S akým 7-miestnym autom ste spokojné?

kvaplakvapka
26. aug 2023

Zdravím, momentálne riešime 7-miestne auto pre našu rodinu (2dospelí+4 deti). S akým autom ste spokojní, prípadne naopak nespokojní? Momentálne ponuka aut je dosť chabá, veľmi mi vašou skúsenosťou pomôžete. Dakujem

emka530
26. aug 2023

@kvaplakvapka my máme Peugeot 5008, za mňa top zo 7-miestnych, na dovolenky super, ma malý kufor ale riešili sme to truhlou navrchu, veľmi dobre sa jazdí, nie je také mohutné oproti iným viacmiestnym, tiez dizajn je asi najkrajší, nie je to taká krabica. Komfortné sedenie, vzhľadom k tomu že sa 3,4 a 5 sedačka samostatne posúva na vlastných koľajach, sa tam zmestia 3 autosedačky v pohode.

myzma
26. aug 2023

Mame par rokov Citroen grand picasso , ale pokukujeme po takom aute, ktore ma zadny rad sedadiel plnohodnotny a nie len vyklapaci. Citroen grand picasso, Dacia jogger, Peuguet 5008 a aj ine maju tie zadne sedadla vyklapatelne, casom, ako deti rastú vsak vidime za potrebne, aby do zadneho radu POHODLNE vliezol i dospelý clovek alebo 13 rocny chalan v puberte. Pri krátkych vzdialenostiach sa samozrejme da vydrzat, ale predsa.
Vzhľadom na nase potreby a financne moznosti pripadajú do uvahy:
Opel combo
Toyota proace city
Peuguet rifter
Citroen berlingo
Maju vyberatelne sedadla a pomerne velky kufor bez potreby dokupovať truhlu. V zasade su to podobne modely, odlisuju sa len dizajnom.

Na trhu su aj ine modely, napr VW, mercedes a ine... Ale to je pre nas uz ina liga.

Podotykam, ze nas Citroen milujem, prijemne komfortne auto do mesta, ktore sa prijemne soferuje a nie je obrovske. Pre moje potreby ideálne. Peugeut 5008 je napr. na mna siroke auto s nizkym sedenim/podvozkom.

alex2018
26. aug 2023

@kvaplakvapka mame VW Sharan, velmi sme spokojni- ma 3 plnohodnotne sedadla, aj s isofixom- mavali sme vedla seba 3 detske sedacky, v pohode sa zmestili. Teraz mame dve sedacky a v strede sedi pubertak- tiez ma dost miesta. V kufri mame dalsie 2 sedacky…kufor je fakt obrovsky, na dovolenku ani stresny box nebravamw.
Ma uz 7 rokov, zatial vsetko funguje 🙏🙏

skeblicka77
26. aug 2023

Mám Opel Zafira a vw touran-7miestnu verziu. V podstate sú rovnaké, vw má trochu užší kufor, ale lepšiu spotrebu ako opel a ako bolo už vyššie spomenuté,tieto autá sú skôr pre menšie deti, síce aj vzadu vydržia sedieť staršie deti,ale naozaj nie na veľmi dlhé trasy.
Ja neskôr chcem ísť do vw Sharan,tie novšie majú supacie dvere , ale tiež už nemajú vzadu toľko miesta.

kamowa
26. aug 2023

Opel Combo ... uplna spokojnost

yanni
26. aug 2023

Pre 4 deti len 7. popr. 9 miestny bus. Vsetko ostatne je male a nepohodlne. Auta ako Sharan atd. su sice aj 7 miestne ale tie dve miestav kufri su o nicom. Ano, decka sa tam odvezu ale na dlhsie cesty to nie je. Zalezi aj od veku dietata. Tiez tam nie je isofix. Plus po vyklopeni ti neostane z kufra takmer nic. Cize na nejaku dovolenku so 4rmi detmi mozes zabudnut.

alex2018
26. aug 2023

@yanni aj na zadnych sedadlach je isofix. My sme sli na dovolenku 6ti so Sharanom na dovolenku do Chorvatska a bolo to v pohode. Ked sa pouziva 7 sedadiel, da sa dat stresny box a batozina tam. 9 miestny bus je zase iba na dovolenky- do mesta si neviem predstavit a ani spotreba okolo 7 tam nebude asi

skeblicka77
26. aug 2023

@alex2018 aj ja mám Isofix vo vw v 3 rade, ono asi záleží aj od ročníka, lebo napr Opel nemá vôbec, je to starší ročník

yanni
26. aug 2023

@alex2018 tie sedadla v kufri su o nicom. Mame 5 deti a 2 vzadu su jednoducho natlacene. Tam mozes posadit tak akurat mensie deti s este kratkymi nohami. Ked vy ste sa tlacili stovky km do Chorvatska ok, ale ja ten komfort cestovania potrebujem. A ten box to tiez nie vzdy idealne vyriesi.

yanni
26. aug 2023

@skeblicka77 ani zalezi od rocnika. Ako ja "diery" v podlahe atd. na to vsetko si clovek musis davat pri kupe pozor hlavnr ak ma deti v sedackach a nedajboze vo vojicku na zakladni ci reboarderi. Ta noha sa nemoze dat vsade a v tretej rade reboarderi väcsinou vobec nemozu.

scila
26. aug 2023

@kvaplakvapka máme cca 15 ročný Ford Galaxy, ja ho mám veľmi rada. Keby sme kupovali nové tak zase Galaxy 🙂

alex2018
26. aug 2023

@yanni tak neviem ci si sla aj sharanom ale podla mna tie sedadla su pohodlne velmi, do chorvatska siel 13r syn a bolo to pohodlne. U nas sa deti biju kto ide na tie sedadla 🤷‍♀️

kaktusik007
26. aug 2023

mam lodgy, naschval som si pri kupe sasla do tretej rady lebo decka budem mat vysoke ---- a uplne v pohode som sa tam zmestila, a to mam 182cm. Iste, na dlhoku trasu nic moc, ale 400 km v pohode. za mna - idealne autobusove auto ;)

yanni
26. aug 2023

@alex2018 jasne, ze ano. Na SK to mame takmer 800 km a za mna nie. Nohy jednoducho az tak pohodlne nevystries ako v druhej rade alebo popr. v tretej v buse. Pre 4 deti a viac len bus. My mame tych dvoch najstarsich uz takmer dospelych, uz s nami velmi nechodia (na zimnu lyzovacku si najmeme bus), ale na kratsie cesty, ked mam vsetky decka narvat do vanu tak to je uz dost take omg.

olimuc
26. aug 2023

Volvo xc90, Q7, BMW x7 - skusenost mam len s Q7 … vsetci boli spokojny- ale boli v aute len dospeli. Z mojich kolegov mali viacdetne rodiny VW T5. Osobne by som isla do Sharanu, keby som potrebovala. Kedysi bol Ford Galaxy neviem, ci sa este robi pretoze ten v ktorom som sedela uz mal pomaly 900tkm … takze starsi rocnik .. ale zmestili sme sa 50 kg pes + 6 ludi plus batozina

yanni
26. aug 2023

@olimuc Galaxy sa robi, neviem ake bolo starsie rocniky, my mame nas kupovany novy v lete 2019. Ono zmesti sa tam vela ale ked vyklopis tretiu radu z kufra neostane vela.

colsami
26. aug 2023

Mame aktualne VW Sharan, uz je asi piaty za historiu nasej rodiny. Nabehane skrz europu, plne vyuzite miesto, pohodlne sedenie pre decka. Kazdy Sharan nam odchadzal (rozumej, predali sme a kupovali dalsi) ked mal najazdene cez 400tisic a az do posledneho dna to bolo pouzitelne auto na cesty aj do zahranicia. Este minuly tyzden sme boli na dovolenke cez 3 staty, na aktualnom Sharane s 370tis najazdenymi km.
Nedame na to auto dopustit. Zmestis tam vsetko a vsetkych 🙂
Po motorickej stranke vyborny.

lucik194
26. aug 2023

mali sme Ford Galaxy staru verziu, kebyze nebolo stare nikdy ho nevymenime, tieto novsie su podla mna s horsim motorom
brutal kufor, za vas aj ked v poslednom rade nechate len jedno sedadlo bude kufor dostatocny, urcite len nie 2/2/2 sedadla, lebo pridete o kufor
mali sme cez 500000km najazdene, v tretom rade sme mali dve samostatné sedadla, nosili sme len jedno

niekto tu pisal zafiru, mali sme aj tu, urcite nie je vhodna pre 6 ludi, posledný rad uplne malo miesta, za mna absolutne nie,

ivangeline
26. aug 2023

Nevyznam sa...ale nejaka Micubishi a Toyota su fajn. ;D Zatial mame Mazdu 5.

nevenka
26. aug 2023

Paradny priestor: Chrysler Grand Voyager, r.v. 2008, velka lod a aj kufor, len je to fakt velkeee...