S primárom Hynkom Canibal o prítomnosti rodičov v nemocnici
https://www.respekt.cz/rozhovor/kdyz-male-dite-...
je mi luto ze byvame 300km odtial kiez by bolo viac takychto ludi aj v sr
Tak ja som bola s dcerami aj synovcom v NUDCH v BA viackrat hospitalizovana a vzdy som bola s nimi, aj som ich sprevadzala na operacnu salu az do momentu, ked boli po "sirupceku" tak oblbnuti, ze si uz neuvedomovali, ze ich odomna vezu uz na operacku. A po prebudeni som bola pri nich na JISke. Nevedela som, ze v nasich nemocniciach to este nie je bezna prax, ze ak si to rodic zela, je mu to umoznene.
V Povazskej Bystrici som s malym bola nonstop aj na JIS aj na normalnej izbe, aj pri vsetkych vysetreniach.... Ale my sme neboli na operacii, tak netusim, ako by to vyzeralo pri uspavani... Kazdopadne na detskom oddeleni boli niektori rodicia aj s jedenastrocnymi detmi cele dni.... Lekari podporovali kontakt rodicov s detmi maximalne ako to slo..... Mala som z tej hospitalizacie velky strach, ale boli vsetci fakt skveli....

Velmi pekny pristup k detskym pacientom. Vo svete je toti uz normou. Byvame v UK, ani si neviem predstavit, ze by som dala syna do nemocnice a nebola s nim v traumatickych situaciach.