icon

Rozklad mŕtvoly

23. máj 2025

Kolko priblizne po smrti sa uvolnia zvierace a z cloveka ide moc, stolica?

unicornlady
23. máj 2025

internet povedal:

Po smrti sa svaly v tele, vrátane zvieračov, začínajú uvoľňovať v dôsledku straty kontroly centrálneho nervového systému nad nimi. Tento proces môže začať už v priebehu niekoľkých minút až hodín po smrti.

Konkrétne:

Uvoľnenie zvieračov (análny a močový) nastáva pomerne skoro, často do 1–3 hodín po smrti.

Môže dôjsť k samovoľnému úniku moču alebo stolice, najmä ak mal zosnulý plný močový mechúr alebo črevá.

Niekedy sa moč alebo stolica neuvoľnia hneď, ale až pri manipulácii s telom (napr. pri premiestňovaní).

Tento jav je bežný a prirodzený, súvisí s úplným zastavením činnosti mozgu a nervovej kontroly nad svalmi.

mirage
23. máj 2025

nahlásila som ťa

deti95060810
23. máj 2025
@mirage

nahlásila som ťa

@mirage prečo... však kto chce tak si prečíta .

hildeberta
23. máj 2025

Zalezi ake je skladovanie

autor
23. máj 2025
@mirage

nahlásila som ťa

@mirage Za slusnu otazku nahlasit? Myslim, ze toto bohuzial caka kazdeho cloveka. A tak som spytala. Nikoho som neurazala, ani nebola vulgarna.

jesenzima
23. máj 2025

Autorka, nahlásenie nebolo potrebné, ale takisto si toto všetko a ešte viac vieš nájsť na Google 🙄

autor
23. máj 2025
@jesenzima

Autorka, nahlásenie nebolo potrebné, ale takisto si toto všetko a ešte viac vieš nájsť na Google 🙄

@jesenzima Dakujem za info. Pekny den zelam

3petka
23. máj 2025

Ahoj, niekedy sa zvykne už prečisťovať telo aj pred smrťou, ako keby už vedelo, že končí.