icon

Rozšírené ploštice za posledné roky

1. aug 2022

Zdravim, baby! Zakladam anonymne diskusiu, nech si ludia, co ma tu poznaju, nemyslia, ze som sisi 🙂 Minimalne raz tyzdenne tu pribudne tema o stipancoch od plostic. To naozaj su tie plostice tak rozsirene v poslednych rokoch? Mnohe ste sa s nimi uz stretli v domacnosti, na dovolenke. Odkial ste si ich doniesli? Boli to aj 4* hotely? Prisli ku Vam od susedov v bytovke? Ci z lietadla? Z nabytku? Ja som na poslednej dovolenke najprv prezrela matrac, nocne stoliky a veci okolo postele a nasledne som vylozila veci, ale i tak som bola nesvoja. S malou dusickou uz chodim na chaty a pobyty kvoli riziku, ze si odtial donesieme nezelany suvenir. Dakujem za akukolvek reakciu...

simonah73
1. aug 2022

ja z nemocnice, nastastie sme to zachytili v zarodku a nebol nutny ani opakovany postrek. chlapik hovoril, ze doniest domov si ich mozes aj tak, ze si kupis napr novu sedacku a nechas si ju doviezt a dovezu Ti ju napr autom, kde predtym odvazali od niekoho stary nabytok, ktory mohol mat aj tychto obyvatelov a ti preliezli do Tvojej novej sedacky.

autor
1. aug 2022

@simonah73 citala som co si pisala nedavno, ano, az ma zamrazilo, ze z nemocnice...

boldo87
Odpoveď bola odstránená
simonah73
1. aug 2022

tak nikto nikde inde nebol, navstevy k nam nechodievaju a myslim, ze navsteva pokial nepride aj na noc tak to nema ako doniest, kedze za svetla nevylezaju. akurat ja som bola v nemocnici dvakrat na par dni.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
1. aug 2022

My sme ich mali z vtacieho hniezda, ktore sme mali na okne. Odvtedy nedovolim ziadnym vtakom hniezdit pri nasich oknach.

simonah73
1. aug 2022

@boldo87 tak my sme mali asi len jeden kus doma, lebo ja som volala firmu po prvych troch stipancoch co som rano nasla na nohe a hned sme to riesili, kedze som tu na mk citala nejake komenty ze sa toho zle zbavuje.

autor
1. aug 2022

@diewcatqoo viem, ze najma beloritky a lastovicky ich maju v hniezdach. My mame vrabcie hniezdo v streche, snad tam nemaju ziadne parazity.
@boldo87 citala som, ze i z mhd sa da, z taxika, niekto z prace, odvsadial zjavne

andrejka1974
1. aug 2022

Donesieš z hoc akého miesta mne ich dcéra doniesla z DSS a ja z práce na poste aké firma nám ich vyhubila našťastie oni sú mrchy schovajú sa hocikde u nás boli za obrazom v detskej postieľke v ráme postele všetko sme vyhodili a vystriekali firmou a bol pokoj

autor
1. aug 2022

@andrejka1974 to ste ich mali dva razy az? Po vystriekani bol pokoj, to mate stastie, ale ten pocit, ze nieco ine ako muz alebo dieta s Tebou spi v posteli a este Ta to kuse, je pre mna desivy... A tu na diskusiach som aj citala, ze niektori s nimi bojovali dlhe mesiace, nevedeli sa ich zbavit...

viky173
1. aug 2022

my sme ich mali na intraku, to bola hroza, vsetky veci pobrali na spalenie, izba na komplet vymenena a preventivne vystriekali aj susedne izby... ani domov som vtedy nechodila, nech ich nezavleciem

savoya
1. aug 2022

Lahkou pomocou per teba je ze si zavolas firmu,ktora robi dezinfekciu ozonom.Plostice to to jednu po poslednu neprezije.Vsetky potom zahynu.

andrejka1974
1. aug 2022

Áno mali sme ich dvakrát prvýkrát som ich doniesla z práce vtedy stipali mňa a asi rok na to dcéra z DSS zistili to tí čo striekali pretože našli len malé veľká nebola a najmenšia mala reakciu celé telo vyhádzane nervózna všetko ju svrbelo a mala ich v postieľke drevenej inde neboli a to ma v izbe aj parkety ale už nie sú našťastie bola to hrôza dokiaľ som na to prišla že kde je problém nemala žiadne že štípance ale vyhádzane celé telo ako alergia a to je chudá autistka neverbalna

savanna
1. aug 2022

@diewcatqoo fiha, ako ste prisli na to, ze to bolo prave z toho hniezda? Toto je pre mna zaujimava informacia, my sme tiez volakedy mali plostice, nezistili sme odkial. Ale v domovej sachte si zvyknu vtaky robit hniezdo, toto by mi nikdy nenapadlo.

autor
3. aug 2022

@viky173 veru, ani ja by som nechodila domov, nech to radsej nezanesiem...
@savoya o tom som nepocula este, ale pozriem na nete pre zaujimavost, znie to isto lepsie ako chemia

savoya
3. aug 2022

Stoji to okolo 30 do 50 eur.Ale zbavis sa ich natrvalo.

diewcatqoo
3. aug 2022

@savanna pri umyvani okna sa mi nechtiac podarilo zhodit hniezdo a hned sa z toho po byte rozutekali male cierne bodky. No a hned vecer som nasla plosticu. Googlila som, co za haved by mohla byt vo vtacich hniezdach a zistila som, ze plostice.
Hned na dalsi den som volala dezinsekciu, takze nastastie to stihli zahubit vsetko, nez sa to rozmnozilo.
Odvtedy preventivne vzdy kontrolujem postele a ak tam najdem nejaku ciernu bodku, tak mi vlasy dupkom stavaju 🙂