"Sedel" niekedy na vás alebo vašom dieťati učiteľ?
Ako sa to prejavovalo? Ako ste to riešili? Mám pocit, že na dcéru si zasadla učiteľka...
@admin poprosím zmazať reku. Ďakujem
Nechcem si zastávať pani učiteľku, ale možno len nemala svoj deň, možno ju niečo trápi alebo ju vytočili na predchádzajúcej hodine a nemala náladu na zdrobneninky..nemusí v tom byť hneď niečo osobné..samozrejme, ak ako maminka cítiš, že niečo nie je v poriadku, konfrontujte učiteľku, asertívne-slušne, určite však neriešte najskôr s riaditeľom...a ako učiteľka Vás poprosím, aby ste aj výpovede detí brali s rezervou..tie dokážu neskutočne prekrúcať a vymýšľať a nepriznať si chybu..ale to nemusí byť váš prípad, ja len vychádzam z toho, čo vidím denne na hodinách..
@anonym_autor Na mna si raz zasadla ucitelka obcianskej, lebo sa moja mama (uplne bez mojho vedomia) na rodicovskom stazovala na jeden typ domacich uloh. Posielala ma neodovodnene von z triedy, lebo som sa jej vraj smiala alebo vyrusovala. Pred celou triedou komentovala moj ekzem, ktory bol v tej dobe naozaj dost hrozny a velmi som nim trpela. Plus mala rozne ine komentare na mna. Ja som to neriesila nijako, mala som nejakych 13 rokov a nevedela som, co s tym. Na otazky o ekzeme som tak nejako v klude pravdivo odpovedala. Za dvere som isla tiez tak nejako s kludom. Bola som navyse typ vzornej ziacky, predsednicka triedy, chodila som na rozne sutaze. Ucitelka casom zistila, ze realne ani na jej predmete nerobim ziadne problemy, robim vsetko, co treba a dobre, tak ju to proste preslo.
Kiežby na mne matikarka sedela bez zjapania až kým som nerevala pred tabuľou. Netrvalo to týždeň, ani mesiac, ale 3 roky. Nikomu som nič nepovedala , ale brat sa to nejako dozvedel a sa mi zdá, že jej aj niečo povedal. Rodičom to bolo jedno.
To čo píšeš je slabota. Tak sa trochu urazila, ale do mesiaca sa môže ukľudniť.
@anonym_autor áno, viem, čo je šikana. Nebavenie sa s niekým nie je šikana. Ani neposielanie úloh či nezaclenenie do skupiny nie je šikana. Branie desiaty šikana je.
Opakujem znovu - co chceš s učitelkou riesit? "Zmenili ste spravanie"? "Už nie ste taká milá ako na zaciatku"?
Ak by sa toto "dialo" mojmu dietatu, tak by som ho usmernila inak, než ho utvrdzovala v tom, že pani učitelka na nom "sedí".
@barka1 no teraz sa mi otvoril nozik vo vrecku - davove nebavenie sa je riadne psychologicke deptanie sikanovaneho. Nepodanie uloh sa okamzite prejavi na prospechu - u silnejsich natur o jeden stupen, u slabsich aj 2-3 stupne. Nezaclenenie do pracovnej skupiny detto. Toto je sikana ako vysita...a este to zlahcujes, ze je dcera s matkou precitlivela🤐🤐🤐
@anonym_autor ak si zasadla, nevyriesis nic. Pokusit sa o rozhovor mozes, ale bude to 50 na 50, ze to nieco prinesie. Podpor dceru, ze ked zvladla tu cestu doteraz, zvladne aj dalsiu (ne)dolezitu osobu na isty cas, ktory s nou musi stravit. A vobec by som nebazirovala na znamkach- sice by som asi kazdu pisomku chcela k nahliadnutiu, ci nehodnoti umyselne zle, ale inac by som to len "preplavala s dcerou"...
Toto už preháňas a tvoja dcéra to má po tebe. Ja to píšem ako matka,ktorá má dcéru v podobnom veku a občas príde s takýmto " postrehom". Najprv som sa aj ja nad tým zamýšľala ako ty, ale ženy hore majú pravdu. Prehnane to prežívas . Toto ozaj nie je problém a už vôbec nie niečo ,čo riešiť s riaditeľkou.
Ešte napíšem ako som to riešila ja lebo veľmi podobná vec ozaj sa nám stala ako vám ,ale trvalo to celé mesiace. Najprv som to riešila so soc. pedagógom , urobili v triede šetrenie a analyzovali vzťahy. Potom robili s nimi pravidelne nejaké prosocialne aktivity. Zlepšilo sa to nenasilnou formou bez akéhokoľvek konfliktu. Aj keď som si neskôr uvedomila ,že netreba všetko tak prežívať. Tie naše baby to potom majú od nás.
Niekedy keď sa nám stane niečo zle tak nás to nenaučí byť silnejšími, ale sme skôr citlivejší. Neviem prečo, vidím to na sebe a myslím, že je to aj tento prípad. Keby tu tak radšej napísal niekto kto sa rozumie psychológii. Choď sa možno poradiť so psychologičkou. Ako ja to chápem, ale naozaj zatiaľ nemáš veľmi čo riešiť s učiteľkou. Mala by si riešiť seba a dcéru a prekonať traumu. Ešte sa veľa môže stať vo vašich životoch a asi tu nie je nikto kto by ti pomohol a zároveň aj mne nejakou radou

@barka1 wau ty vieš čo je šikana? Keď sedíš celý deň v triede sám celé dni, keď sa chces k niekomu pridať, tak ťa odložený, keď ti nedovolia sa s nimi hrať, nechcú ťa do skupiny,neposlu ti úlohy, schovajú ti desiatu. Keby toto zažívalo tvoje dieťa,tak som zvedavá,či by si ku povedia,že je precitlivene.nie,neruca sa že ju nebola zdrobneniniy,bolo to poukazovanie na ten rozdiel v správaní. Treba čítať s porozumením.
@anonym_autor áno, viem, čo je šikana. Nebavenie sa s niekým nie je šikana. Ani neposielanie úloh či nezaclenenie do skupiny nie je šikana. Branie desiaty šikana je.
Opakujem znovu - co chceš s učitelkou riesit? "Zmenili ste spravanie"? "Už nie ste taká milá ako na zaciatku"?
Ak by sa toto "dialo" mojmu dietatu, tak by som ho usmernila inak, než ho utvrdzovala v tom, že pani učitelka na nom "sedí".