September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
baby nasa Bea ked sa opytam co v skole zatoci ocami a urobi ze hmmmm,no mna ide porazit 😀 😀
alednes donieslainfo maju si doniest ubor na telesnu tak aspon nezabudla 😀 😀 😀
my mame len slabikar,matematiku,a moje prve ciary nic viac
kocky, ako Vam idu ulohy? uz robia ciarky, obluciky... a mna doma poraza pri tom 😅 ked mu to nejde, vysvetlujem... ked tak 5x zgumujem a nanovo.... ja by som nemohla byt ucitelka. by som sa musela chodit farbit kazdy tyzden, tolko by som ani nezarobila, co by som minula na farbenie sedin
no moj prvačenec dnes celkom v dobrej nalade,dostal dalsie dva lienocky a z matematiky d.u. nakreslit tak na boku rybyčku 🙂 mali anglicky jazyk,zajtra nas caka prirodoveda-prvy krat tak uvidime co bude 🙂 a prvy den dostali-šlabikar,matematiku a prirodovedu a uz mali,telesnu,dnes anglicky jazyk,a doniesol zosit moje prve ciary takze postupne sa nam taska plni 🙂
ahojte , 🙂 Moja ešte nemajú ani rozvrh takže neviem aké mali hodiny ,že tieto 2-týždne sú adaptačné
a potom dostanú rozvrh . Dostali šlabikár lipka, matematiku,a moje prvé čiary a ešte malú písanku
kde píšu čiarky dnes mali napísať 2 riadky čiarok a matematika domalovať obrázok.
@zajo79 u nás učitelka zakázala gumovať napísať jednoducho tak ako sa podarí a učiť
sa maximálne pol hodinku. ale tiež som musela z hlboka dýchať keď som pozerala ako to píše 😀
ahojte, Nika už rozvrh má už v prvý deň v škole ho dostali, zatiaľ má len samých smejkov - oni majú smejkov, čutkov a plačkov - tiež už robili tie prvé čiary v matematike a do zošita moje prvé čiary včera už robili tých šašov, doma sme predtým robili tie kruhy, tiež sme sa potrápili, malá už nahnevaná, ale potom sa jej to celkom podarilo 😉
a včera príde zo školy a hovorí mi že žiadny smejko, normálne som sa zľakla, že čo sa stalo a potom povedala, že učiteľka mala dovolenku a celý deň mali zastupovanie 😉
dnes ju čaká prvýkrát etická výchova, tak som zvedavá čo sa tam budú učiť - o koľkokrát majú vaši 5 hodín? - moja 2 x do týždňa - aj práve dnes majú 5 🙂
@zajo79 no my sme mali dnes rodičovské a bolo povedané, že nemáme gumovať, ani škrtať, ani trhať strany 😀 . Ale mňa by to ani nenapadlo robiť :-P. Ako si spraví, tak bude mať, veď sa iba učí 🙂. Ani my sme hneď nevedeli 🙂. Akurát som mu raz zgumovala a to mal nakresliť jednu vec a nakreslil ju asi 5 milimetrovu, tak som zgumovala a nech nakresli velke do celeho okienka 🙂. Lupou by tu vec nikto nenasiel 😀 . Ale co sa tyka pisanky tak nic negumujeme 🙂.
Nasi uz maju slabikar Lipka, Matematiku, Prirodovedu, Anglictinu (nie je sucastou poplatku na pomocky, plati sa zvlast), Pisanku (ziadne prve ciary nemame 😕 ) a nejake zosity, ale urcite som cosi zabudla. Uz ma asi 3 jednotky (taky smajlik s cislom jedna 🙂 ). Ale ze uz postupne budu prechadzat na znamkovanie :-P. No som zvedava. A 5 hodin maju dvakrat do tyzdna, ak si dobre pamatam tak v utorok a stvrtok. A uz sme boli aj prvykrat na vytvarnej v ZUS-ke 🙂. By ma ani nenapadlo kolko stoja vytvarne pomocky, sila toto 🙄 , si veselo nakupujem a sup, suma vysokanska :-P. Ale aspon ze sa tesi a bavi ho to 🙂, dufam, ze na dlho, nie ako mna, to po prvom rocniku preslo :-P. 🙄
@daniela1978 aj u nás už sú takéto knižky 😀 ... no už sa teším, ako si ich budem čítať ja 😀
@ramzesa ahoj, u nás tiež zakázali gumovať. Domáce úlohy si deti píšu v družine s vychovávateľkou a doma si to napíšeme ešte raz, ale zatiaľ sú to také úlohy na nejakých 20 minút 🙂 , ale učiteľka hovorila, že im nebude dávať vôbec nejaké dlhokánske úlohy, tak snáď to bude takto až do konca roka, že sa nejako natrápi DÚ, takto potom neni otrávený ísť do školy 🙂 .
My sme už mali tiež aj VV, HV, náboženstvo a klasika, SJ, M, a AJ.
Čo sa týka krúžkov, tak by mali mať 2 x anglinu, 1 x výtvarnú a 1 x športový krúžok.
ahojte, náš Filip zarezáva už týždeň,mali už všetko - M,SJ,AJ,NJ,Vv,Tv,Náboženstvo i prírodovedu.....majú 2 jazyky povinne a až 3 x do týždňa majú 5 hodín 😨 Chodí aj do družiny,ale na odporúčanie učiteliek si prváčikovia majú úlohy písať doma...Malý sa zatiaľ nudí a stále čaká,kedy už bude čítať a písať písmenká 😀
ahojte no mojmu Samkovi sa tiež rano akosi nechce do školy 😕 ale poobede ked dojdem je cely vysmiaty,spokojny 🙂 🙂 🙂 🙂 hm rana su najtahšie 😉
my by sme stále len behali a skákali - malý je dosť živý a tak aj to sedenie až 5 hodín je pre neho záťaž a ešte aj tá nuda - stále mu tie čiaročky a krúžky nič nehovoria,za chvíľočku to má hotové a nechápe,čo má na tom toľko kresliť celú hodinu 😀 ...dostali sme poukaz ,tak ho pojdeme využiť a hurá na nejaký šport 🙂 .Viete ako tofunguje?to keď odovzdám na krúžok ktorý sme vybrali,tak má nárok tam chodiť zadarmo celý rok,či ako?
moju Beatku nebavia tie ciary ,ona akosi nevie prekreslit.Malovat vie pekne ale to prekreslenie uf.
Včera mali 4 hodiny a dnes 5.
z citania sa daleko nedostali 🙂
moj maly je uz soplavy vydrzal tyzden v skole vasciu zivotnost som mu ani nedavala katastrofa dnes rano mal sople uz aj malicky ☹ len mi dufa verit ze bude slniecko a sople pominu inak aj my sme sa trapili s pisanim ale cez vikend sa nam to konecne podarilo nakoniec to pise krajsie ako jeho segra druhacka teraz pisu lastovicky tak uvidime ci donesie slniecko 🙂
Ahojte, tiez mame prvacika. Zatial vsetko o.k. Kazdy den sa tesi, ze co sa nauci. Minule mi zahlasil, ze sa musi spytat pani ucitelky, ze ci sa budu ucit o potravinovom retazci?! A este lepsie sa mi pacil znamej syn, ked sa vratil domov bez vsetkych zositov. Vraj on take tazke veci kazdy den nebude vlacit! 😀 A druhej dcerka zahlasila, ze ju tie ciary a kruhy nebavia, ze chce ine tvary. Nie su zlati?
dostal slniecko 🙂
ahojte moja dnes prišla bez písanky čo do nej píšu úlohy vraj im ju zabudla učitelka vrátit ked im písala
čo majú na úlohu 😀 ešteže majú vo štvrtok cvičenie v prírode a neučia sa.
Inak ma dnes učilelka trošku nasr....la . Dcéra má individuálny študij. plán a je integrovaná na základe
množstva jej diagnóz , inak šikovná a dnes sa už druhý krát sťažovala že všetci dostali slniečka len ona nie
pretože to nestihla ☹ A v podkadoch na integráciu mala jasne napísané že potrebuje viac času na úlohu ☹
Malej to bolo velmi bolo ľúto , myslím že jej ho mohla dať a povedať nech si to dokončí doma.
V tom posudku mala možstvo úlav , ale nechcela som aby jej robila učitelka ulavy aby deti nehovorili " že ved Ty to
nemusíš " len aby to zohladnila .
Ked to robí teraz pri slniečkach čo bude pri známkach 😢 a ešte je len prváčka.
Som smutná
kocky poradte mi prosim. triedna ucitelka mi na rodicovskom povedala, ze nas Kubo je najpomalsi z triedy, co sa tyka manualneho vypracovavania uloh v pracovnych zositoch, takych tych typu - pospajaj co k comu patri, vyfarbi a pod. synatorovi som zatial o tom nic nehovorila, len nenapadnymi otazkami som od neho vypacila, ze skutocne mu to najdlhsie z triedy trva. a vraj aj triedna mu uz povedala, ze je ako spomaleny film. ked som sa ho nasledne spytala, co je dovodom, odpovedal mi, ze to chce mat vsetko pekne urobene. inak je podla mna sikovny, lebo zadania jednotlivych uloh si vie sam precitat a aj slovne vie zadane ulohy rychlo vyriesit a odovodnit, len hovorim, to manualne vypracovanie z jeho strany je velmi, velmi pomale. ako ho nenapadne namotivovat, aby sa s tym tolko nebabral?
a este k tomu, co mu triedna povedala, ze je ako spomaleny film. hned ma napadlo, ze mu poviem, nech jej nabuduce odpovie, ze sa mu nepaci, ked to takto povie (ved takyto komentar pred celou triedou mu neprida na sebavedomi) a nech jej aj vysvetli dovod, ale zahryzla som si radsej do jazyka, aby som nenarobila este zle.
@siouxsie no a čo keď je najpomalší? Ona je možno najškaredšia a tiež jej to nikto nepovie 🙂
Takéto prirovnanie, že je ako spomalený film, nech si nechá doma pre muža, to sú deti, ktoré potrebujú povzbudiť a nie podupať po ich sebavedomí, takéto mám najradšej.
@siouxsie Ahoj. Viem presne o com pises,len neviem ci Ta potesim. Môj syn je presne ten isty typ. Pedant a preto pomaly, ale dôsledny. My sme mali ale tu smolu, ze sme mali pani ucitelku, ktora ho vôbec neskusala pochopit, ale strasne ju rozculovalo, jeho pomale tempo. Ak budes chciet, napisem Ti nas pribeh. Ale v skratke, my sme tiez od pani ucitelky poculi, ze nas syn je najpomalsi v triede a tym padom nieje normalny! Podla pani ucitelky. Nakoniec sme pol roka chodili po psychologoch a konecny verdikt bola zmena skoly a ucitelky. Prajem vela stastia a daj synovi pocit a istotu, ze stojis za nim. Ahoj
@siouxsie A este som Ti zabudla napisat, ze aj moj syn sa vola Kubo
@janahugo ja sa obávam či z jej strany vôbec bude motivácia zatial ju len potápa a ničí všetko čo ja do nej
vkladám chválim a povzbudzujem . Dúfam len že sa to dá do poriadku a nebudeme musiet menit školu 😒
Lebo sme na dedine a do mesta ju nosit nie je jednoduché kedže má aj bezlep. stravu a obedy riešime teraz
tak že chodí domov len ked má krúžok tak obed prinesiem

@sonula44 a davam ho na obedy a ked som ho vcera videla ako si pomali obedik vychutnava tak som myslela ze ma vystrie 😅 😅 😅 potom tam nabehli deti z druheho stupna tak samozrejme si ich zacal obzerat 😀 😀 no dufam ze dnes bude rychlo papat lebo este poobede mam poradnu s najmladsim 🙂