Rušený mobil

lilke
21. feb 2022

Ľudkovia, možno niekto budete vedieť poradiť.
Asi 3 týždne sa mi nedá dovolať, keď som doma, taktiež ja sa nikam nedovolam. Ak vôbec sa spojenie zadarí, po niekoľkých sekundách hovor preruší. Keď prichádzam zvonku pešo, preruší v tesnom okolí nášho paneláku, ak autom, vtedy 50-100m od domu.
Sms sú bezproblémové.
Operátor vyhodnotil, že chyba bude v karte alebo mobile. No všade inde volám úplne bezproblémovo.
Ostatní z rodiny majú iného operátora, nemajú podobný problém.

dadulamamula
21. feb 2022

@lilke trochu som sa stratila.. Akože len z domu sa máš problém dovolať, a keď si napríklad v kaviarni o ulicu dlaej tak tam nie je problém?? Pred tým to robilo tiež?

qetka
21. feb 2022

@lilke skus iny mobil

aalt
21. feb 2022

Akeho mas operatora? Skusit SIM kartu v inom mobile a nech niekto skusi dat svoju kartu (os rovnakeho operatora) do Tvojho mobilu ...
Davnejsie sme mali podobny problem s O2, ked rusili "narodny rooming" s telekomom. Zo zaciatku o2 fungovalo cez telekom, ale ako postupne spraviii vlastne "stanice", tak ho nejak postupne rusili. A my sme sice signal mali, ale velmi zly. Takze telefon sa snazil pripojit na svoju o2 BTS-ku, ale tam to nefungovalo a rooming uz potom tusim v tej oblasti nebol povoleny, takze telekom ho nedovolil ... dalo sa to riesit neustalym nastavovanim telefonu, ale koho by to bavlilo. Presli sme s tym telefonom na telekom, ktory nase "miesta" pokryval bez problemov.
Skus nastavit preferovany typ siete na 2G. Ale ak pouzivas aj internet, tak Ti pojde vtedy pomaly ...

simsalabim
21. feb 2022

@lilke sestra na na ulici blizko domu take hluche miesto… byva kusok od SIS, zrejme rusicka. No signal tam nema nikto. U teba bude asi problem v mobile.

ewiculik
21. feb 2022

podla mna budes mat problem so SIMkou, chod k svojmu operatorovi a pytaj si novu aj mne sa to dialo. nedalo sa mi dovolat, nechodili mi spravy nic.

tatianalidikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilke
autor
21. feb 2022

@dadulamamula presne tak, v dome a jeho blízkom okolí to nejde, inde všade bezproblémovo. Už o 2 domy ďalej môžem volať aj hodinu.
A problém mám iba posledné cca. 3 týždne

lilke
autor
21. feb 2022

@aalt vďaka za tip, vyskúšam pomenit. A tiež mám O2.

lilke
autor
21. feb 2022

@ewiculik lenže u mňa sms sú bezproblémové. A všade inde telefón 100% funguje aj na telefonovanie.

saxana000
21. feb 2022

Odchadza.ti sim karta

kinderzwillinge
21. feb 2022

@saxana000 Asi sa simke u nej doma nepaci, tak vtedy nefunguje?? 😂😂😂

saxana000
21. feb 2022

@kinderzwillinge a co da za to ked ju skusi vymenit?je to bezplatne aspon si to overi.este ma napada skusit kontaktovat operatora ci nerobili nejake upravy vo vysielacoch.

kinderzwillinge
21. feb 2022

@saxana000 Nic za to neda, je to samozrejme logicky postup. Ja som to nemyslela vobec v zlom 🙂
No skor by som si myslela, ci nema niekto zo susedov rusicku, lebo ak sa jej to deje iba doma, to by ta simka ozaj musela vediet, ze je tam.

saxana000
21. feb 2022

@kinderzwillinge ale to nema ako vypatrat ak by ju aj niekto mal.. Skor by som myslela ze ide o nejaky novy pokryvac ineho operatora ktory prekryva ten povodny.ako v panelaku ze sa ti nastahuje jeden dvaja novy susedia s lepsou wifi jeden hore jeden vedla a si vybavena proste ten signal sa rusi navzajom

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilke
autor
23. feb 2022

@aalt Vďaka, po vyskusani výmeny mobilu a sim karty, presne Tvoj tip vyšiel, problém podľa všetkého 2G/4G. Môj mobil podporuje 4G internet, ale 4G hovory, ktoré k tomu prilepili neskôr, nie. No vraj by toto nemal byť problém. 🤷
Zatiaľ som nastavila manuálne. Tvrdia, že budú zisťovať problém. Ak by som musela nastavovať dlho manuálne, budem nasledovať Tvoj príklad a prejdem ku konkurencii.

aalt
23. feb 2022

@lilke Nam nastavenie 2G nevadilo, problem bol, ze boli miesta, kde to nefungovalo. Takze niekde 2G muselo byt, niekde mohlo, niekde nesmelo. Ako uz som vedel kde a na znamych miestach to nastavoval s nadejov ze to casom pojde. Neslo.

simca06022011
23. feb 2022

My máme take body po ceste domov kde nas vypne aj u mas ma napr doma orange slabsi signál. Ale nie také ze vôbec sa nik nedovola, nik nevie volat... Skusila by som iny mobil, ked to byde robiť tuez vymeniť sim... Ak by tam bol problém s operátorom tak aj ini maju tento problém. Treba vyskúšať.