosím o radu, či usmernenie..
Poradíte značku auta, ktoré by vzadu malo miesto pre dve autosedacky(pripadne sedačka plus podsedak) a pre jedného dospelého.
Auto by malo byt nové.
Skôr benzín a nie francúzske.
Moc nízky rozpočet?
Dakujem

Strana
z2
sasa1310
4. júl 2021

@marca12 akú cenu preplatím? Ja auto kupujem ako spotrebný tovar, na ktorý som ochotná tie peniaze dať. Idem už s vedomím, že tie peniaze miniem na niečo predsa. Rovnako ako kupujem iné spotrebiče (chladnička a pod.) tiež ich nekupujem použité, lebo však ich hodnota klesá. Preto mi nejde do hlavy riešiť zníženú cenu niečoho čo kúpim a reálne využívam niekoľko rokov. Akurát, že mám niečo nové, ktoré poznám a nemusím sa niečomu venovať. Max tak motoru, výbavy a farby vozidla. Aj naše auto má 2 roky, čo sme ho kupovali nové. A viem presne čo zažilo. A rozdiel 3 - 5 000 eur pre mňa nehrajú rolu, aby som kupila 2ročné, keď môžem mať nové

marca12
4. júl 2021

@sasa1310 no vidis a si predstav,ze pre niekoho rozdiel 5tis hra rolu. Bavime sa o autorke a nie tebe. Preco si vsetko ludia musia vztahovat na seba? Mas na nove auto,kup si ho. Autorka ponukla cenu 15tis.tak musi hladat varianty k takej cene.

sasa1310
4. júl 2021

@marca12 prečítaj ako si napísala prvý príspevok. Tiež nemal nič spoločné s autorkou a bol vzťahovačný na teba. Tak som sa opýtala o akom znehodnotení auta vlastne píšeš.

autor
4. júl 2021

Ďakujem vám za názory.
Ak teda ustúpi zo šírky auta vzadu.
Teda prvoradé sú dve sedačky vzadu plus vojde sa tam niekto nepohodlne so stisnutou ritkou medzi ne.
Na par km.
Alebo teda už žiadna ďalšia osoba, max dieťa.
Takže nové do 15 000.
V týchto parametroch sa dostanem kam?
Kia, fabia?
Dakujem

sasa1310
4. júl 2021

fabia je podľa mňa strašne maličká. Ja neviem skús pozrieť značky ako ford, renault, citroen, suzuki, hyundai. Napr. taký peugeot partner kúpiš okolo 15 000 eur aj nové a to je veľké auto aj vzadu.

lula313
4. júl 2021

@sasa1310 ja s nou suhlasim, my sme si vzdy kúpili 2-3 ročne auto v Rakusku a teda ušetrili sme aspoň 20tisic, lebo auto najviac stráca na cene prvé dva roky. Muž mal Mercedes vyššej kategórie a pokračovala mu normálne záruka a servis do 6 rokov, keď má človek hotovosť a nemusi riesit auto úver/leasing, je to lepsie riesenie a potom sú tie premiovejsie značky aj lepsie predajné a aj si drzia cenu. Lahsie a rýchlejšie predáš nejakú Audi,BMW, Mercedes ako nejaké Suzuki, či Peugeot.

hopsadobrandejsa
4. júl 2021

Ak mas obmedzeny budget, kupovat jazdenku dava zmysel. Parametre ktore v aute chces uz vies teraz uz staci len hladat a mat mozno aj trocha stastie.

Jazdenka neni zakonne macka vo vreci v kazdom pripade. Nove auta predavaju vyrobcovia obvykle s 5-rconou zarukou, kia myslim do konca so 7 rocnou. Malokto bude servisovat trojrocne auto mimo autorizovaneho servisu pretoze nechce prist o zaruku.

Ak kupis 4-rocne auto, je velmi pravdepodobne, ze je este stale v zaruke. To znamena, ze aj servis bol robeny u vyrobcu. Pri starsich autach to uz byva cosi ine. Ruku na srdce, nie kazdy sa stara o svoje auto ako vlastne dieta..... okrem autickarov.

Brat kupil super combi L&K jazdenku a maximalna spokojnost. Mohol by si dovolit nove, ale naco? Usetrene peniaze vtlaci do deti a do domu alebo na dovolenky. Auto kupil inac za vybornu cenu cize tiez mal svojim sposobom stastie, ze trafil kedze tie modely v tom case bezali za vyssie sumy.

Jedine co ti viem poradit je aktivne sledovat ponuky pretoze tie dobre jazdenky idu ako teple rozky cize vyplaca sa sledovat to.

good luck.

sasa1310
4. júl 2021

@lula313 tu sa ale bavíme o aute do 15 000 eur

veroonr
4. júl 2021

@sasa1310 moze byt. Kazdopadne koncom roka ked dopredavaju rocnik zo skladovych zasob, sa zvacsa tiez da dobre zjednat cena

denda007
4. júl 2021

Alebo čo tak Dacia Logan mcv , je dosť široké plus obrovský úložný priestor.

simonah73
4. júl 2021

do fabie das dve sedacky ale medzi ne sa uz veru nikto normalne neposadi.

lula313
4. júl 2021

@sasa1310 veď rozumiem. Pozrela som si mobile.de a za tých 15tisic má touran 2018-2017 so 100tisic najazdenymi kilometrami. Ten motor vydrzi aj polmiliona a určite sa to oplatí viac ako nova Fabia, kde sú pouzite lacné materiály a všetko bude odchadzat únavou (nekvalitného) materiálu za 3 roky. Ja som si touran kupila, keď som mala 19 rokov, bolo to super neznicitelne auto, veľké, vysoko sedíš, takze máš rozhlad, je bezpecne, žiadna papierová haraburda.

surama
4. júl 2021

@lula313 S tou fabiou sa, teda, velmi myslis a mas velmi zle info. Otec ma fabiu asi 12-13 rokov a nic po 3 rokoch unavou ani nicim inym neodchadzalo. Asi 2 roky dozadu menil nejake veci, ale to boli opravy za par stovak a po kolkych rokoch (300 000+ nabehanych km). Minuly rok si kupil novy Hyundai Tucson, lebo si uz zasluzil nove auto, ale fabiu si aj tak nechal, aj ked na nu mal kupca, ale vravel, ze take spolahlive auto, ze mu bolo luto a radsej si ju nechal a pouziva ju brat.

sasa1310
4. júl 2021

@lula313 neodchádza nič ani na lacnejších autách. Možno tak na použitých autách, kedy majiteľ už dávno dopredu vie, že to auto nebude vlastniť dlho, tak je mu jedno ako ho "ošetruje"

katka13katka
5. júl 2021

Ssangyong kupovali sme s manželom nové za 17000☺️

avanka
9. júl 2021

@surama my sme kupovali novú Fabiu combi v roku 2004 a už od začiatku bola kazovejsia..po roku odišlo abs,začali hrdzaviet spodky,odišlo sťahovanie okien,po 4 rokoch sa roztrhol klinový remeň počas toho,ako má manžel viezol do nemocnice a zdeformoval všetky súčiastky,že aj mechanik vtedy vravel,že to nikdy nevidel.....bola v plnej výbave a stala nás vtedy 630 tisíc...ale to bol asi poruchovy typ..napriek tomu to bolo fajn auto..poslúžilo,ale už by sme ho nikdy nechceli..súčiastky sú ozaj lacnejšie,ako na iných autách...
Pred 6 rokmi sme kupovali nové,šli sme do vw golf sportsvan v plnej výbave,bolo drahšie,ale 6 rokov nás spoľahlivo vozí a okrem garancnych prehliadok sme do neho neinvestovali nič..až teraz výmena bŕzd a remenov za 600€.. je to ozaj Nemecka kvalita..
Tiež by sme nikdy nekupovali jazdenky...známi kúpili a do opráv investovali toľko,že mohli mať nové...veľa ľudí toto vraví..
Ale ak by sme na nové nemali,jasné,že by sme uvažovali inak..

Strana
z2