Sčerna pozlátená chirurgická oceľ

onestar
24. júl 2014

Ahojte zeny,chcela by som sa vas spytat ,ci mate skusenosti s pozlatenou chirurgickou oceľou..chcela by som si kupit dost drahy sperk MK,ale sa bojim ze o rok sa uz nebude dat nosit...dakujem za kazdu napisanu skusenost

zita19
24. júl 2014

@onestar Casom sa ti zlato z toho zosucha. Nech sa pri vyrobe robi co chce, zlato ostane vzdy len ako nanesena vrstva na oceli, nevznikne tam nijaka chemicja vazba a tym padom je to nachylne na odlupovanie alebo osuchanie. Nehovoriac o tom, ze zvycajne sa pozlacuje vo vakuu a to su uz fakt vrstvy z par atomov zlata. Mala som hrnce s pozlátenými lemami pokrievok a usi. Zislo to velmi rychlo. Sperk sice nie je hrncisko dennodenne pouzivane ale aj tak... A urcite nescernie. Ked sa olupe zlato, ocel nescernie, nie je to striebro. Je odolna oxidacii a chemickym vplyvom (teda ked je to naozaj kvalitne nerezova ocel).

sissy27
24. júl 2014

@onestar ešte som nevidela chirurgickú oceľ, ktorá by sčernala... špina je samozrejme niečo iné, ale chirurgická oceľ ti určite nezoxiduje ako bižutka... ani pri striebre či zlate nie je sčernanie problém, dá sa jednoducho odstrániť aj doma, problém je to len pri bižutérii... ale to pozlátená vrstva sa ti celkom určite ošúcha...

bibi212
9. jan 2017

Pozlátenie sa časom určite ošúcha, aj pozlátené striebro sa časom ošúcha. Nevyzerá to dobre. Mám jeden náramok z CHO pozlátený a všimla som si, že sa začal šúchať, tak ho nosím iba príležitostne. Ale normálna CHO strieborná je super, vyzerá ako striebro a nijako sa nezmení, nesčerná, nič. Ja už dva roky nosím iba CHO, aj uši mi prestali hnisať a všetky veci sú ako nové.

lenka123321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
8. apr 2020

Prave som si dala dole nausnicu pozriela som ako vyzerá.
Mam ich vyse roka, vo dne v noci, sprchovanie, farbenie vlasov, morska voda. Su ako nove, len som ich pretrela.
Chirurgická oceľ v zlatom prevedeni.teda neviem presne ako je to vyrobene ale fakt vyzeraju ako zlaté. Bez poskvrny.za cca 8e.