icon

Šéf má pozitívny test. Mám byť aj ja v karanténe?

27. jan 2022

Ahojte....šéf mi volal,že si doma robil test a vyšiel mu pozitívny. Že si mám aj ja v robote urobiť. Že oni budú v karantene a ak ja budem negatívna, tak normálne v nedeľu a pondelok pôjdem do práce, no nemala.by som ostať v karanténe? Včera sme spolu boli celý deň v práci 🙄

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
27. jan 2022

@mb2021 nie som očkovana

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
27. jan 2022

@mb2021 no hej, včera bol so mnou v práci skoro celý deň, ani jeden z nás nie sme očkovaní. Hovoril,že len 5dni stačí byť v karantene a že ja keď budem negatívna, mám prísť normálne do práce, ale teda nevedela som,či ako neockovaná teda nemám ostať doma alebo ako.
To mám zavolať vlastne lekárke a nahlásiť si na tie 2 dní PN alebo ako?

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
27. jan 2022

@mb2021 jasné jasné rozumiem, lebo ja nemám vôbec žiadne príznaky ani nič, a aktuálne som v práci, vraj zavrieť vôbec nemusím

autor
•
27. jan 2022

@mb2021 a včera mi aj vravel,že bol nejaké papier zaniesť kamarátovi, ktorý bol pozitívny, neviem načo sa teda trepal za mnou do práce, ah jaj

ninusa221
•
27. jan 2022

To by mal ist na pcr keď si robil len doma test. A ked mu vynde pozitívny tak od vtedy sa mu ráta karantena. A kedze ty niesi očkovana mala by si ostať v karantene. A ísť na pcr potom. On by ta mal nahlásiť keď mu budu volať z úradu

autor
•
27. jan 2022

@ninusa221 neviem vôbec,či ide na pcr,len skrz toto mi dneska volala :/ ževraj by mal stačiť už aj len domáci test ale absolútne nemám šajnu

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
panizima
•
27. jan 2022

Ja som bola 2 dní s pozitívnou šéfkou v kancli, nevediac ešte, covid som nedostala

asocial
•
27. jan 2022

ma pravdu. od utorka staci domaci test, ale ten ti musi potvrdit lekar. Okrem toho PCR alebo AG v MOMke. Staci domaci, ale musi ti ho uznat lekar.

renka30
•
27. jan 2022

Uznáva sa už aj domáci samotest, ale nech sa objedná na PCR ak bude pozit. bude mať aspoň doklad o prekonaní. Ty si v karanténe 5 dní, pokiaľ sa 24 hodín pred skončením karantény nevyskytnú u teba príznaky, karanténa končí. Prípadne si urob test 2. - 3. deň od posledného kontaktu

autor
•
27. jan 2022

Volal mi,že zajtra ide na pcr, že dá mi vedieť výsledky....dokedy asi budú výsledky? Lebo toto som popravde nikdy ešte neriešila? Viem,že antigenovy do 15minut ale PcR neviem :/

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
27. jan 2022

@janai1 až? Fuuu tak asi ideálne vybaviť PNku však?

zuzks5
•
27. jan 2022

byt tebou, tak by som sa nahlasila normalen an pcr test, ze si bola v kontakte s pozitivnou osobou a uvidis, na kedy ti ho daju. ak nechces ist do prace tak potom jedine asi pn

janka1011
•
27. jan 2022

Však normálne choď do práce, nie si chorá. Keby som mala byť v karanténe za každého pozit kolegu tak som nonstop na pn. Mimochodom, plánuje sa že bezpríznakoví budú normálne chodiť do práce. Netreba robiť paniku.

martina123s
•
27. jan 2022

@janka1011 prosim vas precitajte si aktualne pravidla. Ako neockovana MUSI ist do karanteny po kontakte s pozitivnym