icon

S čím vyčistiť tenisky?

gabika0825
22. okt 2022

Ahojte baby, prosím vás, potrebovala by som od vás radu.. 😀 mám tenisky, ktoré by som potrebovala vyčistiť prosím neraďte mi že ich mám hodiť do pračky stali cez 250€.. majú na sebe aj textilné časti, aj kožené + brusena koža. Tie textilné časti sú biele a aj tá čast čo je brusena koža. Nejde to ničím vyčistiť. Skúšala som vlhčenými vreckovkami, čo mi na ostatných teniskách zaberá. Nie sú silno znečistené, iba zasednute a na tých bielych častiach to neskutočne vidno a nedá sa toho zbaviť. Viem že existuje nejaký pripravok zevraj je lacný a veľa ľudí to používa na tenisky alebo topánky a že to všetko pusti. Ale neviem si spomenúť na názov a nechce mi to nikde vyhľadať. Keď som zadala na nete že polokožené tenisky čistič tak samé iba tie lestidla na kožené topánky mi vyšli…🙈 viete mi prosím poradiť? Partner mi tu radi že to mám hodiť do pračky ale to určite neurobim, náhodou sa mi oskre tá koža (tmavo hneda) a hneď to bude vidno. Dakujem vám za rady 😀

kacenocka2
22. okt 2022

@gabika0825 ja som raz mala fleky na bielych(adidas),dala som na nich trocha biely cif clasik bez vône,po pol hodinke som to mierne oplachla,zviazala do osušky aby neobuchavali v práčke a nechala obe vyprať ručné pranie,na malých otáčkach,fleky zmizli.. veď práve že toľko stáli,mali by pranie vydržať 😀

gabika0825
autor
22. okt 2022

@kacenocka2 no lenže adidasy sú trosku iný materiál.. ak sú to tie čo myslím tak niesu textilné… ja potrebujem ten textil vyčistiť aby boli pekne biele

kacenocka2
22. okt 2022

@gabika0825 na textile som mala fleky..to neboli celé kožené botasky

bluka2
22. okt 2022

Ja bežne periem tenisky v práčke, 30 stupňov, krátko, 400 otaciek. Ručné pranie mi na tie biele časti nikdy tak dobre nefungovalo a teda nič sa im nestalo

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
xtina1711
22. okt 2022

@gabika0825 ja vzdy zubnou pastou a handrou alebo kefkou🙂

aliaray1
22. okt 2022

@gabika0825 za mna: tekute zlcove mydlo z DM...potriet, vykefovat, nechat odlezat. Toto aj opakovane a nasledne rucne oprat.

diewcatqoo
23. okt 2022

Raz davno som v nejakom obchode na boty kupila taku penu na cistenie topanok. Nastriekala som penu na topanku, chvilu pockala a potom zmyla jemne hubkou. Biele tenisky boli ako nove. Skus vygooglit.

evka_s
23. okt 2022

@gabika0825 Zubní pasta+kartáček 🙂

ada85
23. okt 2022

Počula som o pene na holenie ale ešte neskúšala

jovka
23. okt 2022

@gabika0825 kup v obchode s obuvou penu na čistenie,magic upper cleaner od bama nie skúšať s hocičím..